שיעול וליחה

hal767

New member
שפעת היא לא מחלה

שפעת היא הריפוי. זאת דרכו של הגוף לסלק רעלים באמצעות מנגנוני הפרשה כמו נזלת ליחה, שיעול, הזעה וכד'. תהליכים אלה קשורים בזרוז חילוף החומרים ולכן יש עליה בחום הגוף. מקור רעלים אלה הוא גם בתזונה הגרועה המקובלת כל כך, אבל גם בזהום אוויר, בהתשת הגוף והנפש ועוד. ממליץ לך לקרא באתר שלי על מחלות החורף.

lightflake

New member
זו דוגמה מצויינת לכמה שאתה טועה

כי מאוד מעניין שה"ריפוי" הזה מגיע להרבה אנשים באותה תקופה, ועוד יותר מרתק שה"ריפוי" הזה עובר מאדם לאדם בהתעטשות... אנשים רציניים קוראים לתופעה הזו מגיפה, היא נגרמת ע"י גורם מחלה שעובר מאדם אחד לשני.

hal767

New member
זאת דוגמא מצויינת לכך שאתה אינך מטפל

וגם לא קראת את שהצעתי לך. אין הבדל מהותי בין שפעת, שאגב אינה קיימת רק בחורף, לבין כל תופעת התנקות אחרת, למעט הסימפטומים. בחורף יש מכנה משותף לאוכלוסיה גדולה בתחום הטעויות שהיא עושה כלפי גופה, ולכן מימדי התופעה רחבים יותר. אם לא הייתה השפעת, המשחררת את הגוף מהרעלים, אנשים היו מתים. מעניין מדוע שכאשר מתעטשים עלי, אינני "נדבק" במחלה. ההסבר הוא שאם ישנם תנאים בגוף להיווצרות ה"מחלה", היא תתקיים. כאמור, זאת אינה מחלה, זהו ריפוי.

lightflake

New member
בכל מגיפה לא כולם נדבקים

זה עדיין לא אומר שזו לא מגיפה שנגרמת ע"י מחוללי מחלה שעוברים מאדם לאדם ומנסים להתרבות על חשבון הגוף שלנו.

hal767

New member
הקשר הוא

שאתה רק מצטט תאוריות אותן למדת בבית ספר או באויברסיטה. אבל אין לך ניסיון בדרך המוכיחה שאלו הן רק תאוריות שלפחות חלקן מנותק מהמציאות. הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית וגם חלק מגישות ריפוי אחרות הוכיחו שהאמת היא שונה.

lightflake

New member
ה"תיאוריות" הללו מבוססות על נסיון עצום

עצום בהרבה מהנסיון שנצבר עד היום מאז הומצאה השיטה ההייג'ניסטית (ראה מה שכתבתי לך למטה) ובנוסף (ולא פחות חשוב) הן לא סותרות את הידע המדעי המודרני שמתגלה בתקופתנו אלא רק מאושר על ידו (זאת להבדיל מהתיאוריות שלך - ראה עניין השפעת כדוגמא)

hal767

New member
נראה לי שהשבתי לך כבר על כך

ואנחנו חוזרים על עצמנו. אין טעם להמשיך. אם הנושא שלי מעניין אותך ואינך מעוניין רק בויכוחים והתפלספויות, הינך מוזמן להתעמק בו ואני אשמח לעזור לך בזאת.

harduf9

New member
הבנת נכון

אך פה כל מטפל מציג את גישתו ולפעמים איננו מסכימים ברמה הכי בסיסית של הטיפול. לצורך העניין, אני מניח שרב המטפלים אם לא כולם בדיעה שתזונה היא חשובה במידה מסוימת, מי יותר מי פחות. רב המטפלים נותנים חשיבות גם לקשר הגופני נפשי. רב המטפלים מכירים בחשיבות המגע כחלק מתמיכה רגשית נפשית וגם כמפתח לפתיחת חסימות אנרגתיות או פיזיות. רב המטפלים בעד שימוש בצמחי מרפא ובתוספי תזונה, רק שפה יש הבדלים משמעותיים מאוד כי חלק נכבד משתמש רק בפרוביוטיקה ואילו חלק שנראה לי שהוא קטן יותר משתמש בתחום זה כשיטה אינדיבדואלית. רב המטפלים לא מתנגדים לטיפול קונבנציונאלי, אלא מתנגדים לכמות ולקלות שבה לוקחים חומר כימי בשביל לטפל בכאב ראש שלפעמים כוס המים שבאה עם הכדור היא שפותרת א הבעיה. ובקשר לדיון: תזונה מתאימה, או נכון יותר לומר מותאמת אישית מונעת 80% מהמחלות, לפחות. ברור שאם תאכל מזון נגוע בחיידק הליקובקטר פילורי, סיכוייך טובים לסבול מאותו חיידק גם את התזונה שלך 100% מותאמת. מה שכן, בעקבות, התזונה הנכונה, חוסנו של הגוף רב יותר ולכן יש סיכוי שתתגבר על החיידק מהר יותר מאשר אדם שגופו חלש עקב תזונה קלוקלת. מביא שני קישורים לכתבות שכתבתי שמדגימות את חשיבותה של תזונה נכונה. בריאות שלמה גיא הרדוף

