שיעול במשך חצי שנה

ליגור

New member
שיעול במשך חצי שנה

שלום, לפני כחצי שנה חליתי במחלת הנשיקה (אני בן 28). תחילת המחלה הייתה שיעולים לפני התחול והכבד. היא נמשכה כחודש עד שהבדיקות היו תקינות. מאז ועד היום, אני ממשיך להשתעל שיעולים מתכתיים (עם טעם מתכת לאחר השיעול) בצורה מתמשכת. השיעולים מחמירים בשכיבה מטבע הדברים. יש עליות וירידות בתדירות ההתקפים- בזמנים הטובים רק לקראת השינה ובזמנים הפחות טובים כל שעתיים בערך. כרגע בערך 2-3 התקפים ביום- בעיקר בלילה. רפואה קונבנציונלית- רופאי משפחה אומרים שאולי שיירים של המחלה (חוץ מהשיעול אין עוד כלום), רופא ריאות נתן לי משאף סטרואידים וכדורים נגד אלרגיות- עזר מעט אבל עדיין השיעולים חיים וקיימים. לא מעט אומרים לי בזמן האחרון שזהו מקרה קלאסי של רפואה אלטרנטיבית (כשלרופאים אין ממש תשובה מה יש..). הכצעקתה? תודה,

כן

הטיפול בר. אלטרנטיבית(או משלימה) מטפל באדם ולא במחלה. הכוונה שכל מטפל שתפנה אליו, יבדוק אותך אישית בדרכו (מגע, שיחה,אחר) ויציע לך טיפול שמתאים לך כדי לחזור לבריאות(לא טיפול במחלה/סימפטום). בשונה מהטיפול אותו יציע לאדם אחר שיבוא עם אותו סיפור/סימפטום.

ליגור

New member
זה נכון..אבל כללי מאוד

הספקטרום של הרפואה האלטרנטיבית רחב מאוד, העלויות יקרות... מעריך שלא כל סוג טיפול מתאים לכל בעיה. הציעו לי ללכת ל"מעפעפת" ושתוך כמה שבועות וכמה אלפי שקלים זה ייפתר. או אולי נטורפתית שתאבחן בכמה דרכים ותמליץ על כיוונים. ועוד ועוד. אשמח לקבל על טיפולים שמכירים שעזרו למקרים דומים (ברור שכל מקרה בסוף הוא ייחודי). תודה.

0 אור 0

New member
אני לא מציעה ללכת למעפעפת

אם המליצו לך על נטורופתית רב תחומית זה יכול להיות כיוון טוב - רצוי שיהיה לה ידע גם בצמחי מרפא - השילוב של תזונה, צמחי מרפא ו/או שמנים ואיזושהי שיטת מגע או סו ג'וק שתיתן לך הנטורופתית יכולים להביא לפתרון. כיוונים אחרים שאני מעדיפה גם הם משלבים כמה דרכי טיפול כמו למשל רפואה סינית. את יכולה בינתיים להיעזר בתרופות סבתא - ורק לדעת שהעצות לפעמים הפוכות זו מזו : למשל , אני בתור ילדה השתעלתי במשל כמעט שנה רצוף ושום דבר לא עזר עד שדודה המליצה לי על חלב חם עם דבש. וזה פתר את הבעיה תוך שבוע-שבועיים. העצה הזו כמובן תעורר חלחלה בקרב 80% מהעוסקים בתחום , נטורופתים כסינים שכולם יגידו לך מיד שהדבר הראשון שאת צריכה לנסות זה להמנע ממאכלי חלב שיוצרים ליחה... אז חוץ מהחלב החם השנוי במחלוקת: אדים עם עלי אקליפטוס (או תמצית), חליטות צמחים כמו תימין או קמומיל, דבש בכל צורה ששמעת או לא שמעת עליה (עם בצל, עם לימון, בתה , עם ברנדי ...) , קומפרסים חמים על החזה ועוד שלל עצות. עוד עצה מהסבתא אפילו שהיא יותר שייכת לרפואה משלימה, זה לחזק את המערכת החיסונית - על ידי שיפור התזונה, הרבה מנוחה, פעילות גופנית באויר הצח וצמחי מרפא כמו אכיניציאה

ליגור

New member
אני מאחורי תרופות הסבתא..

אגב- גבר ולא אישה (מה זה, רק לאישה מותר להשתעל ?..) ניסיתי בצל-דבש-שום - היה מגעיל ולא עזר. גם חלב חם ודבש לא. קיצר, נראה לי שדרושה "התערבות מקצועית יותר"- נראה לי שהכיוון יהיה הנטורופתית. תודה...

Fistandantilos

New member
בנוגע לתגובתך..

