שיניים צהובות

chen97

New member
שיניים צהובות

שלום. אני בת 15, לאחר טיפול שיניים אורטודנטי של כ-6 שנים ויכול להיות שאפילו יותר. השיניים שלי היו עקומות לחלוטין, וכיום ב"ה הכל בסדר. הייתי עם רסן, טבעות עליונות ותחתונות, גומיות ופלטה עליונה. (כבר שנתיים עם הפלטה) כיום אני עם פלטה עליונה בלילה, וקיבוע תחתון. הבעיה היא שכשהורידו לי הטבעות, לאחר תקופה ארוכה מאוד איתן, גיליתי שהשיניים שלי ממש צהובות. המצב כלל לא משתפר. יש לי נטייה די קשה לעששת, ואני מטופלת אצל שיננית כל 4 חוד'-חצי שנה. האם השיניים צהובות בגלל הטיפול או בגלל העששת? מה ניתן לעשות בעניין? זה מאוד מציק לי. עד שיש לי שיניים ישרות, הן צהובות
הלבנת שיניים היא לא אופציה, כי אני מתחת לגיל 18. בכל מקרה, שמעתי שהלבנה היא גם לא הוקוס פוקוס ויש לה המון חסרונות. בנוסף, הייתי שותה הרבה קולה. האם יש לכך קשר? יש לי חברות שגם שותות הרבה קולה והשיניים שלהן בכלל לא צהובות ככה. תודה.

שיניים צהובות

לא ציינת אם את מבקרת אצל רופא שיניים לביקורת/טיפולים. אם שתית הרבה קולה ויש לך נטיה גבוהה לעששת ובנוסף עברת יישור שיניים שארך מספר שנים, בהחלט יתכן שצבע השיניים קשור לכך. עששת אינה גורמת לשיניים צהובות ומעבר לכך, כיוון שעששת היא ה"חורים" בשיניים, יש לטפל בה. כיוון שאי אפשר לאבחן ולומר מה הבעיה מבלי לראות אותך, עליך לגשת לבדיקה לרופא שיניים שיבדוק את צבע השיניים, יבדוק אם יש לך חורים (עששת) ויתן לך הדרכה כיצד לשמור על שיניך. בהצלחה.

chen97

New member
תודה. ועוד משהו

אני מטופלת בקביעות אצל שיננית בלבד ולא אצל רופא שיניים. כיום, אין סתימות בשיניים (=אין חורים) עד כמה שידוע לי. האם כאשר יש חור, השיננית מדווחת על כך או שצריך להיות בביקורת אצל רופא שיניים?

רופא שיניים

יש צורך בבקורת אצל רופא שיניים כל חצי שנה.לעתים השיננית יכולה לראות חור ולהפנות לרופא שיניים, אבל זה תלוי בזיננית ובדרך כלל זה יקרה כשכבר יש חור ענק שהיה אפשר לטפל בו כשהיה קטן בהרבה, אילו היתה בקורת אצל רופא שיניים. דרך אגב: אם לא היית אצל רופא שיניים, על סמך מה החלטת שיש לך נטייה גבוהה לעששת?

chen97

New member
על סמך מה שאמרו האורטודנט והשיננית

תודה על התשובה

למעלה