שינוי שיבוץ

שינוי שיבוץ

היי,התגייסתי לפני שבועיים לתפקיד פקידת לשכה ואני עכשיו בטירונות. אני לא מוכנה להיות בתפקיד הזה, זה לא בא בחשבון מבחינתי.
אשמח לשמוע אם למישהו יש טיפים איך אפשר לפעול כדי לשנות את השיבוץ. אם אני אסרב פקודה ולא אסכים לקבל את התפקיד זה יעזור? אם אני אעשה רושם טוב בטירונות זה ישנה?
אני ממש לא רוצה לבנות על טופס 55, אין הרבה סיכוי שיאשרו אותו. הצבא צריך פקידות.
יש לי נתונים טובים ואני באמת רוצה לאתגר את עצמי ולתרום את מה שאני יכולה.

תודה לכל מי שיושיט יד

SuperShiro

New member
היי.

סירוב פקודה לא יסייע לך להגיע לתפקיד טוב שכן את עלולה להצטייר כחיילת בעייתית שאינה נשמעת להוראות שאינן נראות לה, ואיזה מפקד ירצה חייל שכזה?
עשיית רושם טוב בטירונות הוא דבר חשוב, שכן יש מפקדים שמייחסים לחוו"דים מתקופה זו משמעות לא מעטה, וככלל, זה יסייע לך לבניית תדמית חיובית ורצינית, דבר שיכול רק לסייע לך. האם זה ישנה? אין לדעת. אני מניחה שאת מבצעת טירונות בבט"ר ניצנים\חדרה וכיוון שמטרת הבסיס היא להכשירך לרמת רובאות ותו לא, הגשת טופס 55\פנייה למפקדיך בשלב זה לא תועיל הרבה. המטרה שלהם היא להכשירך ולהמשיך הלאה למחזור הבא.

בניגוד לדעה הרווחת, טופס 55 הוא אינו טופס שנדחה על הסף (לי היו 5 חיילים שהגיעו אלי כתוצאה מהגשתו של הטופס) אך זהו בהחלט לא תהליך פשוט וקל. כמו כן, סביר להניח כי במידה ותגישי טופס בשלב כה מוקדם בשירותך הוא יענה בשלילה בטענה כי טרם התנסית בתפקיד. השם אמנם אינו נוצץ כל כך, אך ישנן פקידות שמבצעות תפקידים שהם הרבה מעבר לשם הפשטני. אני מאמינה שמידת התרומה תלויה במוטיבציה של החייל, ובמידה ותקחי תחתייך תחומי אחריות ותראי רצינות ונכונות לתרום, תחומי האחריות שלך, אף בתור פקידה, יכולים לגדול משמעותית.
בכל מקרה, באם בכוונתך להגיש טופס, כווני לתפקיד ספציפי, אמרות כמו "אני רוצה תפקיד שניתן לתרום בו יותר" הן כלליות מדיות ואינן זוכות לתשומת לב רבה מדי. צרפי מכתב אישי ופרטי על עיסוקים מיוחדים בהם לקחת חלק טרם התגייסת ו.... אל תוותרי.

antreprize

New member
אפשרויות אחרות שקיימות

הן תלויות יחידה: למשל, תוכלי לצאת לקורס קצינים או לעבור לתפקידים אחרים בתוך היחידה (כולל קורס, אני מכיר פקל"שית שיצאה לקורס חובשים).

פקידת לשכה הוא אולי לא תפקיד טוב או נוצץ במיוחד, אבל אם תעשי אותו בצורה טובה והמפקדים שלך יהיו מרוצים ממך, אז יהיה בצד שלך קצין בכיר שרוצה ומעוניין לסייע לך. זה יעזור יותר מכל טופס אחר או רושם טוב בטירונות.

Solopeak

New member
זה בסדר

לאחר הטירונות ככל הנראה תראי קצין מיון ובפניו תעלי את החששות.
על פניו התפקיד פקידת לשכה הוא תפקיד איכותי, לא מדובר על פקידה רגילה.
אם מעניין אותך תפקיד שטח וסגור - העלי זאת בפני הקצין מיון.

הצלחה רבה.

למעלה