שינוי שם בדרכון

שינוי שם בדרכון

אני חיה בסקוטלנד ורוצה לשנות את שמי בדרכון הישראלי כך ששם המשפחה הנוכחי שלי (אחרי נישואי) יופיע שם. כרגע אני עם דרכון בשם נעורי. בבדיקה מול משרד הפנים בישראל נאמר לי שאני יכולה להגיע למשרד הפנים (אני מגיעה לארץ ביוני) והם ישימו לי מדבקה על הדרכון הנוכחי, שמסתיים ב-2013. חשוב לי לעשות זאת כיוון שאני מחדשת ויזה (ממשיכה תהליך אזרחות) בפברואר הקרוב וכל הניירת שלי כמובן על השם שמופיע בדרכון. אני לא רוצה להתחיל לשנות את שמי בכל מקום ב 2013 כאשר אני יקבל דרכון חדש מישראל. בנוסף חשוב לי לשנות את שמי בדרכון כיוון ששמה של ביתי לא תואם לשמי בדרכון ולכן אני טסה עם תעודת נישואין עלי והייתי רוצה לחסוך זאת. שאלה: האם למישהוא יש ניסון עם תהליך כזה של מדבקה על הדרכון, לשנות ? לא לשנות ? האם זה פרוצדורה וכסף לשנות את שמי במערכת הבריטית ?

annadolly

New member
אני בזמנו שינתי שם בקונסוליה הישראלית בלונדון

את צריכה חותמת אפוסטיל על תעודת הנישואין. לי שמו חותמת דרכון המעידה על שינוי שם. אני לא חושבת שהשינוי בבריטניה כרוך בתשלום. את פשוט צריכה לשנות את שמך בבנק, על רשיון הנהיגה ובכל מקום בו מופיע שמך. הרי אין פה תעודות זהות. זה בהחלט מקל והייתי ממליצה לעשות זאת.

לי יש תעודת זהות בריטית

את נמצאת בבריטניה הרבה זמן? כאשר חידשתי ויזה פעם שניה "טו רימיין" קיבלתי כרטיס תעודת זהות בריטית, הייתי צריכה להגיע לגלזגו בשביל זה, וגם אז תעודת הזהות לא הגיעה בזמן והפסדתי את הטיסה שלי לישראל. לא יכולתי לצאת מבריטניה בלי התעודה הזאת למרות שערבתי את ה-MP שלנו ואת הקונסוליה הישראלי בלונדון.

annadolly

New member
כן, אני פה כבר הרבה שנים.

אני חושבת שהתעודה עליה את מדברת היא למי שנמצא בסטטוס דומה לשלך ולא לאזרחי המדינה. האם גם לבן זוגך יש תעודת זהות? כשאני קיבלתי וויזה "טו רימיין" לא קיבלתי תעודה אבל אני חושבת שמאז הרבה דברים השתנו.

כנראה הרבה השתנה

הייתי צריכה להוציא תעודת זהות בריטית, לעבור מבחן אזרחות ואם אני רוצה לנהוג בבריטניה אני צריכה לעשות מבחון טיאורטי ומעשי, שאמרו שלי שהטאוריה היא "תיק לא נורמלי" ולפני עוד טקס לקבלת אזרחות בריטית שאני צריכה להשבע למלכת אנגליה. מה לא עושים בשביל שלמות המשפחה. שאלת לגבי בעלי - הוא בריטי כך שזה לא רלוונטי לו.

annadolly

New member
שאלתי אותך לגבי בעלך

ב ג ל ל שהוא בריטי, כי אין פה תעודות זהות
(לאזרחים בריטים). בכל מקרה גם כשאני עשיתי פה רשיון הייתי צריכה לעבור תיאוריה וטסט אז מהבחינה הזו זה לא השתנה. אבל התיאוריה זה דווקא החלק הקל ולא קשה לעבור בפעם הראשונה. הטסט הוא כבר יותר בעייתי, בהחלט תיק!

taliF454

New member
בשלב מסויים התחילו להפיק ת' זהות בריטיות

לבעלי ויזות מסויימות ואז זה בוטל (אני מכירה תפוזאיות אחרות שמחזיקות תעודה כזו).

Dot Cotton

New member
Deed Poll

תסתכלי פה כשאני שיניתי את השם בשגרירות בלונדון הציעו לשים לי מדבקה ולא רציתי אבל למזלי לא היו לי הרבה דפים ריקים אז הם הסכימו להחליף לי דרכון והוציאו אחד עם השם החדש. בטוח שאם תבקשי ממש יפה ובעיקר אם יש לך חברים במשרד הפנים תהיה דרך להוציא דרכון חדש לפני 2013.

yaron311

New member
לא בטוח אם הבנתי אותך, אבל אספר על נסיוני

יש לי דרכון הונגרי ודרכון ישראלי כאשר שם המשפחה בדרכונים שונה.(איות שונה של השם "כהן" בלועזית). רציתי כמובן שהאיות בשתי הדרכונים יהיו זהה (לדוגמה כרטיסי הטיסה שארכוש אוכל להציג את עצמי בכל אחד מהדרכונים). פניתי למשרד הפנים בישראל ונרשם לי בדרכון בעט, הפניה לדף אחר בדרכון.בדף ההפניה נרשם בעט, השם שונה ל.. בתאריך... למנוע אי הבנה,שונה לי רק השם בלועזית בדרכון ולא השם בעברית!!!! התיקון בוצע באופן מיידי במשרד הפנים.

taliF454

New member
נירית שלחתי |מסר|

לפי הידוע לי (לא עברתי בעצמי-אחרי התלבטויות בחרתי להחזיק בשם המשפחה המקורי) בסקוטלנד הרבה יותר פשוט וזול לעבור את התהליך מאשר בארץ.

מה זה מסר ? מי זה מסר ?

מה זה מסר ? איך משנים שם בדרכון בסקוטלנד, האם אני לא צריכה להגיע לקונסוליה הישראלית בלונדון בשביל זה ? חשבתי שכל דבר שעושים בקונסוליה עולה יותר כסף מאשר לעשות במשרד הפנים בישראל. בכל מקרה, להגיע ללונדון אני צריכה 2 טיסות ולפחות יומיים מחוץ לבית, אני מגיעה לישראל ביוני ואין לי בעיה להגיע למשרד הפנים ולעשות את זה שם, בהנחה שהם עושים את זה על המקום וכך נמסר לי במייל ממשרד הפנים בישראל. גם אני משאירה את שם נעורי ורק מוסיפה את שם משפחתו של בעלי, כך עשיתי כבר בישראל לאחר החתונה, אך הדרכון יצא לפני שהתחתנו. חשוב לי שם משפחתו בשביל ששם משפחתי ושם משפחתה של ביתי יהיה זהה. אשמח לשמוע יותר פרטים.

taliF454

New member
../images/Emo13.gif חדשה בתפוז? בדקי בראש הדף ליד שם המשתמשת

שלך- האם יש שם ציור קטן של מעטפה בכתום שמהבהב?

למעלה