שיניים בחלום

רשף כשף

New member
שיניים בחלום

חולמים ומפרשים שלום! אחד הסימבולים המרכזיים שמופיעים מספר רב של פעמים בחלומות הוא שיניים:
שיניים צומחות
נשירת שיניים
שיניים שבורות
שיניים רקובות מה יש לכם לספר על שיניים בחלום
האם לדעתכם האמונה הטפלה ששיניים נופלות בחלום מסמלות רעות נכונה
אשמח לשמוע את דעתכם על שיניים בחלום!

AnatDaGoldFish

New member
לפי מה שנדמה לי

שיניים עוזרות לנו לבצע את התהליך הכי בסיסי ביומיום שלנו- אכילה. הן סוג של כלי בעצם, וכשאנחנו חולמים על שיניים רקובות או נושרות (שהיו תקופות שזה היה מאוד שכיח אצלי) לדעתי התת-מודע מרגיש איזשהו פגם בתפקוד. בנוסף שיניים הם הדבר הראשון שרואים בחיוך. כשבנאדם מחייך הוא בעצם שולח מסר כלשהו. כשהחיוך של בנאדם מלא שיניים רקובות זה אומר משהו על התחושות הפנימיות של האדם כנגד מה שהוא משדר לסביבה החיצונית.
לא יודעת כמה שיניים נופלות מסמלות רעות.. אולי במידה כלשהי הן מצביעות על הצורך בחשבון נפש, אבל כשמדובר באמונות תפלות אני סקפטית. כששיניים הן מרכיב כל כך חשוב ביומיום שלנו, לא פלא שהן כל כך שכיחות בחלומות. מה בעצם שיניים מסמלות? (אני מעדיפה לשמוע את הפירוש שלך, רשף, מאשר להסתמך על הניחושים שלי
)

רשף כשף

New member
מאוד מעניין מה שכתבת

אהבתי את הפירוש שלך! האם התכוונת לפגם בתפקוד הפיזי של הגוף או מנטלי של הנפש? לעניין החיוך- בודקים סוסים לפני קנייתם על פי איכות שיניהם, חיוך מלא שיניים בחלום יכול להצביע בין היתר על בריאות פיזית. כאשר שיניים נופלות באופן טבעי זה קורה במעבר משיני חלב לשיני בשר (בינקות) או נשירת שיניים (בזיקנה). לכן נשירת שיניים בחלום יכולה להצביע גם על סוג של התבגרות, מעבר שלב. או אולי- צורך להתבגר, לקחת אחריות. מה את חושבת?

AnatDaGoldFish

New member
אפשר לקחת את זה לשני הכיוונים

מצד אחד שיניים רקובות בחלום נותנות תחושת אי נוחות פיזית. אישית- כששיניים נופלות לי בחלום יש לי תחושה של "פגומה", ובחלום אני תמיד דואגת לאיך אני אמורה לסתדר בלי שיניים (אולי באמת זה מתקשר להשרדות כמו שאמרת). כאילו הגוף אומר שיש מה לתקן בו. מצד שני, כשמתעוררים, שיניים נופלות (או רקובות) משאירות תחושה של אי נעימות, כאילו שלבנאדם לא נח עם עצמו (מבחינה נפשית אני מתכוונת). אמממ... אז אולי זה פשוט משתנה מאדם לאדם, תלוי בנסיבות של חיו. אני מניחה שצריך יותר לשים לב לתחושות שחלום על שיניים מעוררות, יותר מאשר לפירוש מוחלט וקבוע (להתייחס בגמישות לסמלים בחלומות- למדתי מקריאה בפורום
) חלומות השיניים הופיעו אצלי בתחילת גיל ההתבגרות, בד"כ לפני שעמדתי בפני דברים חדשים. לדעתי בהחלט אפשר להתייחס לחלומות שיניים כמו "נורה מהבהבת" שאומרת שהגיע הזמן להתחשל ולקבל דברים יותר בבגרות.

