שינוי שם עסק

Reshef 914

New member
שינוי שם עסק

אני עוסק פטור ובעבר שאלתי פה לגביי שינוי שם עסק.
ענו לי פה בתגובה שאני צריך פשוט לשלוח מכתב למע"מ ומס הכנסה ובכך מתבצע השינוי.
אני כבר מספר ימים מנסה לתפוס אותם בטלפון ללא הצלחה.
מישהו יכול להסביר לי איך ומה צריך להיות במכתב (האם פשוט בקשה כתובה במסמך וורד שמצהירה שאני רוצה לשנות את שם העסק?)
ולאן אני שולח את זה במע"מ \ מס הכנסה? כתובת\ פקס?

כמו כן,
איך אני יודע שהתהליך בוצע? הם שולחים אלי תעודת חדשה? שולחים אלי אישור בקשה שאדע שהגיע?

ושאלה אחרונה,
עקב התהליך מין הסתם אצטרך פנקסי קבלות חדשים.
הפנקס הקבלות הנוכחי שאצלי חדש לגמריי אבל שמתי לב שבית הדפוס עשה טעות ורשם אותי כעוסק מורשה במקום עוסק פטור. הגשתי מהפנקס רק קבלה אחת ושמתי לב לתקלה. בית העסק שקיבל את הקבלה קיבל אותה בכל מקרה אבל האם זה עלול ליצור בעיה?
האם בעת הדפסת הפנקס החדש, עלי לאפס את המס' הסידורי של הקבלות או, בהנחה שמס' הקבלה היה 0001, הפנקס החדש ימשיך בקצב סידורי ויתחיל מ-0002?

מקווה שהייתי מספיק ברור, תודה רבה מראש!

אין צורך להודיע . לי היו עשרות שמות לעסק

את מס הכנסה מעניין השורה האחרונה . מה הרווח . השם לא יתן כלום למס ההכנסה . את הפינקסים חייבים להחליף וליכתוב עוסק פטור . את הקבלה הראשונה להעתיק וזהוא

Reshef 914

New member
בטוח???

אין צורך לשנות במע"מ\ מס הכנסה את שם העסק? כל מקור מידע אומר ההיפך.

אגב בדו"ח השנתי כותבים במה עוסקים

שם העסק. העיסוק העיקרי . בימים איילו הרי שלחת דו"ח שנתי . לא שלחת? שם רושמים . אבל זה מיותר . מה שחשוב . מס' עוסק שיהייה רשום על הפינקסים . הייתר זה סתם . לכסף אין רייח וטעם . למס הכנסה

שינוי שם העסק

במכתב אתה מציין את מס' התיק ומוסיף כי שם העסק שונה מ-... (שם ישן) ל-... (שם חדש), ומבקש שיעדכנו זאת במשרדם.
שים לב - אם חשבון העסק שלך הוא גם חשבון העו"ש הפרטי שלך, שינוי השם לעיתים מצריך גם את שינוי שם חשבון הבנק (למרות שמדובר באותו ח.פ.). מדוע? אם תקבל מלקוחות שיקים המסומנים ב-"למוטב בלבד", לפקודת שמו של העסק החדש, זה עלול ליצור בעיה עם הפקדתו. לכן ניתן לפתוח חשבון בנק חדש בשמו החדש של העסק, או להעביר לבנק אישור רו"ח או יועץ מס עבור זהות בעל החשבון והעסק.

למי לשלוח את המכתב? לאותם משרדי מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי שאצלם נרשמת. שים לב - למרות שאתה עוסק פטור, קיים לך תיק במע"מ בסטטוס "עוסק פטור" ולכן יש ליידע גם אותם.
רצוי להיות במעקב טלפוני (תבקש את החוליה/מחלקה שמטפלת בתיקך, לפי מס' תיק/ת.ז.).

טופס להודעה על שינוי בעסק יימצא בפנקסים שיישלחו אליך.

לגבי הקבלה שהוצאת - אם הוצאת את הקבלה בחודש הנוכחי:

1. בקש את המקור שלה חזרה מבית העסק הרלוונטי.
2. צרף אותו להעתק שמצוי בידך.
3. סמן אותם כ"מבוטלים".
4. את פנקס הקבלות החדש תוכל להתחיל מספרור 0002.

