איןאריותכאלה
New member
שינוי תזונתי - מעבר לפחמימות מורכבות
אני רוצה להתחיל לעשות שינוי במטבח לטובת כל המשפחה. אנחנו אוכלים המון ירקות וגם פירות (פחות המון), ממתקים במידה, שתיה ממותקת רק בסופי שבוע (אם אנחנו אצל סבא וסבתא) בשר רזה - הבעיה היא בפחמימות הפשוטות.
אני לא אוהבת לחם מלא ואנחנו אוכלים לחם לבן פשוט / פיתות / חלה בסופ"ש. גם באפיה אני משתמשת בקמח לבן. כל הכריכים לביה"ס ולגן הם מקמח לבן.
פסטה - פשוטה (לא טעימה לי המלאה)
אורז - בסמטי רגי, לא מלא
ואוכלים פסטה / אורז פעמיים או שלוש בשבוע.
איך אני יכולה לבצע שינוי תזונתי כזה, מתוך הבנת המעלות של אוכל מלא ושל פחמימות מורכבות - אם הוא לא טעים לי?
רק בעוגיות שיבולת שועל אני מכינה חצי חצי קמח לבן ומלא ואותן כולם מאד אוהבים.
יש לכן רעיונות?
אני רוצה להתחיל לעשות שינוי במטבח לטובת כל המשפחה. אנחנו אוכלים המון ירקות וגם פירות (פחות המון), ממתקים במידה, שתיה ממותקת רק בסופי שבוע (אם אנחנו אצל סבא וסבתא) בשר רזה - הבעיה היא בפחמימות הפשוטות.
אני לא אוהבת לחם מלא ואנחנו אוכלים לחם לבן פשוט / פיתות / חלה בסופ"ש. גם באפיה אני משתמשת בקמח לבן. כל הכריכים לביה"ס ולגן הם מקמח לבן.
פסטה - פשוטה (לא טעימה לי המלאה)
אורז - בסמטי רגי, לא מלא
ואוכלים פסטה / אורז פעמיים או שלוש בשבוע.
איך אני יכולה לבצע שינוי תזונתי כזה, מתוך הבנת המעלות של אוכל מלא ושל פחמימות מורכבות - אם הוא לא טעים לי?
רק בעוגיות שיבולת שועל אני מכינה חצי חצי קמח לבן ומלא ואותן כולם מאד אוהבים.
יש לכן רעיונות?