שינוי תפיסה

sivani23

New member
שינוי תפיסה

היי רציתי לשתף אותך בהתלבטות שיש לי כרגע בחיי, המצב הוא כזה אני נמצאת בלימודים שבו אני אמורה להבחן למצב מול כיתה (הוראת בית ספר) להזדמנות שנייה לאחר שהמנחה שלי בלימודים פסלה אותי ונתנו לי הזדמנות נוספת בקרוב, העניין הוא שנרשמתי ללימודי ההוראה מתןך אידאה ואני לא רוצה להפסיק את הלימודים. אני אאכזב את עצמי למרות שזה הוצאה כבדה בשבילי(אני משלמת) חשוב לי לסיים ולהוציא תעות הוראה. העניין הוא שאני נלחצת מול כיתה ובוחנים וקשה לי בראש אני מדמיינת משהו אחר ובפועל קורה אחרת השאלה שלי איך להץתגבר על מכשול פחד הקהל וכאשר בוחנים בהנחה שאתקל זאת המון בחיי? זה הדבר היחידי שמכשיל אותי מלהמשיך בלימודים, תודה .

בטחון-עצמי

שמעי סיוון, את הבטחון-העצמי שלך, אף-אחד לא יכול להקנות לך... לא לשוא הוא נקרא "עצמי". בטחון-עצמי בא מבפנים ולכן יש מס' אפשרויות: ראשית, לבחון למה אין לך בטחון-עצמי? אולי הוא משקף חוסר בטחון שלך לגבי עצמך בלימודים? אולי הוא משקף חוסר בטחון לגבי המראה שלך? אולי יש סיבות קודמות (כגון בעיות תקשורת עם אנשים) שהשפיעו עליו. השאלה עהיא אם יש לך את האומץ לבדוק את זה ולהתמודד עם השדים הפנימיים שלך? אם כן, עדיף לעשות את זה בליווי צמוד של מישהו שידריך או לפחות ייעץ. שנית, אולי כל הנ"ל זה בכלל שטויות וחוסר-הבטחון שלך בסיטואציה נובע ממה שהוא נובע לרבים אחרים וזה חוסר הנסיון בסיטואציה; חוסר ניסיון בלעמוד מול קהל. הדרך היחידה לשפר את זה, היא להתנסות. במקרה כזה אציע לך, להתנסות בהתחלה לפני קהל יותר ידידותי בשבילך (אולי גם יש לך בעיות עם חברותייך לכיתה? הן מקנאות בך ובציונים? אולי רואות באידיאל שלך להיות מורה משהו מגוכח?) אם תתנסי במצב הזה לפני- מול חברים, משפ' ותרכשי ניסיון, יהיה לך הרבה יותר פשוט לעמוד מול כל קהל אחר. בהצלחה!

tapuachcoach

New member
אימון NLP יכול להיות מועיל

תבדקי מאמן NLP שיעזור לך עם זה. מדובר על מספר מפגשים בודדים ואת על דרך המלך. השקעה מצוינת - גם מבחינת העלויות, וגם מבחינת פרק זמן קצוב שיש לך. בהצלחה !

ordanco

New member
התחלה

בתור מרצה ומנחה קבוע של קורס מנחי קבוצות התחילי עם נושא שאת אוהבת, משהו שכיף לך, זה עוזר להרמת אנרגיה :) אם צריך, העזרי באדם מנוסה בתחום

מבקש לחזק את דבריו

זה שאת הולכת עם זה עם כל הלב זה מעולה. אם את חייבת לעבור את התהליך של עמידה מול הכיתה, זהו תהליך מאוד חשוב בהוראה. רצוי כמו שקודמי אמר, לדבר על נושא שאת אוהבתף נושא שאת זורמת בו. זה יעניק לך המון ביטחון כבר על ההתחלה. רצוי גם להתייעץ עם אנשים בעלי ניסיון. אין חכם כבעל ניסיון ואני בטוח שלא כל אחד מהם התחיל אשף במה. אבל יש דרך נוספת, את יכולה ללמוד הוראה ולמצוא נישות בהוראה שלא דורשת עמידה מול קהל. כמו לימוד באינטרנט למשל. ככה תוכלי לעסוק במה שאת הכי אוהבת ורואה ייעוד בחיים שלך ולעקוף את המכשולים. לא כל מיכשול נועד שנעבור אותו, יש מכשולים שאפשר לעקוף בחיים ולעשות דברים אחרת. בהצלחה!

תחום שמגיב מעולה לאימון, ובמיוחד קבוצתי

כי הנושא שלך הוא בקבוצה. אז עבודה קבוצתית מזרזת תהליכים. גם עבודה אישית אפשרית. יש כמה גישות, גישה מחשבתית - להבין מה המעצור שלך ואיזו חשיבה אחרת תקדם אותך, וגישה רגשית - לבדוק מהם הרגשות העמוקים שמעורבים כאן. נגיעה בהם (בצורה המתאימה) בד"כ משחררת. העניין הזה של בטחון עצמי עם אנשים ופחד קהל, הוא נפוץ מאוד, ומצד שני, נפוץ מאוד שאפשר לעבוד איתו בהצלחה ולהיות הרבה יותר נינוחים ובטוחים. בהצלחה

למעלה