רשף כשף

New member
נקודה חשובה העלית כאן

אכן כל סמל סמופיע בחלום לא יכול להתפרש בנפרד, אלא תלוי כמובן בכל פרטי החלום. משמעות הסמל יכולה להשתנות מחלום לחלום. מה לדעתך קורה כאשר אנחנו זוכרים רק סמל אחד מתוך חלום שלם?

רינתפ

New member
לדעתי

סמל אחד שזוכרים מתוך חלום שלם הוא הוא הפיתרון לחלום, או לבעיה/שאלה שהתעוררה אצלינו בחלום. כל שאר החלום היה רקע "סיפור העלילה" שמדגיש את הסמל.

רינתפ

New member
מוזר שדווקא היום התחיל דיון שיניים

היום, אחרי תקופה ארוכה שדחיתי זאת הלכתי לטיפול שיניים לסתימה. רופאת השיניים שטיפלה בי היום דרשה! ממני לעשות סד לילה לשיניים, כי אני סוגרת אותם מאוד מאוד חזק בלילה וזה יכול לגרום להרבה בעיות (לי זה כבר גורם לבעיות גב) ועכשיו כשאני קוראת את השרשור אני חושבת על אפשרות נוספת - אולי, חלום על שיניים מרמז גם על מצב של לחץ של מצוקה "שיניים קפוצות" במידה והחלום הוא על שיניים נופלות, חולות וכד' בעוד שהחלום עם "חיוך מלא שיניים" מצביע על מצב רגוע בחייו של החלום.

רשף כשף

New member
../images/Emo192.gif לפעמים

חלום על שיניים גם יכול להעיד על כך שצריך ללכת לטיפול שיניים, במיוחד אם דוחים אותו הרבה זמן...
שחיקת שיניים יכולה להעיד על כך שיש לך קושי להוציא דברים החוצה, לבטא את עצמך.

תיקתקית

New member
מוסיפה

שחיקה זה בגלל שאת משפשפת את השיניים בלילה - אצל הרבה אנשים זה לא סתם "טיק" אלא באמת כמו שרשף אמרה - דברים שאת רוצה להוציא, ואני מוסיפה שגם לחצים שאת לא משחררת, דאגות, וכל מה שביום גורם לנו להיות קפוצים - ככה זה משתחרר קצת בלילה. אם את מייעצת בפאנג שווי - אולי תהיי פתוחה לטיפולים שיעזרו לך להרגע - שיאצו, דיקור?.. רק הצעה כמובן

רינתפ

New member
שיניים

הביקור הראשון שלי בפורום היה בעקבות חלום על שיניים, הפרוש שהיה בספר הקבלה היה כלכך מפחיד ומוזר שחיפשתי מענ האחר והגעתי לכן... והשאר שייך להיסטוריה. אפשרות נוספת לפרוש שיניים הוא התיחסות אליהן כאל שורשים. פגיעה בשיניים יכולה לסמל פגיעה בשורשיות שלנו, או תחושה שאין לנו שורשים. שיניים בריאות ויפות או צומחות יסמלו שורשיות ושייכות שלנו, אולי בעבודה אולי במשפחה, אולי שאדם נמצא בתהליך של הקמת תא משפחתי חדש. אני חושבת שפירוש של הקבלה הוא פירוש של "אמונה טפלה" והוא בהחלט לא נכון והוא זורע פחד. רינת

רשף כשף

New member
../images/Emo45.gif

אכן גם אני שמתי לב ששיניים מדברים על קשיי הישרדות, על מה שמחזיק אותנו בחיים- אוכל, כסף, גוף פיזי. שמתי לב שהרבה פעמים כשחולמים על שיניים נופלות מדובר בחשש הישרדותי שמא לא נוכל "לסגור את החודש" וכדומה. אני מסכימה איתך בנוגע לפירוש השגוי, לצערי הוא מאוד נפוץ וחבל.

רינתפ

New member
פרוש נוסף שיכול להיות

שמעתי פעם התיחסות מהרפואה המשלימה: שיניים = שינויים, כמו שאף= אפשריות. יכול להיות חלום על שיניים נופלות שאולי הפרוש שלו יהיה שינוי שמתרחש, כמו שכתבת בהקשר אחר, שינוי מינקות לבגרות מתרחש ע"י נפילת שיניים.