lightflake

New member
אבל הדיון עסק בריפוי, לא במניעה

והליקובקטר פילורי הוא חיידק שחי בסמביוזה אצל רוב האוכלוסיה

harduf9

New member
ועל זה אני אומר

אם תאכל נפתלין ותשתה נפט תחלה, אם תפסיק תבריא. נכון שזה קיצוני אבל קולה זה חומר ניקוי, חלב זה רעל, קמח לבן (מולבן בכלור) רעל גם, סוכר לבן ומלח רעילים במינונים לא ממש גבוהים, אלכוהול זה רעל וכו'. כל אלו אנשים מכיניסים לגופם ומתפלאים שהם חולים, ברגע שתחליף את הקולה במים, את המזון הריק במלא, תפחית במלח וסוכר לבן, תמנע או תקטין משמעותית אלכוהול, תכניס לגופך פירות, ירקות, דגנים מלאים, אגוזים, קטניות, ביצים, דגים, בשר בכמות מותאמת, אתה תספק לגוף את כל שנדרש לו בשביל להבריא. אם צריך תוסיף תוספי תזונה, שיעור גוף נפש, מגע והנה לך הבראה. עיין ערך רמדיה וחוסר בויטמין B1 שגרם לברי ברי. הרי לא אני ולא הרופאים יכולים לרפא אדם אחר, איננו קוסמים. מי שמרפא הוא הגוף, תן לו את הכלים והוא יעשה את העבודה, אל תיתן לו את הכלים והוא יעשה אותה עד כמה שיוכל עד שיתפרק, בד"כ הוא נותן הרבה סימנים בדרך ילדי ינקו עד מעל גיל שנה שזהו המזון המותאם עבורם, בשלב מסוים הם קיבלו מזון נוסף, ירקות פירות וכו' לא קיבלו מעדנים, שוקולדים (וסליחה מראש לטאו), סוכריות וכו'. עד היום כמה שנים אחרי, הם חולים פחות מחבריהם ובאמת בד"כ אילו מחלות זיהומיות כמו ששניהם חטפו מהבריכה ביום האחרון של החופש (גופנפש כבר אמרנו ?
) אגב שניהם למרות שבערב הרגישו לא טוב בבוקר הלכו בריאים למוסדות החינוך התואמים את גילם. ככל שאני יודע, מרבית הפתוגנים חיים בסימביוזה איתנו עד שמספרם עולה מאיזושהיא סיבה ואז הם הופכים ממועילים למזיקים. בריאות שלמה גיא הרדוף

lightflake

New member
בלאגן שלם עשית פה

ברי ברי כמו צפדינה וכמו מספר מחלות-חסר אחרות הן ורק הן נגרמות כתוצאה מליקוי תזונתי והריפוי שלהן לכן הנו אכן תזונתי גרידא ולכן אין שום קשר לשאר המחלות. שאר המחלות לא ירופאו ע"י תזונה נכונה אלא מקסימום יוקלו/יעלמו לזמן מה, הסברתי כבר למעלה את המנגנון שמסביר את הסיבה לכך. יש חיידקים שחיים עמנו בסמביוזה ויש כאלו שלעולם לא יחיו איתנו בסמביוזה, אלו הם לחלוטין פתוגניים, חשוב להבין מה ההבדלים ולדעת מה זה אומר וכיצד לטפל בכל מקרה ומקרה. מעבר לכך אתה רק חוזר על אותן מנטרות של האל וחבריו, לא מוסיף דבר וזה כבר מעייף.

harduf9

New member
מעייף רק התבצרות בעמדות וחוסר הקשבה

מאחר ואני אמשיך לטעון שתזונה מרפאה ויש לי הרבה הוכחות בשטח ממטופלים שהבריאו בעקבות שינוי תזונתי ממחלות שניסו לטפל בהן בכל מיני אמצעים אחרים. ואתה תמשיך לטעון שאין זה כך ואני מניח שאין לך דוגמאות הפוכות. ולא נראה לי שנגיע לעמק השווה, אכן עושה רושם שאין על מה להמשיך ולהתדיין. אני מקווה, שאם תגיע למצב חולי "ללא פתרון" תשקול בכל זאת את הריפוי התזונתי. בריאות שלמה גיא הרדוף

lightflake

New member
לפחות על זה אנחנו מסכימים

מעייף ההתבצרות בעמדות וחוסר הקשבה

hal767

New member
אכן כך

ברפואה הטבעונית צמחי מרפא נחשבים לתרופה לכל דבר. בשיטה זאת אין שימוש בתרופות. למען הסר ספק, תזונה אינה כל הדרך לשמירה על הבריאות. ישנם עוד צדדים בחיי האדם הקשורים ישירות לשמירה על הבריאות ולריפוי.

