שיני שום, שיני שום...

WhiteBear

New member
שיני שום, שיני שום...

שמעתי שמועות שלשום יש תכונות מרפא (מה שדובר עליו רבות בפורום, למרות שלצערי לא קראתי, ואני לא יודע איפה). אז רציתי לשאול על קישורים לתכונות מרפאות של שיני שום. כמו כן, שמעתי שיש ייתרון לאכילת שן שום ליום. אז ניסיתי את זה הרגע (היום הראשון שלי). ואני מוכרח לומר - זה שורף !! אז השאלה היא האם עדיף לאכול שום בהתאם לדיאגנוזה מסויימת, או שמדובר בהמלצה כללית. בקיצור, שום-אינפורמציה, בבקשה טל.

WhiteBear

New member
אתה מלך ../images/Emo70.gif

אבל, למרות שהמאמר מאד נחמד. הוא לא סיפק תשובות עקרוניות לשאלות שלי: באיזה אופן רצוי לצרוך שום
ומהן ההטבות שלו
(אחד לאחד אם יש.) (קישור יהיה נהדר
, תודה) טל.

דוקא לי אמרה מטפלת סינית *לא לגעת*

בשום. מאסטר ניר מלחי טוען שצריך להתייחס אל שום כאל תרופה, לא תבלין: כשצריך לוקחים, כשלא - לא. מאסטר וונג פו-לאי לא אוכל שום (גם לא בצל).

מאיר72

New member
שום לא הולך בדרך כלל ברוטב שמנת

לפסטה אבל בשאר הרטבים יחד עם שמן זית מעדן. הכל במידה.

"היפרשום" תמצית השום הטיבטי.

שלום רב, מזה שנים אני מפיק מיצוי שום-טינקטורה. הרמב"ם אמר:"היו תרופותיך מזונותיך".חשוב לאכול שן שום כל יום. אך, אליה וקוץ בה. למערכת העיכול קשה עם הירק החם והחריף הזה והספיגה של איכויות השום= האליצין היא מיזערית. הגוף שאינו יכול לספוג יותר מתנקה ופולט את הגפרית, האליצין והאליאין דרך העור -וזה מסריח. ה"היפרשום" ממוצה באלכוהול. בתהליך הלקיחה על קיבה ריקה תהליך ההטמעה דרך דפנות מערכת העיכול הוא מהיר וכל איכויות השום נספגות במערכת הדם כולה. ולכן, אין גם ריח גוף-באחריות.על איכויות השום כאנטיביוטיקה טבעית נכתבו מאמרים רבים ושבחי השום הם אין סופיים. אשמח להרחיב ד"ר אריק לשםN.D 054501989

OpieQ

New member
ניסיתי שן שום ליום

ניסיתי לעשות זאת כי כמוך שמעתי שזה רק עושה טוב. אולי כן אבל לא הפסקתי לשחרר גזים (אחוריים) עד שהבנתי את הקשר לשום החברה שלי כבר רצתה גט.

WhiteBear

New member
תודה לכולם,

ובעיקר לך, אתה היחידי שבאמת ניסה את הקטע של שום ליום, והגיב
...

מי אמר שלא ניסיתי? ../images/Emo13.gif

לפני כ-10 שנים ייצרתי מיצוי של שום באלכוהול, לפי מרשם טיבטי שמצאתי באיזה עיתון, ולקחתי כמה חודשים על בסיס יומיומי. לא יודע אם זה הזיק, אבל לא ראיתי שזה עזר. ניסיתי גם לאכול שום רגיל (שן אחת בארוחת בוקר, עם הסלט), וקיבלתי כאב-ראש איום ונורא, שנעלם כשעזבתי את השום. לבנות זוגי גם היה מה להגיד בנושא...

שן שום חתוך דק בתוך סלט או טחינה

לפני כחמש עשרה עד עשרים שנה יצאה רופאה ממצרים עם מחקר שהוכיח כי אכילת שום טרי מפחיתה את הסיכון ללקות בסרטן, היא עשתה זאת על אנשים הנמצאים בקבוצות סיכון. יש פלגים שמתייחסים לשום כאל יסוד הריפוי העצמי ושמירה על מערכת החיסון, מצד שני לא ראיתי שאנשים האוכלים שום באופן קבוע יותר בריאים, יש עדות אשכנזיות בעיקר שהשום הוא מרכיב חשוב במזון שלהם כך שניתן להתייחס אליהן כקבוצת ביקורת קבועה. מה שחשוב לדעת זה שיש לאכול את השום מיד כדי שאפשר יהיה לקבל את המיטב שבו. שנה טובה וחתימה טובה

למעלה