שיניתי שם

שיניתי שם

אני צריכה להתייעץ איתכם בשביל חברה שלי על בן זוגה סיפרתי לה על הפורום והיא אמרה לי שהיא רוצה לקבלת עיצות מכם. היא נשואה כבר 3 שנים לבחור שהוא אבא מקסים ודואג בעל מסור ואמין לא מושלם אבל בסך הכל בסדר חיים שיגרתיים יש על מי לסמוך וכתף תומכת. אבל ישנה בעיה אחת שלדעת היא מאוד גדולה ולא ניתנת לפיתרון ולא מצליחה להשלים עם הנושא משום שלדעתה זה חורג מגבולות הנורמל בנושא זה. הבעיה היא הבעל הינו קוטר ממדרגה ראשונה זה יכול להתבטא בכל נושא לדעתה של חברתי זה נובע מתוך חרדתיות ודאגת ייתר. זה התגבר במיוחד כשהילדה שלהם נודלה לפני כשנה וחודשיים. דוגמאות על הקוטריות שלו: רע לו בעבודה הוא לא יעזוב את העבודה אבל במשך שנים על גבי שנים הנושא ישוב ויעלה כל פעם מחדש בתדירות גבוהה וימשיך להגיד שלא טוב לא ולקלל את העבודה ואיך הוא נשאר שם וכו'... בנוגע לילדה יכול במשך 10 פעמים לאמר על האוכל שהוא חם למרות שחברתי בדקה בעצמה שהאוכל פושר. לדוגמה היום לביתה של חברתי היה חופש מהמשפחתון ואמא הציעה שהיא תשמור על הילדה בבוקר. הבעל הכין את ארוחת הבוקר אף על פי שהסבתא יכלה להכין את הארוחה, אמא שלה הושיבה אותה בעגלה כדי לצאת לטייל ואז האב בדק האם צריך להחליף חיתול והתברר שכן מאותו רגע חברתי קיבלה טלפון אחד ארוך ומתיש "כל פעם שאמא שלך באה קורה כך וכך אמא שלך ככה אמא שלך ככה" זה קורה לעיתים קרובות שהבקרים של חברתי נהרסים בגלל מצב זה. הבעל בבקרים עם הילדה כי חברתי יוצאת מוקדם לעבודה והוא מכין אותה לגן ולוקח אותה ואז כל בוקר חברתי מתקשרת אליו לשאול מה שלום הילדה ואיך הוא הסתדר ,ומקבלת קיטונות של קיטורים. "הילדה שיגעה אותי לא יכולתי לשטוף פנים לא יכולתי להתארגן". כל הזמן מחפש פידבקים על מעשיו כאילו חברתי לא עושה דבר רק הוא מטפל בבית ובאוכל ובילדה. הוא לא לוקח דברים בפרופורציות. כאמור דבר זה נובע מחרדתיות. חברתי מודעת לכך שיתכן דברים אלה ישמעו לאנשים מהצד כדברים נורמליים לחלוטין אך היא טוענת שאי אפשר להתרגל למצב זה כלומר לא ניתן לקבלו והוא מודע למצב זה אבל לא נתון לשינוי. מה עושים במצב זה והאם עברתם דבר דומה לזה. איך מטפלים. נ.ב. אציין שוב כי בסך הכל יש חיים טובים סבירים איתו והיא לא מתכוונת לפרק את החבילה פשוט רוצה שהדברים יהיו יותר קלים מכפי שהם היום.

../images/Emo45.gif בהחלט

יעוץ יעוץ יעוץ...

כי התנהגות כזו יכולה לשחוק גם את האהבה הכי גדולה. וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לשנות אופי. רק אולי בעזרת מישהו מקצועי שיעזור לו להבים מה הוא עושה.

התשובה טמונה בסייפא של דברייך../images/Emo150.gif

אציין שוב כי בסך הכל יש חיים טובים סבירים איתו והיא לא מתכוונת לפרק את החבילה פשוט רוצה שהדברים יהיו יותר קלים מכפי שהם היום. אז אם בסה"כ יש לה חיים טובים..היא כנראה ידעה על כך מקודם ..ולא נכנסה לכך בעיניים עיוורות , ועכשיו כאילו מה פוס הפסקה , לא משחקים יותר את החיים ..קיבלת עצה כאן שתלך לייעוץ ..ואני בהחלט מצטרף לדעה זאת שתשקול את כל הטוב שישנו כנראה והרבה אל מול המעט רע..אנשים לטעמי קשה לשנותם אם בכלל מבחינת האופי אבל ישנם דרכים לעשות את החיים הרבה יותר נוחים ולכן ייעוץ בהתחלה פרטני ואולי זוגי בהמשך מתבקש כאן...

