שיעול אצל תינוקות

ל א ו

New member
שיעול אצל תינוקות

שלום לכולם, הקטנה שלי בת שנה ועשרה חודשים עוד מעט, ומזה תקופה ארוכה היא משתעלת! מידיי פעם חלה רגיעה במצב, למרות שבתקופת הרגיעה היא זורקת איזה שיעול וחצי אבל מידי פעם היא יכולה להשתעל במשך שבוע ימים רצוף שיעול שלפעמים הוא יבש ולפעמים הוא עם ליחה. כמובן בתור תינוקת היא לא יודעת להוציא ליחה אז השיעול מגיע למצב של הקאה. די התייאשתי מהרפואה הקונבנציונלית, הרופאה טוענת שזה לא שיעול מהריאות אלא נזלת שמגרה את הריריות ומכאן השיעול. כמו כן הרופאה טוענת שאין ממש מה לעשות ולחכות שזה יעבור. בינתיים היא מאוד סובלת, זה שיעול שמעיר אותה בלילה ואני בטוחה שגם גורם לה לכאבי ראש. אני נותנת לה מידי פעם טיפות של אף טף שאלו הן טיפות טיבעיות לשיעול שנגרם כתוצאה מנזלת-אבל זה לא ממש עוזר. אני נותנת לה בצל ודבש שגם לא עוזר ולאחרונה אמרו לי להרתיח עלי זעתר ולתת לה לשתות את המים - גם לא עוזר. הרופאה שלה גם טוענת שבגיל כזה אי אפשר לבדוק אלרגיות. בקיצור, אני קצת נואשת! האם יש משהו ברפואה המשלימה שיכול לעזור לי ולקטנה? לתשובתכם אודה מאוד מאוד!

טאוֹ

New member
בוודאי שיש מה לעשות

אני נמנה על אלה שמסרבים לפסול את הדברים הטובים שיש לרפואה המערבית להציע, ואולי לכן אני נדהם בכל פעם מחדש כשאני שומע תשובות מקוממות בנוסח "אין מה לעשות, צריך לחכות שזה יעבור"... לגופו של עניין: תרופות סבתא לפעמים מפתיעות לטובה ביעילותן הפשוטה, אבל במקרה הזה ברור שאינן עוזרות ולדברייך הבעיה נמשכת מזה תקופה ארוכה, ולכן מוטב לפנות בהקדם לטיפול ברפואה משלימה. יש יותר משיטה אחת, ובאופן אישי הייתי ממליץ על רפואה סינית על ידי מטפל טוב עם נסיון בטיפול בילדים. דיקור בגילאים כאלה - שאגב, נעשה גם בגילאים צעירים עוד יותר מגילה של ביתך - מתבצע בעדינות ובמחטים דקות במיוחד, ומשיג לעתים קרובות תוצאות מעולות. כמו-כן, מטפל ברפואה סינית יוכל לבדוק את תזונתה של ביתך, לתת צמחי מרפא במקרה הצורך ולהעניק מענה הולם. אין סיבה שביתך ואת תמשיכו לסבול. את יכולה למצוא מטפל כזה באמצעות פנייה לקופ"ח הקרובה אלייך, וכן, אם ברצונך בהמלצות בדוקות על מטפל, את מוזמנת לבקש זאת כאן תוך ציון עיר מגורייך, וחברי הפורום ישמחו לשלוח לך מסר עם המלצה מנסיונם. בהצלחה ורפואה שלמה.

ל א ו

New member
האם יש למדקרים הסיניים שיטות

להרגיע את הקטנטנים ולאפשר להם לבצע את הטיפול? יש לי ילדונת מאוד דעתנית ולא מקבלת כל דבר כמובן מאליו. השאלה שלי בעצם היא: האם הדיקור נעשה תוך כדי בכי של הילד או שהילד שוכב רגוע ונותן למדקר לבצע בו טיפול?

טאוֹ

New member
עדיף לטפל בילד רגוע

והטיפול ניתן בדרך כלל כשהילד נינוח במידה כזאת או אחרת. גם אם הילד בוכה, סביר להניח שלא יכפתו אותו באזיקים כדי לקבל את הטיפול. אפשר להרגיע את הקטנטנים, ומעברמ לכך המחטים בדרך כלל אינן מכאיבות כלל; זו לא מחט של מזרק, אלא מחט הרבה-הרבה יותר דקה, והרבה-הרבה פחות מאיימת.

