שינוי: 7 מנדטים

kgjghy

New member
שינוי: 7 מנדטים

סקר מעריב-טלסקר נותן תוצאה אופטימית לשינוי: 7 מנדטים. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/012/532.html AND THE WINNER IS - האיש השמן שישיר בלוז. שני הלוזרים של הסקרים (עד עתה): לפיד וביבי. האם ח"כי שינוי ימתינו לירידת המסך ב-28 במרץ כדי לרדת מהבמה או ינטשו לפני כן את הטיטאניק של טומי כדי להבטיח לעצמם מקום על סיפון ה'קדימה'?

יבטיחו לעצמם מקום במפלגה

שלא מונעת מעבריינים להיות חברים בה? דרך נהדרת להילחם בשחיתות...

kgjghy

New member
זאת טענה דמגוגית. מה אומר התקנון

במפלגות אחרות, כולל שינוי? כדאי שתצטט עם מראה מקום. המורשע היחיד בסיעת 'קדימה' הוא עומרי שרון. אבל בעבירות כמו שלו ניתן להרשיע הרבה מאוד פוליטיקאים בכל המפלגות. למשל פורז. אם פורז כשר הפנים הכשיר עובדת בלתי-חוקית של ידידתו סבינה בירן, מנכ"ל ישראייר, הרי זאת לפחות הפרת אמונים ע"פ סעיף 284 לדיני העונשין שהעונש עליה הוא שלוש שנות מאסר. במדינה מתוקנת פורז היה עומד לדין ומסולק מהשרות הציבורי.

תקנון שינוי לא מפורסם, אבל אני אצטט

מתקנון הליכוד ומתקנון מרצ-יחד, שכן מפורסמים. מתקנון הליכוד: הפסקת חברות 21. חבר יחדל מלהיות חבר התנועה בכל אחד מאלה: (ז) הורשע על ידי בית המשפט מוסמך, בפסק דין סופי, בעבירה שיש עימה קלון. מתקנון מרצ-יחד: 5. הפסקת חברות 5.1 הפסקת חברות תיעשה על ידי: 5.2 בית הדין רשאי, לבקשת יו"ר מרצ-יחד, מזכ"ל מרצ-יחד, הנהלת המפלגה, הנהלת סניף או ועדת הבחירות, להורות על הפסקת חברות במרצ-יחד בגין אחת או יותר מהעילות הבאות: 5.2.1 הרשעה בבית משפט של מדינת ישראל בגין עבירה שיש עמה קלון (קלון, לעניין זה, לפי קביעת בית הדין); לעומת זאת בתקנון קדימה: 4. הפסקת חברות 4.1 חבר מפלגה רשאי, בכל עת, להודיע בכתב למשרדיה הרשומים של המפלגה, על הפסקת חברותו במפלגה והיא תכנס לתוקף בעת קבלת ההודעה. 4.2 חבר שלא יעמוד בתנאי החברות, בין השאר בשל הימנעות מתשלום דמי החבר או כל תשלום אחר עליו החליטה המפלגה, תיפסק חברותו במפלגה, לאחר שתינתן לו הזדמנות נאותה לתקן את המחדל או להשמיע טענותיו בפני הועד המנהל או ועדת החברות, ככל שתוקם, לפי העניין. 4.3 בית הדין של המפלגה יהיה מוסמך להשעות בהחלטה מנומקת, חבר מחברותו במפלגה ו/או להפסיק חברותו של חבר במפלגה, אם סבר כי החבר פעל בניגוד למטרות המפלגה, פגע במפלגה ו/או הפר את הוראות תקנון המפלגה באופן המצדיק הוצאתו ממנה ו/או התפקד למפלגה אחרת. היכן הסעיף על עבירה שיש עימה קלון??????????? לחברי שינוי - אם יש באפשרות מי מיכם לצרף לשרשור זה את הפרק הרלוונטי מתקנון שינוי, אודה לכם.

kgjghy

New member
צחוק הגורל: תקנון הליכוד יותר פסקני

מתקנון מרצ. בליכוד - "חבר יחדל מלהיות חבר התנועה בכל אחד מאלה: (ז) הורשע על ידי בית המשפט מוסמך, בפסק דין סופי, בעבירה שיש עימה קלון." ואילו במרצ זאת רק *אפשרות*, לא חובה: "בית הדין רשאי, לבקשת יו"ר מרצ-יחד, מזכ"ל מרצ-יחד, הנהלת המפלגה, הנהלת סניף או ועדת הבחירות, להורות על הפסקת חברות במרצ-יחד בגין אחת או יותר מהעילות הבאות: 5.2.1 הרשעה בבית משפט של מדינת ישראל בגין עבירה שיש עמה קלון (קלון, לעניין זה, לפי קביעת בית הדין)." התקנון לא מנע מהליכוד להיות מפלגה של מושחתים ועבריינים. המסקנה: לא התקנון קובע, אלא ההתנהגות במציאות. אם אתה רוצה להגיד ש'קדימה' נגועה בשחיתות הרי שזה נכון לגבי כל *מפלגת שלטון* בישראל (ולא רק בה). שינוי היתה רק שנה וחצי שותפה לשלטון וכבר התגלו בה סימני שחיתות.

אני רק רוצה לומר מה שהתקנונים

אומרים ולא אומרים. אם אתה חושב שמה שחסר בתקנון קדימה הוא מקרי - שיבושם לך. ההבדל הגדול בין עומרי שרון לבין אברהם פורז הוא: שרון הורשע (ועוד על סמך הודאתו), פורז לא. שרון הורשע עוד לפני שתקנון "קדימה" הוגש לרשם המפלגות. כך שכל אחד ישפוט בעצמו ולעצמו האם התקנון הזה מקרי.

התקנון פתוח לציבור ואתה זכאי לעיין

בו בהתאם לחוק חופש המידע ובהתאם לחוק המפלגות. אני מצטט מחוק המפלגות: פרק ג': הוראות שונות "מסמכים שנמסרו לרשם לפי הוראות חוק זה יהיו פתוחים לעיון הציבור". מאחר והמפלגה חייבת להעביר לרשם את התקנון + כל שינוי, ומאחר ו"פתוח לעיון הציבור" כולל גם את זכות הצילום (בהתאם לחוק חופש המידע) הרי אתה זכאי לקבל עותק מהתקנון, לבקשתך. בכל מקרה, אין בתקנון שינוי שום התייחסות לגבי עבריינים.

האמת, צריך לתקן את זה

אני משער שזה בהיסח דעת ולא בכוונה תחילה, כפי שככל הנראה המצב במפלגתו החדשה של שרון.

FuxPavel

New member
לא זכור לי שיש לנו עבריינים במפלגה

פרובוקטורים כן, עבריינים לא זכורים לי אבל יכול להיות שאני טועה...אני רוצה להאמין שההתנהלות במקרה פריצקי פועלת לגבי כל העבריינים גם אם זה רק בצורה אתית מהותית ולא דווקא פלילית.

פורז עדיין במפלגה...

כך שעבירות שהן ככל הנראה אתיות, משמעתיות ומנהליות הן בסדר. בכל מקרה, למיטב ידעתי אין עבריינים במפלגה, אבל באופן כללי זה נראה לי רצוי למנוע כניסה של אדם אשר הורשע בעבירה עם קלון, לפחות לתקופה מסוימת.

למעלה