אתה צודק לחלוטין

אבל לגבי זה שאתה אומר שהיא כנראה ידעה על כך מקודם על זה אני חולקת עליך ואסביר למה: בשנים הראשונות לזוגיות אתה לא רואה את כל הפגמים בבן זוג וגם אם אתה רואה אתה עדיין מוקסמם מהאהבה והחיזורים שעדיין זה לא כל כך קשה ורע כמו שציינתי הכל נעשה ממש קשה כשהילדה נולדה. יעוץ יכול לבוא בחשבון. תודה לכולם על העיצות.

boon2

New member
ממבו ג'מבו

שום ייעוץ, פרקי אבות, קונפוציוס ועוד ממבו ג'מבו מסוגים אלה לא ישנו את אופיו של הבעל. היא היתה צריכה לחשוב על זה לפני שנשאה וילדה את ילדו. עכשיו מה שנשאר לה לעשות הוא לשכב על הגב ולנסות להנות (כי הרי כבר מובן מראש שהיא איננה רוצה לעשות באמת משהו רדיקלי שבאמת יעזור לה).

סליחה?

בתשובה שלך את מדברת על אשה שכאילו ידעה שבעלה יכה אותה והיא עדיין התחתנה איתו. כאמור הוא בעל מדהים דאגן וטוטלי ואבא טוב פשוט ישנה כאן בעיה של קוטריות לשמה העלתי את הבעיה ולכן כמו שאומרים כשמתחתנים בטוב וברע וחברתי לקחה אותו בטוב וברע כמובן שבמערכת היחסים כאשר הם היו רק חברים היא ראתה דברים שליליים אבל החיוביים עלו על השליליים אני בטוחה שאם הוא יעלה את הדברים שמפריעים לו אז הוא יגיד שהיא חסרת אחריות וגם אני אומרת את זה אבל בגלל החוסר אחריות שלה אני מזכירה לה דברים וכשאנחנו יוצאות מבית קפה או כל מקום אחר אני מסתכלת סביבינו לבדוק שהיא לא שכחה משהו, אז מה היא בחורה מקסימה ויש לה המון מעלות. טוב boon2 שיהיה לך חג שמח ותודה על שענית לי.

boon2

New member
חג שמח גם לך

במסר הראשון שלך זה נשמע מאוד מטריד את חברתך, מקלקל את הקשר עם אמא שלה ואת התחנוק, אבל אם הגזמתי בהתרשמותי, אני מקווה שלא קרה שום דבר. מדוע את כותבת בשורות קצרות?

במסר הראשון

כתבתי שהוא מקלל את העבודה שלו לא את אמא שלה או כל דבר אחר. לגבי זה שאני כותבת בשורות קצרות כי זה נראה לי יותר אסטתי. ובצורת שיר לא?

boon2

New member
אסתטי או קיי,

אבל לא כל שורות קצרות הן שיר, את יודעת

טוב חזרתי לשם המקורי

ועדיין לא עניתם לי קיבלתי עיצות לגבי מה שנכתב פה . טוב חלק אמרו ללכת ליעוץ האם יש פה זוגות שעברו דבר דומה? אשמח לקבל עיצות.

