שיני כלב

פלפל.

New member
שיני כלב

לפני שאני שואל בפורום בעלי חיים שאלה בנושא מסויים רציתי להבהיר איתכם את פירוש המושג שאני משתמש בו... רב-מילים מגדיר את המושג מִנְשָׁך (Bite) כ"מצב השיניים של שתי הלסתות, העליונה והתחתונה, כאשר הפה סגור באורח טבעי". הגדרה לא ברורה בכלל! מה זה אומר בדיוק? זה משהו שמודדים? משהו שמתארים? כשמדברים על המִנְשָׁךְ של חיה מסויימת (כלב), האם מתכוונים לעוצמת הנשיכה שלה? לעוצמת הנעילה של השיניים כשהפה סגור? או אולי לצורת סידור השיניים בלסתות? לרווח בין הלסתות? לרווח שבין השיניים? ל"נשך", לסימנים שהשיניים המחודדות משאירות? באתרים שונים ראיתי שמופיעים המושגים "מנשך סנטרי", "מנשך צבת" ו"מנשך מספריים"... מה ניתן להבין מזה...? (ואם כבר, אז מה זה אומר על התרבות העברית, אם בכלל?) תודה

nutmeg

New member
מנשך

זה טביעת האצבעות של השיניים (לא הגדרה גדולה??) לא מדובר בעוצמת הנשיכה אלה במנח השניים אחת מול השנייה - לסת תחתונה מול לסת עליונה במצב "ביס" הנה קצת תאורים

אטיוד5

Active member
ניתן להבין ...

שמעולם לא נתת שיניך בפלסטלינה המגעילה בטעמה אצל רופא השיניים שלך.

פלפל.

New member
מחר ב 13:30

שיננית, תודה על ההתעניינות. ותודה nutmeg. חשבתי שאני צריך למצוא את המנשך, מסתבר שלא... אני מחפש דרכים למדוד את העוצמה בה אותו כלב סוגר את הפה ומשאיר אותו נעול גם אם מופעל כח חיצוני המנסה לפתוח לו הלסתות. וזה כבר באמת לא קשור למנשך, בהנחה שהוא לא אוחז בשיניים משהו שמונע ממנו לסגור את הפה. אוף, בטח יש לזה מונחים מקצועיים שאני לא מכיר. טוב, נראה שמתחתי מספיק את גבולות התרבות העברית. כדאי שאחפש תשובות גם במקומות אחרים. מעניין אם יש פה פורום פיזיקה... תודה ולהתראות!

למעלה