שיעול או תשומת לב?

הילית111

New member
שיעול או תשומת לב?

שלום רב
שאלה לגבי בן ה 6 שלי
זה כשבועים בערך הוא משתעל השיעול הוא בעיקר ביום בלילה לא כל כך
לא שיעול עם ליחה וגם לא סטרידו.אין חום.
מין שיעול כזה כאילו הוא רוצה להוציא משהו שמפריע לו או מגרה אותו בגרון.
הייתי אצל הרופאה היא ראתה אודם בגרון אמרה שנראה באמת קצת דלקת בגרון אדום לא משהו חריף
נתנה מוקוליט הילד מסרב לקחת מוקוליט אומר שזה מאוד מגעיל
קניתי הרבליס מהמלצות של אמהות וגם את זה הוא לא רצה. לא היה טעים לו.
קניתי לבסוף תכשיר בשם סטודל נתתי לו היום כף שלוש פעמים מהלתי בקצת מיים
מקוה שזה יעזור. נתתי לו גם אתמול ושלשום אבל זה היה מהול בפטל ואני חוששת שזה פגע באפקטיביות.
יש נקודה אחרת הילד עולה לכיתה א אני חוששת שאולי השיעול הזה במידה מסוימת קשור ללחץ נפשי שלו לקראת עליה לכיתה א. הוא הביע בפני חששות מפני עליה לא ודיברנו על כך די הרבה ואני מעריכה שהצלחתי להרגיע אותו אנחנו מאוד קרובים. יש לי ילד נוסף בן שנתיים
למרות שהוא מאוד פתוח איתנו הוא מספר הכל אנחנו לא לוחצים הוא מאוד חברותי אהוד ילד רגיל לגמריי
אבל יש לי הרגשה שאולי יש פה מימד לא פיזי לשיעול הזה ואני לא יודעת אם אני צודקת כי מצד שני הרופאה ראתה אודם.
הילד אומר לי שיש לו משהו שמפריע בגרון לא יודע להסביר יותר
עכשו גוף זר זה חלילה בוודאי שלא כי אני מדברת על שבועים בערך
אז מה ניתן לעשות ? בראשון אני שוב אצל הרופאה אבל אני מתחילה לדאוג
התדירות היום של השיעול היתה נמוכה יותר אבל אני רוצה שיעלם לגמרי. אני בינתים בגלל השיעול הזה לא יכולה לקחת אותו בחופש לים ולבריכה והוא די מתוסכל מזה אבל מצד שני לא יודעת מה ניתן לעשות כרגע .י
אשמח לעצות. אני אוסיף שאני אמא מאוד קפדנית על כל דבר קטן רצה לרופא ולא מסתדר לי שהילד משתעל שבועים כמעט בתדירות כזו או אחרת ואנו לא מצליחים לטפל
אשמח לעצות

תשובה

שיעול ממושך יכול להיגרם ממגוון רחב מאוד של סיבות ומצבים. יש גם סיבות על רקע נפשי לשיעול ממושך בילדים.
ע"י בדיקה גופנית ותשאול נכון של ההורים והילד, תוך העזרות בבדיקות דם או צילום חזה (אם יש צורך) אפשר להגיע לאבחנה הנכונה.
אם אין קוצר נשימה או חום גבוה אין סיבה לדאגה כרגע ויש להמשיך מעקב ובירור אצל רופא הילדים.

רפואה שלמה !!

יכול להיות שהשהיעול=רצון לבטא משהו.

ראשית , אני מסכימה עם כך שהאבחנה הראשונה צריכה להיות שלך כאמו- להקשיב לאינטואיציה שלך.ובמקביל לאשש את האבחנה הרפואית- אין חום וליחה או סמנים נוספים ןהשיעול הוא יבש, כמו מנסה לגרד משהו מגרונו של הילד. יש מצב שסימפטום פיזי כאשר השורש הגורם הוא נפשי רגשי יותר.
כלומר- הגרון הוא מקום המייצג את מרכז הביטוי וההתבטאות של האדם. המקום בו תחושות הלב ומחשבות הראש מתרכזים ויוצאים החוצה.(הגרון מצוי בדיוק באמצע-בין הראש ללב).
יכול להיות שיש לילדך מחשבות /תחושות שלא ממש ברורות לו והוא לא מוצא להן מילים מתאימות, ואש הגוף "מדבר" באמצעות השיעול.
תקופת חופש גדול היא תקופה כייפית מאוד אך גם מבלבלת. יוצאים משגרה ומסגרת לה רגילים והמעבר לקראת השנה הקרבה "מזמין" לא מעט חששות אפילו לא מודעים.
הוא עולה לכיתה א'? עובר לגן חדש?
יש ספר נפלא שאני מאוד ממליצה עליו שנקרא-"דגים לא אוהבים טופי"- חשיבה חיובית לילדים. כולל תקליטור עם הסברי תרגול של דמיון מודרך לילדים.
יכול לתת פתח לערוץ תקשורת נוסף וחדש- מה שמייצג אזור הגרון והשיעול ונגזרותיו.

בהצלחה!

למעלה