בהצלחה!

Reshef 914

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת אך השארת אותי

עם מספר שאלות נוספות...
ראשית כן, חשבון העסק שלי הוא העו"ש הפרטי שלי. אין לי רו"ח או יועץ מס, אפשר לבקש (בתשלום) באופן חד פעמי מיועץ או רו"ח כלשהו את האישור המדובר עבור זהות חשבון העוסק?
במידה ואפתח חשבון חדש על שם העסק. האם אצטרך לנהל את ההוצאות גם ממנו או שאוכל לנהל את ההוצאות מהעו"ש הפרטי שלי כמו שהתבצע עד עכשיו והעיקר שיהיו תיעוד קבלות

אמרו לי על הפנקסים אך פתחתי תיק עוסק לפני 4 חודשים ולא שלחו אלי עדיין שום דבר...

לגבי הקבלה שהוצאתי, אני מניח שהתכוונת שאחרי שאסמן אותם כמבוטלים אשלח לבית העסק קבלה חדשה מתוקנת.
אבל הקבלה לא הוצאה החודש, מה עלי לעשות?

המון המון תודה!.

תשובה

לשאלתך הראשונה: כן, אפשר. לשם כך, יש להמציא את האסמכתאות שידרוש ממך הרו"ח כהוכחת הזהות. יחד עם זאת, רצוי שתברר עם סניף הבנק שלך, לפני הכל, האם מדיניות זו מקובלת עליהם.

לשאלתך השניה: ראשית, פתיחת חשבון חדש כרוכה בעמלות נוספות ויש לשקול אם זו האופציה העדיפה בעיניך. אם פתחת חשבון חדש לעסק, רצוי להפריד ולנהל את כל התנועות הכספיות העסקיות דרכו ואת התנועות הכספיות הפרטיות - דרך הפרטי. כמובן שניתן להעביר סכומים מחשבון לחשבון. בלי שום קשר - תיעוד קבלות חייב להיות בכל מקרה.

כעוסק פטור, באופן כללי, אתה צריך לקבל פנקס מס הכנסה וביטוח לאומי. אם אינך עומד בתנאי הסף למעמד עצמאי בביטוח לאומי (וכך גם הצהרת בפתיחת התיק) - לא תקבל פנקס מקדמות ביטוח לאומי (ראה תנאי סף מפורטים באתר ביטוח לאומי). מס הכנסה בדר"כ שולח פנקס בפתיחת העסק (אם לאחר הגשת הדוח השנתי לא היתה לך הכנסה חייבת במס, הוא יימנע מלשלוח לך פנקס להבא עד שתוכח רווחיות מחדש).
אם טרם קיבלת פנקסים - טלפן אליהם או גש למשרדם ובקש שיזמינו לך.

לגבי הקבלה - אכן כפי שאמרת.
ועל אף שלא יצאה החודש, עדיין אפשר, מכיוון שאין כאן דרישת מע"מ. עשה זאת בהקדם האפשרי (עוד השנה כמובן :) ), כי הקבלה אמורה לצאת במועד התשלום. מה שיותר מהר - יותר טוב.

בהצלחה!

Reshef 914

New member
ושוב תודה תודה תודה

לפי הטפסים שמלאתי למיטב זיכרוני אני עומד בתנאי הסף. מוזר לי שלא קיבלתי פנקסים. לצערי הם לא עונים לטלפונים אז לא תהיה לי ברירה לבזבז יום עבודה ולנסוע אליהם.

הקבלה החדשה שהוציא - צריכה לכלול איזה פרט שמציין שהיא "מחודשת" והמקורית נגנזה?
האם לרשום עליה את התאריך בו קיבלתי את התשלום (שכבר עבר) או התאריך של היום שבו אני מוציא את הקבלה מחדש?

בשמחה

לגבי הקבלה - מילוי הפרטים כרגיל (אין חובה לציין שהיא מחליפה קבלה קודמת). עם זאת, כפי שכתבתי קודם - לשמור את מקור והעתק הקבלה המבוטלת אצלך.

לגבי התאריך ע"ג הקבלה - ביום בו אתה מוציא אותה. ובלי שום קשר, תמיד לשמור על סנכרון בין ספרור הרצף של הקבלות לסדרם הכרונולוגי (רישום התאריך).

למעלה