שינוי

שינוי

חשבתי על זה.... אם מישהוא עושה שינו בעצמו במישהו אחר זה יכול להרוג או לשנות הרבה דברים! למשל חלמתי חלום (אני ועוד כמה משטלתים על בניין) בפעם השנייה שחלמת את זה אצרתי את רצף החלום וע"י זה ראיתי איך מישהי נהרגה והחלום השתנה ממש! למזלי זה היה חלום אבל מה אם זה יקרא במציאות?!? נשנה דברים שאנחנו נחשוב שהם לטובה אולי זה יהרוס? בבקשה תגיבו... זו שאלה חשובה! תודה מראש גבע!

Justin Angel

New member
למעשה

זה אחד ההיבטים של אתיקה במג´יק. מה יקרה עם עשית משהו טוב וזה גרם למשהו רע? אם למשל רפית מישהו ומחר הוא דורס מישהו... ולא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה לדעת....

זה היה רק בשביל.....

להעלות את הנקודה..... ולדעת מה אחרים חושבים... למשל דוגמה: מישהוא רוצה להיות הכי יפה בעולם ואז במקום שהוא הופך להיות יפה, כולם הופכים מכוערים. לכעורה הוא הצליח בכישוף אבל עם חושבים על זה הוא לא הצליח ואפילו נכשל כי הוא לא נהיה יותר יפה.... אותה דוגמה אפשר לעשות עם כסף חברים וכל דבר.... נ"ב אם זה נכון.... ולכל דבר יש גם צד רע.... מה ההבדל בין שחור ללבן? גבע!

Justin Angel

New member
הא?

לא הבנתי איזה נקודה אתה מנסה להעלות לדיון. בכל מקרה , אין הבדל בין שחור ולבן. זה הסיבה שרק מחלקים את זה ככה בסדרות טלווזיה שהכל פשוט כמשמעו שם. אתה רואה משהו וזה כל מה שאתה ידוע עליו. אבל בחיים האמיתיים אתה מקבל בחזרה את כל האינפורמציה על מה שעשית ולכן אין דרך באמת לקטלג לחש כשחור ולבן.

אם אין שחור ולבן....

אז מה ההבדל בין מאגיה שחורה ללבנה? והאם כל מעשה שלי יכול להיחשב כשחור וכלבן? למשל הצלתי מישהו- בעיני- יופי עזרתי לעוד מישהו בעיני מישהו אחר- אולי אכשיו הוא ימשיך להציק להתריד וכו´... נ"ב השאלה המרכזית היא מה ההבדל בין מאגיה שחורה ללבנה...

Justin Angel

New member
אתה מתחיל להבין...

אין הבדל. אתה לא יכול להתייחס רק להשפעה או מטרה ישירה של מג´יק. אתה צריך להתייחס לכל שרשרת הפעולות שהכנסת לפעולה. ולכן אין קיטלוג כזה כמו שחור ולבן.

אני מבולבל!

אם אין שחור ולבן.... אז... איך אני יכול לעזור בלי להרוס? חוץ מזה מצאתי כתבה נחמדה בy-net בשבילך ובשביל כל הפורום: ***המכשפות נגד הארי פוטר*** מסדר המכשפות בבריטניה טוען לאי דיוקים בסרט והטיל כישוף על אולפני "האחים וורנר" רויטרס הסרט "הארי פוטר ואבן החכמים" שייצא לאקרנים בחודש נובמבר הקרוב, מעורר את חמתו של מסדר המכשפות של בריטניה. זה נשמע הזוי אך ראשי המסדר החליטו להטיל כישוף על אולפני "האחים וורנר", מפיקי הסרט, וזאת כי לטענתם הילד-הקוסם רוכב על המטאטא שלו בניגוד לחוקי הרכיבה על מטאטא כששערות המטאטא נמצאות מאחוריו. הכהן הגדול של "המכשפות הלבנות הבריטיות" אמר כי הרכיבה על מטאטאים צריכה להתבצע בצורה הפוכה, ו"איחל" לסרט להיכשל בקופות עד שהאולפן יודה בטעותו. "האחים וורנר טוענים כי הסרט מציג בצורה מדויקת את מה שקורה בכישוף, אך בגילופים מהמאות ה-16 וה-17 נראה כי על מטאטאים רוכבים כשהמברשת בחזית ולא בגב", אמר קווין קרליון, ראש מסדר מכשפות בסאסקס שבדרום אנגליה. "זאת טעות נפוצה - אפילו סדרות טלוויזיה משנות ה-60 מראות מטאטאים שעליהם רוכבים בצורה הפוכה, אך זה אינו נכון", הוסיף. הסרט "הארי פוטר ואבן החכמים" עובד לקולנוע על פי רב המכר של ג´יי.קיי. רולינג. בקדימון לסרט נראה כיצד הארי לומד לרכוב על מטאטא. קרליון עצמו יודע ממקור ראשון כיצד לרכוב נכון על מטאטא. הוא סיפר שיש לו שלושה מטאטאים למרות שכולם מקורקעים כרגע. "רשות התעופה האזרחית הבריטית אינה מרשה לי לעוף", אמר. נ"ב.... בבקשה תגיב לכתבה בפורום כי אני באמת רוצה לדעת מה דעתך...

