שינוי שם מחו"ל

yaelisam

New member
שינוי שם מחו"ל

אני מנסה לתפוס את המחלקה הקונסולרית שבשגרירות ישראל בברלין, אבל ברור שאף אחד לא עונה (גם לא בשעות הקבלה). אשמח לקבל את עזרתכם בעניין- אם למישהו למשל יש מספר טלפון בו הם עונים, אשמח לקבלו במסר, ובכלל מה הפרוצדורה? אני מעוניינת לשנות את שמי כל עוד אני פה בגרמניה, כי לא בא לי לבזבז על זה זמן כשאני בארץ... שינוי השם (אחרי הנישואין) נחוץ לי כאן כדי להמשיך בבירוקרטיות של הויזה, שינוי חשבון בנק וכו' ולכן אני מעוניינת לעשות זאת בהקדם האפשרי. כל פיסת מידע, כמו כמה זמן זה לוקח, מה עושים ולאן שולחים מה - תעזור

yaelisam

New member
חוקי מרפי תמיד עובדים

כמובן שחצי שעה אחרי ששלחתי את הפוסט הצלחתי להשיג את המחלקה הקונסולרית בטלפון. אז ככה- למי שזה יעניין אותו בעתיד: שינוי שם במשרד הפנים ואח"כ בדרכון: נתתי את הכתובת שלי וכו', ישלחו לי טפסים (שלא הצלחתי למצוא באינטרנט) הביתה, וגם רשימת מכולת של כל מה שאני צריכה לשלוח להם כדי שהם ישלחו לארץ כדי לשנות את שמי. אחרי ששמי שונה (זה יכול לקחת גם חודשיים לדברי האישה איתה דיברתי) אני אוכל לשלוח את הדרכון שלי לברלין ותוך כמה ימים לקבל אותו חזרה. הם ישימו שם מדבקה עם שמי החדש. מקווה שהפרוצדורה לא תיקח כ"כ הרבה זמן...

yaelisam

New member
אז את ממליצה לי לעשות את זה בארץ?

העניין הוא שאני אהיה שם רק עוד 3 חודשים, והחופשה הזאת מתוכננת כמעט עד לדקה האחרונה. לא ממש רוצה לבזבז בוקר על נסיעה למשרד הפנים, ועוד לקיחת סיכון שהם יהיו בשביתה וכו'... מה דעתך?

לדעתי

שביתות הם נוטים לעשות בדיוק בתקופות הכי עסוקות (קיץ, פסח- כשכולם בלחץ על הדרכונים), אין הרבה סיכון אם את לא מגיעה בחגים. בכל מקרה זה באמת עניין של כמה דקות שם, גם אם תגיעי לסניף עמוס ותחכי קצת בתור, מצד שני- אם תעשי את זה פה תגמרי עם זה הרבה לפני הנסיעה לישראל.

yaelisam

New member
זה בדיוק העניין

נכון שהתהליך יהיה יותר ארוך וגם קצת יותר מסורבל מכאן, אבל ככה עד שאטוס לישראל אני כבר אגמור עם זה (בתקווה שזה לא ייקח יותר זמן ממה שאמרו לי בקונסוליה...).

ranrun83

New member
לצערי

גם אם תגיעי לשם תצתרכי לומר תודה אם תצאי אחרי שעתיים עם מה שרצית. מתחת לכל בקורת. בקושי לדבר עברית הם יכולים שם.

yaelisam

New member
אתה מדבר על השגרירות בברלין?

דווקא תפסתי את המחלקה הקונסולרית בטלפון (בשעות הקבלה) וענתה לי אישה מאד נחמדה שהסבירה לי הכל וענתה על שאלות.

למעלה