hal767

New member
חולק עליך

הטעויות שאדם עושה כלפי גופו ונפשו ומהווים גורמי מחלה, אם לא יסולקו, לא יהיה ריפוי. בוודאי שאם אדם התרפא מבעיה/מחלה באמצעות שינוי תזונתו ואורח חייו, והוא שוב חוזר להרגליו הישנים גורמי המחלה, המחלה עלולה לחזור, ואפילו בסבירות גבוהה. עליך להבין שהגוף בנוי הייטב והוא לא נועד להיות חולה. יש לו מנגנוני ריפוי, יש לו את הרצון והיכולת להגיע לתיקון ולשלמות. כל זאת מותנה בתנאים מתאימים שינתנו לו. כשמדובר במחלות ונזקים בריאותיים יש את הגורם וישנה התוצאה. אם לא יהיה הגורם, לא תהיה התוצאה. הניסיון של דרך הטבעונות ההייג'יניסטית מראה ומוכיח בצורה חד משמעית שהדברים הנ"ל נכונים. ברפואה המערבית זה לא כך ואתה שבוי בתאוריות של הרפואה הזאת.

lightflake

New member
אוקיי ההבדל בגישות בינינו

הוא שלדעתי ברוב מקרי החולי, הגורם הוא לא תזונה לקויה (יש מחלות כאלו אבל הן מיעוט המקרים וחשוב לדעת להבדיל) וגם שלא בכל המקרים הגוף יכול בעצמו להתגבר ולאזן את עצמו, יש מקרים כאלו בהחלט (וגם את זה חשוב לדעת), אבל כשהוא לא מצליח לבדו הוא צריך התערבות חיצונית שתדע לעזור לו להתאזן (וכאן נכנס תפקידו של הרופא), אחר כך הגוף ימשיך לאזן את עצמו כי יש בו באמת את התכונה של אותו "רצון אינסטינקטיבי" שאתה מדבר עליו להגיע לריפוי עצמי. אתה אומר "הנסיון מוכיח בצורה חד משמעית..." אבל עובדה שזה לא נכון, כי עובדה שאדם שיפסיק עם הדיאטה (הלא פשוטה יש לציין) שאתה נותן לו, גם לאחר שכביכול "רופא" ממחלתו, אותה מחלה תשוב אפילו בצורה יותר גרועה, או שיפתח סמפטומים אחרים ועמוקים יותר. (אתה אומר בעצמך שזה קורה אלא שהסיבה היא לא התזונה שגורמת למחלה זו אלא שהמחלה לא מוגרה אלא רק הוחלשה בזכות אותה תזונה שנתת לו) הבעיה שלי עם הגישה שלך היא שבסופו של דבר האדם יחלש גם עם התזונה שנתת לו ואז המחלות שלא מוגרו ישובו (כי יש עוד הרבה גורמים שמחלישים כמו הפרעות רגשיות, עבודה קשה, סטרס פיזי או נפשי, זיהומים שונים ועוד, ובסופו של דבר ההזדקנות הטבעית..) לכן צריך לדעת גם להתערב ממש בבסיס האיזון הבריאותי של הגוף ולא רק לשמר את הבריאות ע"י דרך נכונה (תזונה, פעילות, אורח חיים, המנעות מרעלים ופגיעות)

hal767

New member
ראה, אני מאד מכבד את תרבות הדיון שלך

אני מתרשם שהינך אדם אינטיליגנטי ומשכיל, אבל אתה מתווכח איתי בנושא שאינך מכיר. אתה שולל דברים שאני כותב, המבוססים על ידע וניסיון של עשרות שנים בעולם כולו של רבים שעוסקים בזאת, ואתה אינך מצוי כלל בנושא. אין פרט שכתבתי שאני לא יכול להוכיח שהוא מתקיים במציאות. שורה תחתונה, אני לא מסכים עם דבריך ואין טעם להמשיך בויכוח הזה.

lightflake

New member
סבבה לא חייבים להסכים

הכל כאן החל כשאמרתי שזוהי רק גישה מאוד מסויימת, זו לא גישה שמקובלת על כל שיטות הרפואה המשלימה, לדעתי היא לא גישה מלאה אלא פשטנית. אולי אני לא מטפל ותיק כמוך אבל יש לי גם נסיון אישי וגם הנסיון העצום של אנשים שאני קורא ולומד מהם כך שהנסיון שלך אינו האורים והתומים שאין לערער עליהם כפי שאתה מציג את זה יש יותר נסיון בעולם הרפואה האלטרנטיבית לגבי רפואה שמתערבת במצבי חולי כמו הרפואה הסינית, ההודית, ההומאופתית, ועוד, נסיון של רבבות רבות של רופאים מעולים באלפי שנים האחרונות, הרבה מעבר לנסיון האישי שלך או של כל המטפלים בגישה של דר' שלטון שאתה מייצג. אז אני לא רואה כאן מקום ליהירות הזו.

למעלה