hilabarak

New member
תראי הבעייה היא שהדילמה מוגדרת

בצורה דו מימדית. זה או לעזוב או להישאר (או לשנות את הבעל או לעזוב), או כל שאלה מסוג זה. אם טיפה נרחיב את הדיון, נראה שיש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי לשפר, רק הם עולים במאמץ. 1. האישה צריכה לעבוד על עצמה להתרגש פחות מהבעל. כל חצי אחוז שיפור שהיא תצליח, בזכות עבודה על עצמה ולא עליו היא "ברכה". 2. על האישה להפגין קצת יותר נחישות כלפיי הבכיינות שלו. הוא מרשה לעצמו לבכות במקום ל"עבוד" על עצמו, כי הוא מרגיש שזה לא עולה לו בכלום. הוא מתלונן, אישתו מתרגזת וזה הכל. בעיניו זה לא בעייה, בעיניו לשפר עצמו, זה להודות בשגיאות וזה פי 1,000 יותר גרוע מהכעס של אישתו. אז צריך לשנות קצת את המשוואה, שיבין שהכעס של אישתו איננו שולי, אלא משהו שעלול לעלות לו ביוקר. כמובן, עדיף לעשות במתינות, כי על כוח שהאישה תפעיל על הבעל, הוא יפעיל כוח נגדי. כוח מתון מאפשר שינוי, כוח מתפרץ יוצר משבר. 3. האישה צריכה לפתח את עצמה, ככה שהיא תרגיש הרבה יותר ביטחון בחיים. ככל שהיא תרגיש יותר בטוחה זה יזלוג אליו והוא ימצא עצמו יותר קשוב אליה. 4. סבלנות, תהליכים כאלו לוקחים מספר שנים אם עושים אותם נכון. היא חייה עד היום במצוקה, אם היא תפעל נכון המצוקה תקטן כל יום. אם היא תמהר היא תצור משבר והמצוקה רק תגדל. ממליץ לאישה מאוד על קריאת הספר שלי, הוא יעזור לה לגבש דברים.

תודה על התשובה

אני אעביר אותה הלאה. ומקווה לטוב כי קשה לי להאמין לדעתי באמת עדיף יעוץ כי כשאדם לא נמצא בקבוצה או ביעוץ הוא יכול לשנות את עצמו רק אם הוא רגוע ורק אם יש לו סבלנות להשתנות. לכן עדיף יעוץ. תודה בכל אופן.

hilabarak

New member
אין בעד מה, רק תעבירי לה עוד

משהו קטן. אין שום ייעוץ שיפתור לך את הבעיות שאינך פותר בעצמך. ייעוץ זה לא תחליף לעבוהד עצמית, אלא מיקוד אנרגייה של עבודה עצמית. אינני סותר ייעוץ בנוסף לכל מה שאמרתי. זה רק יוסיף, אבל תחליף זה בטח לא. יש לי מכרה שנכנסה לדיכאון אחרי לידה. השינוי הביולוגי בגוף גרם לה לעבור תוך שבועיים מאדם סביר עם חיים, לאדם שרוצה להתאבד. למזלה יש היום כדורים מעולים והפסיכיאטר אמר לה "תשמעי, הכדורים תוך שבועיים מעלימים את הייאוש והרצון להתאבד. אבל משם זה עבודה שלך. את הבעיות שגרמו לחוסר האיזון את חייבת לפתור". זאת אומרת שהטיפול עזר לאזן, אבל הוא לא יכול היה לפתור את הבעייה. והבעייה של חברתך היא בהחלט לא בזוגיות, העובדה שהיא נמשכה לגבר כזה וחיה איתו וקיבלה זאת הרבה שנים מעיד עליה משהו. ראוי שהי תעניק לעצמה טיפול במקביל לטיפול שהיא מעניקה לנישואים.

אז אתה אומר בעצם

שדיכאון לידה נובע גם מבעיה של אופי כמו שאמרת הבעיות שגרמו לחוסר האיזון? אני לא מבינה. אתה אומר שחברתי נמשכת לבחורים קוטרים כי אף פעם לא היה לה קשר עם אנשים עם בעיות. ואתה יודע מה לכולם יש בעיות, בעיות עם משפחה, בעיות בעבודה, בעיות עם החברים, בעיות חוסר ביטחון, בעיות בזבזנות וכו'... אני לא חושבת שבן אדם בריא כמו חברתי תמשך לאנשים עם בעיות מסוג של בעיות שוליים כמו סמים, מכות, אלכוהול וכו'...

יש לי שאלה נוספת אליך

לגבי אותו נושא על הבעל שמקטר רוב היום. אז אתמול הוא עשה לחברתי שאלון ידע המדינה על עזר ויצמן ועל נשיאים אחרים. שאלתי אליך היא: האם הוא מנסה להוכיח לה שהיא טיפשה? מה באמת הוא מנסה להוכיח פה? אז הוא יותר חכם יש נושאים שהיא מבינה יותר ממנו אז היא לא מנסה לשכנע אותו שהיא יותר חכמה? זה גם נובע מחוסר ביטחון?

למעלה