שינוי שם עוסק מורשה

Bananaking

New member
שינוי שם עוסק מורשה

במה זה כרוך? האם זו פרוצדורה "קלה" / "פשוטה" (יחסית)? תודה רבה (-:

לא משנה השם . רק חברה בע"מ אסור להחליף שם

העיקר שהמיספר ישאר . שמות מה שאתה רוצה

Bananaking

New member
תודה +

אז צריך לגשת למע"מ/מס הכנסה על מנת לבצע את השינוי?

לא השם לא משנה

לי היו במשך 30 שנות עבודתי עשרות שמות . הע.מ. נישאר אותו דבר . היום אתה פרחי לילך . מחר הובלות יעקב . או נעלי לאלה . השם לא משנה . אבל כול חודש להחליף שם לא רצוי . הפינקסים ימשיכו להגיע על השם שלך האמיתי . בפינקסי החשבוניות ועל השלט לא משנה מה כתוב

Bananaking

New member
תודה רבה על התשובה + שאלה נוספת

תודה רבה על התשובה הארוכה (-: הנושא העקרוני שלא מסתדר לי הוא שלפי מה שאני יודע שם העוסק המורשה כפי שרשום במע"מ/מס הכנסה חייב להופיע באותה הצורה על גבי החשבוניות ללקוחות. האם זה מדוייק? אם כן, אז על מנת להציג שם מסויים בחשבוניות חייבים לשנות את הע.מ. (במספר הקבוע) לשם אחר, נכון? -- תודה רבה --

אז כך

עוסק מורשה /עוסק פטור . המ' הוא תמיד ת.ז. של בעל העסק שותפות של 2 עוסקים מתחיל במס' .......82 חברה מתחיל ב52 .נעלי LOLA בע"מ . זה ישות מישפטית שניתן ליתבועה . סתם עוסק מורשה נעלי LOLA לא ניתן ליתבוע וזה כלום . צריך ליתבוע את הבעלים . ולסיום עוסק מורשה תמיד זה מס' ת.ז. . ולא משנה איך קוראים לעסק . וגם אים מחליפים שם המס' נישאר זהה תמיד מקווה שהיבנתנ ואים לא זה בעייה בהבנת הניקרא

Bananaking

New member
-- תודה רבה --

אין בעיה בהבנת הנקרא, רק רצון להבנה מלאה (-: תודה רבה על העזרה!!

דניעל

New member
שמתי לב שלעיתים קרובות יש שמות שונים

שם אחד משמש לפירסום, לשלט שעל בית העסק, ושם שני מופיע בחשבוניות. פעם קראתי אפילו רעיון לחוקק חוק שהדבר יהיה אסור (אבל, כאמור, הוא מותר - כל עוד על החשבונית כתוב מה שכתוב במע"מ), כיוון שאנשים לא מצליחים לעקוב אחרי חיובי כרטיס האשראי שלהם כי הם לא מכירים את שמות העסקים שמופיעים בתדפיס. בשבוע שעבר היינו בבית קפה שנקרא "קופי אין". כולם כאן בסביבה מכירים אותו בשם הזה, אבל על תעודת הכשרות שלהם כתוב משהו כמו "ניחוח השקד" (עם הכתובת הנכונה למקום) וכך גם על החשבונית שלהם. זה מותר, אבל מוזר, לטעמי.

למעלה