שיניים שיניים

eranglr

New member
שיניים שיניים../images/Emo6.gif

לחברה שלי ולי יש ויכוח - האם כל אדם נולד עם מספר זהה של שיניים. לדוגמא - ניקח זוג אנשים בוגרים (בני 30 נניח) שבעברם אין מחלות שיניים/עקירות וכו' -האם יהיו לכל אחד מהם מספר שניים שווה לבן זוגו? תודה !

be_roo

New member
תלוי למה התכוונה השאלה

ידוע על מקרים של אנשים עם סט שיניים נוסף, כלומר גם השיניים שהחליפו את שיני החלב נופלות ובמקומן צמחו חדשות. אין לי מושג אם יש מקרים בהם לאדם חסרה שן במערך עצמו או שנוספה לו אחת, אבל בהחלט יתכן שיש.

be_roo

New member
חיפוש קצר בגוגל מראה שגם האפשרות

השניה קיימת, כלומר יש אנשים עם יותר מ-32 שיניים קבועות, השיניים הנוספות קרויות supernumerary.

אסופית02

New member
לי חסרות שיניים!

זה די שונה, ככה הבנתי מרופא השיניים שלי. מה המס' הנורמלי? בלי שיני בינה. יש למישו שן spare?

לא ברורה השאלה!!!

אדם נולד ללא שיניים. לכן התשובה היא כן - כולם נולדים עם אותו מספר של שיניים: אפס.

תשובה מסודרת

בתיאוריה: כל אדם נולד עם סט של 20 שיני חלב ו-32 שיניים קבועות. בפרקטיקה: יכולות להיווצר אנומליות שתמנענה מן השיניים לבקוע בצורה מסודרת, או לחילופין תיווצרנה שיניים נוספות:
חסרים של שיניים - השן החסרה היא נפוצה היא שן הבינה. מדובר בתהליך אבולוציוני שאנחנו עוברים במעבר מקוף לבן-אדם, כאשר אצל הקוף שן הבינה היא הטוחנת הכי חשובה, ואצלנו היא הכי פחות חשובה, ולכן ככל שהאבולוציה מתקדמת - יש יותר ויותר אנשים שאין להם שן בינה. כיום מדובר ב-5%-10% מהאוכלוסיה. לאחריה, השיניים הכי פופולריות לחסר הן חותכת שניה קבועה עליונה (22,12) ומלתעה שניה קבועה (15,25,35,45).
שיניים נוספות - או כמו שמישהו כבר אמר נכון, Supernumerary teeth, יכולות להופיע בצד השיניים התקינות, מאחוריהן, או במקרים מסוימים באמצע החיך. כשהתינוק נולד, מצב השיניים שלו בד"כ הוא ששיני החלב כבר עם כותרת מוכנה, וככל שהשורשים שלהן מתארכים - כך הן בוקעות (לבקיעה תקינה דרושים 2/3 מהשורש). ברגע שבוקעת שן החלב, מתחילות להתפתח השיניים הקבועות מתוך anlage אפיתליאלי שקשור לשן החלבית, והן צפויות לבקוע החל מגיל 6 (שן 11,21) ועד אפילו לאחר גיל 20 (שיני הבינה).

למעלה