רשף כשף

New member
נכון מאוד

אם תציצו במאמרי הפורום תוכלו למצאו את מאמרה של גריני על משחקי מילים בחלומות. מומלץ!

רשף כשף

New member
עוד על שיניים

מצרפת קישור למאמרה של רפסודה ממאמרי הפורום: עוד על שיניים רפסודה מעלה את נושא חשיפת השיניים: הרבה בעלי-חיים "חושפים שיניים" כדי להיראות מאיימים יותר. מה דעתכם

תיקתקית

New member
נשירת שינים ושיניים רקובות

אני לא כל כך מפרשת חלומות אבל יש לי מה לומר לגבי שני הנ"ל. אני חושבת שילד מתמודד, במודע, קודם כל עם נשירת שיניים (עם צמיחת שיניים זו חצי מודעות, אני צריכה לחשוב על זה). לדעתי לכל ילד זה טראומטי לראות את השיניים שלו נושרות לו. כפי שאמרו פה - הוא השתמש בהן עד עכשיו לאכילה והן הופיעו במראה כשחייך - ופתאום הן נושרות (ולא תמיד בצורה הכי אסתטית). זה גם כואב ויש תמיד טררם סביב זה. לכן נשירה מסמלת בעיני איזשהו מעבר מפאזה אחת בחיים, לפאזה חדשה ולדעתי גם בוגרת יותר (רשף - ראיתי בחטף שגם את כתבת, קראתי במהרה רק את שתי ההודעות הראשונות). זו איזושהי התפכחות שהתת מודע אומר שצריך לעבור כששיניים נושרות בחלום. יחד עם זה, שיניים נושרות יכולות לסמל יותר את חוסר הביטחון שבמצב מסויים, כמו חוסר הביטחון והטראומה שציינתי לעיל. הרגשה של "הכל מתנדנד". ילד קטן מצפה משיניים להיות חזקות - כך הוא גדל איתן לפחות חמש שנים. שיניים רקובות לדעתי זה נושא יותר מעניין. בעיקרון ריקבון זה לא תהליך טבעי שאמור לקרות עם הגדילה.. אבל בחברה המודרנית ועם שינוי הגלי התזונה אנחנו כל הזמן נשמרים ממנו ע"י צחצוח יומיומי. אני חושבת שבילדות, חלק מהאנשים נחשפים לתוצאה של אי הקפדה על הגיינת הפה, וחלק לא. בבגרות כבר כמעט כולם ראו לפחות פעם אחת מצב של ריקבון בשיניים (שלהם או של אחרים). לכן ריקבון מסמל, אצל אנשים שנחשפו אליו בגיל מאוחר, משהו שהוזנח ולא הקפידו עליו (המשמעות של שן רקובה שו שן שלא דאגו לה). אצל מי שנחשפו בגיל מוקדם זה מסמל משהו שהוזנח+רתיעה אינסטקטיבית, ולדעתי אפילו רגשי אשמה ביחס לזה שלא הושקעו שום מאמצים - בגלל שאם הם נחשפו לריקבון שיניים בגיל מוקדם, אני חושבת שזה נתפש אישהו כ"מעשה רע" אחרי החינוך הקשוח, יחסית, של צחצוח שיניים כל יום... לגבי צמיחת שיניים אני מתלבטת: שוב אם היא לפרש אותה רק בראי של מבוגר שיודע מה המשמעות של צמיחת שיניים, או המשמעות שטבועה בנו מאז שהיינו תינוקות - אני לא בטוחה אם קיימת כזאת, וכאן ההתלבטות. אשמח לשמוע דעתכם.

רשף כשף

New member
מאוד אוהבת לקרוא אותך ../images/Emo140.gif

לגבי מה ששאלת אין לי מושג מה המשמעות של צמיחת שיניים אצל תינוקות, אני לא זוכרת, זה היה מזמן
מכיוון שאנו כאנשים בוגרים חולמים את החלום, ויש לנו דעה בנוגע למשמעות של צמיחת שיניים, כשהן צומחות אצלנו בחלום זה מתבסס על הדעה הקיימת. (לדעתי כמובן)

למעלה