הומאופתיה לילדים-

זוהי דרך טיפולית מאד נוחה ומתאימה לילדים. ללא מחטים או כל דרך פולשנית אחרת. ללא מגע. רק כדורים מתוקים למצוץ. ממליצה לך לקרוא כדי להבין יותר ולהחליט מה הכי מתאים לילדה. כל טוב עירית

hal767

New member
השיעול אינו מחלה

הגישה הטבעונית ההיג'ניסטית, רואה את השיעול כאמצעי של הגוף לסלק החוצה חומרי פסולת מיותרים ומזיקים מהגוף החוצה, באמצעות מערכת הנשימה. ניסיונות לדכא את השיעול באמצעות תרופות למינייהן, עלול למנוע את התהליך החיובי הזה, שהנו, למעשה, דרכו של הגוף לרפא את עצמו. האמצעים עליהם כתבת, מסוכנים, לדעתי, ועלולים להזיק. במיוחד שמדובר בתינוקות וילדים קטנים, יש להזהר מאד בבחירת המזון והשתייה הניתנים להם. טיפול טבעי יעשה ע"י יצירת תהליכי ניקוי של הגוף באמצעות תוכנית תזונתית צמחונית אורגנית, אותה מתאימים למקרה. בנוסף, אפשר להעזר בטיפולי מגע מסויימים, במידה והמצב הבריאותי מאפשר זאת. כמו כן יש לעשות ברור למקורות הפסולת. כאן האפשרויות הן רבות: החל מתזונה גרועה, חשיפה לאוויר מזוהם, חיסונים ותרופות ועוד, וכלה בטיפול לא נכון.

לפעמים הדברים הכי פשוטים

יכולים לפתור בעיה שנראת ללא פתרון... לא ציינת בהודעתך את תזונתה של הקטנה, אך אני מנחשת שהיא כוללת מוצרי חלב (פרה). בתור התחלה, יש להפסיק לחלוטין את כל מוצרי החלב, גם אם זה נראה קשה ואולי בלתי אפשרי ב- 90% מהמקרים זה פותר את הבעיה לחלוטין. חלב הוא אלרגן מאוד חזק. ישנם תחליפים נהדרים כגון חלב אורז, חלב עיזים, שקדיה וכדומה. נסי זאת, אפילו לפרק זמן קצר ותופתעי מהשינוי. בנוסף, תמיד עדיף שמטפל מוסמך ילווה אתכן בתהליך ולכן אופציה נוספת היא אבחון מסודר שיכלול קבלת פורמולה עם צמחים בעלי פעילות מלחלחת (טענת שהשיעול יבש) אשר יקלו עליה מאוד,סביר להניח שהפורמולה תכלול צמחים נוספים לפי שיקול דעתו של המטפל ובהתאם לאבחון כמובן. גם הדרכה לתזונה אשר תתאים לה יותר חשובה לא פחות, וגם לטובת עניין זה חשוב שיראה אותה מטפל מוסמך. חשוב מאוד לדעת איזה "טיפוס" היא ולפיכך תותאם לה התזונה הנכונה. הרבה בריאות, הילה

ל א ו

New member
תודה רבה על התגובות

וגם על המסרים. אני משתדלת להימנע ממוצרי חלב וגם התמ"ל שלה כרגע הוא צימחי-על בסיס סויה. במבה היא לא אוכלת בכלל!! אנחנו גם נמנעות מבננות ומפרי הדר (מלבד אשכולית אדומה שקראתי כי היא טובה לשיעול). חשוב לי להבהיר כי אני לא בעד לייבש את הנזלת בכלל, אני חושבת שנזלת זו דרך של הגוף להוציא את כל הפסולת שלו וזה בסדר מבחינתי רק שזה כבר נמשך די הרבה זמן.

hal767

New member
בננות אינן גורמות לשיעול וליחה

אני מכיר את הדעה הרוווחת בנושא הבננה. היא פשוט אינה נכונה. באופן כללי, בננה אורגנית בשלה, הינה מזון מעולה לתינוקות.

נזלת

הינה תוצר של תהליך שריפה שלא הושלם. ישנה "אש" בקיבה שעוזרת לשרוף את הפסולת וכאשר התהליך לא מתבצע בשלמותו נוצר "פיח" שאינו מפונה - זו הליחה/נזלת. במצבים מסויימים ליחה, שילשולים ונזלת הינם אכן תהליך של הפרשת פסולת מהגוף וזה מצויין ולא צריך להיבהל (הבנתי שאת לא מהמבוהלות...) אך כאשר זה נמשך לאורך זמן זה מרמז על כך שמשהו לא תקין. לגבי מוצרי חלב, ישנם ילדים רגישים במיוחד שמספיקה כף אחת של גבינה כדי לגרום לנזת. באופן אישי הייתי נמנעת גם מאשכולית אדומה, ופונה להרבליסט / נטורופט גם על מנת להתאים פורמולה מצמחים אשר תשלב צמחים לניקוז / ייבוש הנזלת וגם לחלוח להרגעת השיעול. אפשר להקל עליה המון, וגם עלייך. יום נפלא, הילה

ל א ו

New member
תודה רבה לכולם

על התגובות בפורום ובמסרים - עזרתם לי מאוד

למעלה