שינוי תזונתי לילדי ADD

דורין @

New member
שינוי תזונתי לילדי ADD

תודה אפרת תודה דליה על התשובה שנתתן לי ואני בהחלט חושבת שהגיע הזמן שנתחיל במתן ריטלין לבני כלומר קודם אני מבינה שיש צורך בבדיקות דם מסויימות שאותן עדיין לא עברנו בינתיים אנחנו חייבים לעזור לו להתארגן בבית הספר. קראתי מאמר בעיתון בריאות שמדבר על שינוי בתזונה לילדים שמאובחנים כ- ADD/ADHD/ ומעניין אותי לדעת אם שמעתם משהו על הכיוון הזה? דורין

דורין היקרה!

אני אישית לא מאמינה בכלל בקשר בין הפרעות נוירולוגיות לבין שינוי בתזונה, אבל אם יבוא מחקר רציני, מעמיק מגורמים בלתי תלויים ויוכיח לי אחרת - אין שום בעיה - אני אקבל
בכל מקרה - יש סימפטומים שנראים כמו הפרעות קב וריכוז שנובעים למשל מאנמיה, מאלרגיה, מציליאק (שהוא גם סוג של אלרגיה) ומסוכרת - וכאן בהחלט יש לשקול שינוי תזונתי - כמובן בליווי רופא הילדים ודיאטנית מוסמכת בלבד!! לא בעזרת תמציות מהסופר פארם או טריקים לממרח הפלאים של השכנה מלמעלה...
והשאר כמובן - לשיקולך... אפרת

דליה.ד

New member
דיאטה ו adhd

דורין שלום! בנוגע לדיאטה לילדינו: בכל הספרים שקראתי בנושא נאמר באופן מפורש שבכל המחקרים לא נמצא קשר ברור בין מזון מסויים להיפראקטיביות. ברור שלא מזון גורם לadhd, וגם לא הוצאת המזון תגרום ל adhd להעלם! זו בעיה נוירולוגית. העניין הוא שיש סוגי מזון שנחשבים לא בריאים כגון: צבעי מאכל, חומרים משמרים, מונוסודיום וכו´ - אבל הם מזיקים לכל האוכלוסייה ולא רק לבעלי adhd . אני מכירה בחורה נורא נחמדה שהחליטה שבנה לא יקבל ריטאלין ויהי מה. היא גרעה מהאוכל שלו סוכר לבן, צבעי מאכל, חומרים משמרים, דברים אדומים ושוקולד. כך שהוא חי על ירקות ירוקים וסויה. הוא עדין adhd! המורים משתגעים, היא משתגעת, הבית מבורדק, הילד מתוסכל, הזוגיות על הפנים והמחיר, לפי דעתי, הוא גדול מידי. אבל אלה החיים שלה! בנוגע לטיפות הומאופטיות, וכל מיני איצטגנינים מעלים באוב, ביופידבק, שיטה זו ואחרת - ובכן איש הטוב בעיניו יעשה. אנחנו באמת מנסים לעשות ככל יכולתינו אבל לפעמים הפתרון האולטימטיבי, הפשוט, הזול, המיידי ובעל החסרונות המעטים ביותר הוא כדור אחד קטן ולבן....

נירה-ש

New member
מנסיון שלנו בהחלט לא רצוי קפה, קוקה

קולה, להמעיט בשוקולד, שהם כולם מעוררים, ולכן כדאי כנראה לא לתת מאכלים מסוג הממריצים לילדי ADHD

למעלה