שיעול במשך חדשיים

חTחתול

New member
שיעול במשך חדשיים

לאחר שלא עובר השיעול במשך חודשיים (ניסיתי כדורים וסירופים) הומלץ לי ע"י מכר לשים 4-5 טיפות שמן אקליפיטוס (רכשתי של חברת עומר הגליל) ולהריח כ-10 דקות וכך לבצע כמה פעמים ביום. האם הטיפול שהומלץ לי נכון ?

Orrza

New member
יכול להיות שהעצות טובות באופן כללי

אבל לך יש בעייה ספציפית. לא כל מה שעשה טוב למישהו אחד יעשה טוב לשני, ואם זה קיים כבר חודשיים הייתי ממליץ לך להגיע לטיפול אצל מטפל\ת שיטפלו בך. ברפואה הסינית אנחנו לא מטפלים בבעיות, אלא באנשים. שיעול אצלך ושיעול אצלי יכולים להגיע מגורמים שונים לחלוטין, לכן הטיפול חייב להיות מותאים אישית. (אגב, אקמול למשל, שעובד על כולם, לא מטפל באמת בבעיה.... הוא רק מכהה את התחושה)

אני אסביר לך למה אני שואל

בעיקרון תמצית אקליפוט הינה תמצית מעולה לבעיות נשימה, אבל לא כל בעיה היא פותרת. תריך לאבחן טוב האם מדובר בשיעול כתוצאה מעודף לחות בריאות, הם מדובר בבעיה בגרון הגורמת לגירוי, האם זו אלרגיה, האם זה יובש בריאות וכד'. יכול להיות שהפיתרון הנכון בשבילך הוא ללחלח את הריאות בשיטה פשוטה מאוד (וזאת במידה וקיים יובש). בכל מקרה, 1. השיעול מלווה בליחה? או שהוא יבש וכואב בזמן השיעול?

אם ככה,

אני אמליץ לך על פיתרון משודרג למה שהמליצו לך ... בגלל שהשיעול יבש ומטריד, אז רוב הסיכויים שקיים יובש (דבר שדיי נפוץ בחורף) תכין לך סיר עם מים רותחים ותטפטף על כל 100 cc מים 10 טיפול של אקליפטוס. תשאיר את המים על הגז במצב רתיחה ותנשום את האדים הללו. תעשה את זה לפחות פעמיים ביום כ - 10 דקות בכל פעם. בסוף כל טיפול כזה, תיקח לך כפית של דבש, תמצוץ אותה עד שיגמר הדבש. בהצלחה, ותעדכן אותי איך אתה מרגיש לאחר שתעשה זאת ..

haniela17

New member
אם כבר שיעול..

שלום לכולם!
פורום ממש במיוחד בשבילי ולא הגעתי אליו עד היום. בכל אופן רציתי לשאול, גם כן שיעול שלא עוזב, אבל במצב ההפוך ז"א מלא ליחה.. מה אז ניתן לעשות?

טיפול הפוך

במצב שלך צריך לייבש את הליחה. אני ממליץ על תזונה נכונה וטיפול בדיקור. הרבה בריאות טל כהן

כן, אקופורסורה

האקופורסורה זהו טיפול העובד גם כן על המרידיאנים הסינים על אותם נקודות דיקור, רק שלאקופרסורה ישנם נקודות מרכזיות והטיפול לא מצריך דיקור במחטים, אלא לחיצות בנקודות מסויימות ובטכניקה מסויימת.

טיפולים אחרים

אם רוצים להישאר בכיוון המזרחי, אפשר לקבל טיפול בצמחי מרפא סיניים או שיאצו. אבל יש טיפולים אחרים. מתחום המגע, רפלקסולוגיה יכולה להיות יעילה, ותחומים נוספים - נטורופתיה, הומאופתיה ועוד. בהצלחה

0 אור 0

New member
שיעול

קודם כל סיפור אישי: כשהייתי ילדה השתעלתי שיעול דומה לשלך (ראיתי בהמשך שמדובר בשיעול יבש) במשך תקופה מאד ארוכה (לא סגורה אם זה היה שנה או יותר), שום דבר לא עזר, עד שיום אחד הגיעה דודה שלי ואמרה לי לשתות חלב חם עם דבש. אחרי משהו כמו שבוע, הבעיה המתמשכת והמציקה נפתרה ... ועכשיו אליך: שמן אקליפטוס בדרך כלל מאד מומלץ להצטננות ופתיחת מעברי אוויר, פחות לשיעול , למרות שבהחלט אפשר להשתמש בו באדים כפי שהמליצו מעלי. לשיעול יבש מומלץ ללחלח את הגרון ודרכי הנשימה באמצעים שונים (שהפשוטים בהם הם השתיה המרובה, מים חמים עם דבש ולימון וכד') וכמובן להרגיע באמצעים שונים (שהפשוטים בהם הם דבש, או תה קמומיל) התאמה של אותם אמצעים שונים ובדיקה של הסיבה בשלה אתה סובל משיעול זמן כה רב, כדאי לעשות באבחנה אישית ולא באבחון אינטרנטי או בשיחה אקראית - ממליצה מאד לגשת למטפל ברפואה משלימה שיסייע לך לפתור גם בעיה זו וגם את הגורמים לה

0 אור 0

New member
המסר שלי דוקא היה

שכדאי להיעזר באמצעים אחרים אבל אם אתה מתעקש על אקליפטוס: לאדים, אני אישית מעדיפה עלי אקליפטוס בתוך סיר מים חמים אפשר להיעזר למריחה על החזה בתערובת של שמן נושא + שמנים אתריים שאחד מהם הוא אקליפטוס (למשל שמן זית עם טיפת לבנדר וטיפת אקליפטוס) אם אתה רוצה למרוח מתחת לאף אז הדילול צריך להיות מאד גבוה אחרת ישרוף לך נורא

haniela17

New member
דברת בעיקר על שיעול יבש.

אני מדברת על שיעול עמוס ליחה ושוב תודה רבה

0 אור 0

New member
כי עניתי למי ששאל ../images/Emo52.gif

לשיעול עמוס ליחה מומלץ תה תימין, ועדיין העצה שלי להגיע למטפל תופסת...

haniela17

New member
תנקס.. אז מחר על הבוקר אני רצה לחפש

תימין
בשאיפה רצינית שיעזור כי השיעול בלתי נסבל!

0 אור 0

New member
לא לשכוח גם

לנוח, לשתות הרבה (מרק, תה קמומיל, תה תימין, מים עם לימון ודבש) אפשר להיעזר במחזקי המערכת החיסונית כמו אכיניציאה (אני לקוחת בשילוב פרופוליסי ווימין C) מומלץ מאד להיעזר במטפל מקצועי

למעלה