נשירת שינים ושיניים רקובות
אני לא כל כך מפרשת חלומות אבל יש לי מה לומר לגבי שני הנ"ל. אני חושבת שילד מתמודד, במודע, קודם כל עם נשירת שיניים (עם צמיחת שיניים זו חצי מודעות, אני צריכה לחשוב על זה). לדעתי לכל ילד זה טראומטי לראות את השיניים שלו נושרות לו. כפי שאמרו פה - הוא השתמש בהן עד עכשיו לאכילה והן הופיעו במראה כשחייך - ופתאום הן נושרות (ולא תמיד בצורה הכי אסתטית). זה גם כואב ויש תמיד טררם סביב זה. לכן נשירה מסמלת בעיני איזשהו מעבר מפאזה אחת בחיים, לפאזה חדשה ולדעתי גם בוגרת יותר (רשף - ראיתי בחטף שגם את כתבת, קראתי במהרה רק את שתי ההודעות הראשונות). זו איזושהי התפכחות שהתת מודע אומר שצריך לעבור כששיניים נושרות בחלום. יחד עם זה, שיניים נושרות יכולות לסמל יותר את חוסר הביטחון שבמצב מסויים, כמו חוסר הביטחון והטראומה שציינתי לעיל. הרגשה של "הכל מתנדנד". ילד קטן מצפה משיניים להיות חזקות - כך הוא גדל איתן לפחות חמש שנים. שיניים רקובות לדעתי זה נושא יותר מעניין. בעיקרון ריקבון זה לא תהליך טבעי שאמור לקרות עם הגדילה.. אבל בחברה המודרנית ועם שינוי הגלי התזונה אנחנו כל הזמן נשמרים ממנו ע"י צחצוח יומיומי. אני חושבת שבילדות, חלק מהאנשים נחשפים לתוצאה של אי הקפדה על הגיינת הפה, וחלק לא. בבגרות כבר כמעט כולם ראו לפחות פעם אחת מצב של ריקבון בשיניים (שלהם או של אחרים). לכן ריקבון מסמל, אצל אנשים שנחשפו אליו בגיל מאוחר, משהו שהוזנח ולא הקפידו עליו (המשמעות של שן רקובה שו שן שלא דאגו לה). אצל מי שנחשפו בגיל מוקדם זה מסמל משהו שהוזנח+רתיעה אינסטקטיבית, ולדעתי אפילו רגשי אשמה ביחס לזה שלא הושקעו שום מאמצים - בגלל שאם הם נחשפו לריקבון שיניים בגיל מוקדם, אני חושבת שזה נתפש אישהו כ"מעשה רע" אחרי החינוך הקשוח, יחסית, של צחצוח שיניים כל יום... לגבי צמיחת שיניים אני מתלבטת: שוב אם היא לפרש אותה רק בראי של מבוגר שיודע מה המשמעות של צמיחת שיניים, או המשמעות שטבועה בנו מאז שהיינו תינוקות - אני לא בטוחה אם קיימת כזאת, וכאן ההתלבטות. אשמח לשמוע דעתכם.