אה....העיקרון

אתה לא יכול לדעת בדיוק תמיד יש משהו...יש סמל מגניב של ייו ויאנג שמסביר את זה אבל אתה יכול לעשות כמה דברים: תמיד תבקש רשות אם אתה רוצה להטיל כישוף על מישהו * לפני הלחש צמו תגיד משהו כמו"בלי לפגוע באיש" ו"שזה יתגשם רק אם זה אמור לקרות"* לא בטוחה שזה עוזר הרבה...

אהה....

במקרה כזה אני לא יכול לעשות בעצם... כלום! אולי... ומקסימום לזרז דברים שאנורים לקראת

Justin Angel

New member
...

תשתוק כבר יא חתיכת מפגר סתום! הייתה לך לשלוש שניות מחשבה הגיונית ושוב פעם אתה חוזר לחשוב כמו אינפנטיל! אין דרך להבדיל בין "שחור" ו"לבן"! מה אתה לא קולט בזה?! זה עד כדי כך משפט שקשה לך להבין?! (תודו שהיתיי מאוד נחמד עד הקטע שהוא התחיל לשאול את אותו שאלה בפעם השלישית)

תודה רבה!

כל כך נהנתי למוע מפי הפופסור ג´סטין אנג´ל פרוט מלא על מצבי הגופני והנפשי היה לי לעונג..... בתודה(?) מראש גבע!

nepthys

New member
הבעיה אצלך היא

שאתה פשוט לא מסוגל להבין דברים בזכות עצמך, אתה תמיד חייב גיבוי של החברה, ולכן ג´סטין התעצבן כי עד שהוא גרם לך להבין שיש תפישה מאוד לא נכונה של מאגיה, אתה שוב חזרת לרעיונות הישנים כי הם מקובלים יותר. *אין* מאגיה לבנה או שחורה. יש רק מאגיה ואת המטרה כלפיה היא מכוונת, בלי הבדלים של טוב ורע, מכיוון שבחיים האמיתיים אין שחור ולבן מוחלטים.

Remirat

New member
אין הבדל

המאגיה היא נייטראלית, לא שחורה ולא לבנה. האדם, ואיך שהוא מנצל את המאגיה, קובע את "צבעה" של המאגיה

Justin Angel

New member
אני חולק על דעתך

ברוכה הבאה לפורום! *ג´סטין מתחיל לרוץ במעגלים* בכל מקרה אני חולק על דעתך. "ואיך שהוא מנצל את המאגיה" למה התכוונת באיך שהוא מנצל? השימוש במאגיה מבחינה אתית מביט על שתי נקודות מבט , הראשונה של הכוונה , והשנייה של התוצאה. על הכוונה של הלחש אפשר לשלוט אבל השאלה היא למי לעזעזל אכפת מה התכוונת לעשות?! על התוצאה אי אפשר לשלוט , וגם אם משהו קרה אתה לא יכול לקבל עליו את כל הפרטים כדי לדעת שהוא "רע" או "טוב".

למעלה