בדיוק אתמול, הייתי בטיפול בדיקור אחרי מספר חודשים שלא הייתי אצל מטפל מעולה.. כשישבתי בחוץ.. היה קלסר ענקי של מכתבי תודה של מטופלים.. הספקתי לעבור על כמה.. ואחד מהם תיאר מקרה הדומה לשלך.. קצת אלרגי וכו'.. המטופל דווקא הלך למטפל בשיטה שאני די מסתייג ממנה שנקראת IPEC.. הוא טוען שהטיפול עזר לו מאוד והוא גם הגיע למודעות לדברים בפן הנפשי שגרמו לו לשיעול והיום הוא מרגיש נפלא.. שווה לבדוק

ינוקא1

New member
ביורגונומי (העפעוף)

היא שיטה מדהימה ומקסימה. היא שיטה שמשתלבת כמעט עם כל שיטה קיימת. היא שינתה אצלי לגמרי את הצורה בה אני עובד עם רפואה סינית. אני היום מרגיש את המרידיאנים ואת הנקודות ומרגיש בדיוק מה אני עושה (ולא סומך על מידע בספרי נקודות) , הכל בזכות השיטה הנפלאה הזו. אני גם עברתי טיפול בשיטה (אצל מי שלימדה אותי בסופו של דבר) , טיפול שעזר לי מאוד בתקופה לא קלה בחיי. אני דוגל שהעיקר תמיד זה המטפל ופחות השיטה הספציפית , אבל אין לי ספק שמטפל טוב בביורגונומי יכול לעשות ניסים ונפלאות.

0 אור 0

New member
כל מי שאומר שהוא פותר בעיה בתוך כמה שבועות

וכמה אלפי שקלים זוכה מיד לחשדנותי המיידית. מה גם ש"מעפעפת" זה נשמע כמו קוראת בקפה ולא כמו שיטת טיפול רצינית. אם אכן מדובר בשיטה רצינית, אז בבקשה שגם יציגו את הנושא כמו שצריך, ולא לעשוק לקוחות.

ינוקא1

New member
אני לא יודע

אם דרך הצגת הדברים כאן מדויקת (כטבעם של פורומים). לגבי השיטה עצמה - שיטה הזויה לגמרי , אבל עובדת. רוב מי שמטפלים בשיטה אינם מטפלים רק בעפעוף אלא משלבים אותה עם שיטות אחרות. רוב המטפלים מטפלים בשיחה , ועושים מידי פעם "הפסקות" כדי לטפל בעזרת השיטה בדברים שעולים. אצלי הטיפול איננו בשיחה , אבל השיטה הזו היא חלק מהותי בעבודה שלי. כי כאמור אפשר לשלב אותה כמעט בכל דבר. אגב , העפעוף עצמו איננו השיטה , העפעוף הוא דרך לחוש אנרגיה. כשם שניתן לחוש אנרגיה בעזרת ראיה \ תחושת יד וכו' ניתן לחוש אנרגיה בעזרת עפעוף וזה יוצא מאוד מדויק. אבל ניתן לטפל בביורגונומי גם בלי לעפעף כלל , וניתן להשתמש בחוש העפעוף גם בלי ביורגונומי כלל.

0 אור 0

New member
נשמע מסקרן

עדיין , בין מה שאתה כותב - כלי שיכול לסייע למטפלים לחוש אנרגיה - לבין מה שהשתמע מה"מעפעפת" - שיטת פלא לסחיטת כסף ממטופלים - יש שמים וארץ. ד"א , אם מישהו מהמבטיחים תוצאות פלא בזמן קצר (וכולנו יודעים שלפעמים זה באמת אפשרי ואז זה נראה כמו פלא) היה מסכים לקבל תשלום רק על בסיס הצלחה, הרבה ספקנים כמוני היו מסכימים ללכת אליו. בזמנו, בדיוק כשאובחנה סוף סוך הבעיה בבלוטת התריס (ולפני האבחון הייתי בטיפול אצל איזה הומאופת תקופה די ארוכה) אמרו לי שיש רק אחד בארץ שיכול לפתור את הבעיה, הומאופת שמקבל בהרצליה (והימים לפני כביש 6 , הרצליה אז היתה מאד מאד רחוקה) ולוקח לטיפול ראשון 1200 ש"ח ואחר כך כל טיפול עוד 800 ש"ח - בימים ההם זה בערך כל ההכנסה החודשית שלי אחרי מסים והתחייבויות. הייתי במצב בריאותי ממש קשה, בקושי יכולתי לזוז. אם הייתי יודעת שב 100% הוא יעזור לי , הייתי משלמת את הסכום הזה ממה שאין לי. רק לא הייתי מוכנה לשלם סכומים כאלה בשביל הימור שאולי ההצלחה שלו תהיה בדיוק כמו של ההומאופת הקודם.

ינוקא1

New member
שוב ,

אינני יודע האם זה מדויק מה שנכתב. אני הייתי בטיפול אצל שניים - האחת (שבסופו של דבר גם היתה המורה שלי) לקחה ממני 180 לטיפול , והשני לקח 200 לטיפול. כמו בכל טיפול (כולל רפואה מערבית ומדעית) , אי אפשר להבטיח הצלחה מראש , וכמובן יש שוני גדול ממטפל למטפל. בקשר להומאופת - נראה לי שאם היית משקיעה 1200 ש"ח על טיפול ראשון ואחר כך עוד 800 לטיפול , היית מכריחה את עצמך להבריא בלי קשר להומאופתיה.

nadaval56

New member
../images/Emo45.gif עפעוף

שיטה מדויקת ומדהימה לחישת אנרגיה. כמו שיש רפלקסולוגים שרלטנים ויש הומאופתים שקרנים ויש מדקרים גנבים ויש מוסכניקים רמאים (יצא לי מקצוע לא קשור..), כך גם יש מעפעפים רמאים, שרלטנים, גנבים ושקרנים. בקיצור - מה הקשר בין השיטה ובין השרלטנות?

ינוקא1

New member
אני גם "מעפעף"

וזה לא כמה אלפי שקלים , לא צריך להגזים. (אני למען האמת גם משלב דיקור וטווינא).

למעלה