שינוי שעה בשרתים.

באנופי

New member
שינוי שעה בשרתים.

סוגיה קטנה שעלתה אצלינו בצוות. האם בעת מעבר לשעון חורף (הזזת שעה אחורה) מחוייב לעצור את כל בסיסי הנתונים באירגון? מה אתם עושים?

Motel

New member
מבקשים לדעת איזה "בסיסי נתונים"?

ולמה אתה חושב שזה יפריע? הזמנים לא מאוחסנים כ-GMT?

באנופי

New member
ת:

רשמתי למטה איזה סוגים של DB. אנחנו חושבים שזה יפריע מסיבה הבא: בשעה 20:00 נוצרת טרנזקציה. בשעה 20:05 אנחנו מעבירים את השעון שעה אחת אחורה. ואז ה- DB משנה את השעון שלו ל- 19:05, זה לא יכול ליצור בעיה מבחינת סדר זמן כרונולוגי ב- DB?

antidot

New member
------>

מעבר לשעון חורף זה לא שינוי שעון אלא שינוי איזור זמן. הGMT לא משתנה

באנופי

New member
??

קצת לא הבנתי. שינוי אזור זמן זה לא שינוי של GMT? כלומר, אנחנו עכשיו עובדים עם GMT+2, כשמגיע שעון חורף אנחנו משאירים אותו כמו שהוא ורק מזיזים שעה אחת אחורה, בלי לגעת ב- TimeZone. אם יצא כאן מישמש אז כנראה לא הבנתי את כל הנושא מהיסוד.. אשמח לקבל הסבר קצר.

antidot

New member
------>

אם במעבר לשעון קיץ הזזתם את השעון במקום לתקן את איזור הזמן, אזי עדיף לעצור את MSSQL/Oracle/MySQL (לא יודע לגבי השאר). אם כל מה שעשיתם זה לתקן את איזור הזמן (tzedit/tz2006/timezone וכו'), אזי אין צורך.

באנופי

New member
!!

עכשיו הבנתי קצת יותר. האם יותר נהוג בעת מעבר לשעון קיץ להזיז את ה- TZ ל- GMT+3? אם כן, האם כאשר חוזרים לשעון חורף ומזיזים חזרה את ה- TZ ל- GMT+2 צריך לעצור DB?

antidot

New member
------>

תעשה חיפןש בפורום לפי מילות מפתח "שעון קיץ" ו-"antid0t". בחיי שעייפתי כבר להסביר

בעז 21

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל ממה שאני נתקלתי עד היום במעבר לשעון חורף צריכים לעצור את בסיס-הנתונים, זה לפחות מהנסיון המועט שלי. אבל כנראה שהשאלה מאד כללית, ואין תשובה חד-משמעית הרי אתה מבקש כלל אצבע לגבי כל מסד-נתונים. מה המומחים אומרים?

באנופי

New member
בסיסי נתונים מסוג:

MS-SQL, Oracle, MS-Exchange את כולם אנחנו עוצרים ומחכים שתעבור שעה עד שאפשר להעלות אותם חזרה.

anony3

New member
אצלנו לא...

הרי שעת הGMT (הבסיס) נשארת קבועה ואין סכנה לכפילות, הכל ממשיך לרוץ ועדיין לא חווינו נפילה כלשהי או curruption....

טופי

New member
הבסיס הוא לא GMT

הבסיס הוא UTC. UTC הוא כמו אזור זמן GMT בחורף. אנחנו עכשיו בUTC+3 בישראל, ולא GMT+3. שזה מורכב מUTC + שעתיים של אזור זמן+ שעה של שעון קיץ. העבודה הנכונה היא להוסיף את השעה של שעון הקיץ ולא להזיז את הUTC. ככה הקבצים יודעים מה קודם למה.

טופי

New member
לא, זה לא אותו הדבר

GMT מתקשר בעניין אזורי זמן. UTC זה זמן אחיד. במשך כחצי שנה או יותר הם בעלי אותו הערך (אותה השעה)

xroeeh

New member
יש לך טעות...

GMT ו UTC קבועים ומוחלטים, ההפרש בינם הוא כפחות משניה כאשר UTC מתוקן מידי פעם כדי להתאים ל GMT (ההבדל הוא ש GMT נקבע אסטרונומית ו UTC בעזרת שעונים אטומיים, לכן הוא לא כולל תופעות מוזרות של סיבוב כדור הארץ כמו פרסציה, אז מידי פעם דואגים להוריד שניה או להוסיף שניה ל UTC כך שיהיה מתואם עם GMT). בכל מקרה, גם GMT וגם UTC קבועים בכל מקום בעולם ומה שמשנה הוא איזור הזמן, זה הפלוס או המינוס שליד ה GMT, אנחנו לרוב GMT+2 ובשעון קיץ אנחנו GMT+3, ניו יורק היא GMT-5 ברגיל ובשעון קיץ היא GMT-4 וכך הלאה. בנוסף, איזור זמן הוא משהו מקומי לחלוטין וגם נתון לקביעת המשטר באותו איזור (סין שמשתרעת על איזה 3 איזורי זמן פיזים היא למעשה איזור זמן אחד), אותו כנ"ל עבור שעון הקיץ שהוא נקבע מקומית (מכאן הסמטוחה שעוברת על מנהלי רשת כל שנה, windows לא יודעת לכוון לבד וצריך את אנטי שיעזור לה קצת). בכל מקרה, חשוב לכוון את איזור הזמן נכון כיוון ש GMT הוא מוחלט. רועי

טופי

New member
המממ

יש לך לינק? עד לפני רגע זה הייתי בטוח שאנגליה תמיד בGMT, בעוד ש... לא משנה, יש הגיון במה שאתה אומר. בכל מקרה הUTC נמצא בבסיס של זמני המחשב.

xroeeh

New member
יש ויקיפדיה

יש UTC ויש GMT (האנגלית הרבה יותר טוב, יש שם אפילו גרף נחמד של ההפרש בין UTC ל GMT). כן המחשבים משתמשים ב UTC. אגב, מה שרשום שם לא ממש נכון כי לא קובעים נקודה בעבר וממנה מתקדמים עם כמות מסויימת של שניות אלא קובעים שעה והנקודה ב 1.1.1970 זזה בהתאם. רועי

למעלה