שינוי שיבוץ

א נ י מ י

New member
שינוי שיבוץ

שלום,
אני אמא לבחור שאמור להתגייס במרץ.
הוא כבר בן 19 הגיוס כל הזמן נדחה בגלל מיונים לקורסים.
הפרופיל שלו 72 והוא לא התקבל לתקשוב. לא יודע למה. אולי בגלל הפרופיל.
הוא מיועד להיות מאבטח בטחוני.
הוא לוקח תרופה לבעיית עור שעם הגברת המינון בקרוב כנראה אסור יהיה לו להיות בשמש.
לכן הוא כמעט בטוח לא ימשיך להיות בתפקיד הזה לאורך זמן.
יש לו בגרות במחשבים ומתמטיקה בציונים מאד גבוהים.

מה אפשר לעשות כדי שיגיע בצבא לתפקיד שיתאים לכישורים שלו?

תודה

מחפש91

New member
אני מניח שמדובר על מסלול יוקרתי בחיל התקשוב

ושהוא פשוט לא עבר את המיונים לשם. הפרופיל שלו מספיק גבוה בשביל להיות תומך לחימה.

אני מניח שאת מתכוונת שהוא מיועד להיות מאבטח מתקנים, כלומר שומר בש.ג.
אם יש לו בעיה להיחשף לשמש אז כמובן שהתפקיד הזה לא מתאים לו. חוץ מזה, מדובר בתפקיד סזיפי וקשה שממש לא ימצא את הכישורים שלו.

אני לא יודע איזה מנילה הוא קיבל, אבל בכל מקרה כדאי שיבקש להשתבץ לתפקיד עורפי כלשהו. זה יכול להיות בחיל התקשוב, שלישות, לוגיסטיקה וכן הלאה. לרוב המסלולים בחיילות האלה אין מיונים פרט לפרופיל, שכאמור הוא מתאים. רק תצטרכו לדבר עם הצבא ולבקש שישלחו לו מנילה מחודשת. העיקר שלא יהיה מאבטח מתקנים, כי זה באמת חרא של תפקיד.

א נ י מ י

New member
התפקיד הוא מאבחן בטחוני.

מאיפה לבקש מנילה חדשה?
אשמח לקבל טלפון או כתובת מייל מתאימה או בעל תפקיד.

מחפש91

New member
זה תפקיד טוב

וזה גם ילך טוב עם זה שהוא לא יכול להיחשף לשמש.

אם הוא לא מעוניין בתפקיד הזה אז שיתקשר ל"מיטב" שזאת היחידה שעוסקת במלש"בים וידבר איתם. הנה הטלפון שלהם: 03-7379999

לצה"ל יש אינפלציה ב"רוצה תפקיד שקשור למחשבים"

ולכן צה"ל יכול להיות בררן.
את הפזמון של "יש לי בגרות טובה, אני חייב לעשות משהו שקשור במחשבים אחרת אני אתבזבז בצבא" כל מפקד שמע כל כך הרבה פעמים עד שזה עובר לנו מעל לראש, ובשיחות פרטיות בחדר האוכל של הסגל אנחנו אפילו נוהגים ללעוג לאנשים שמדקלמים את זה ולעשות חיקויים של ההתבכיינויות שלהם.
אז במקום להטריד את האנשים שהשקיעו זמן ומאמץ כדי למיין מלש"בים שנמצאו מתאימים יותר, כדאי שהבחור יתכונן למצות את הכישורים שלו בתפקיד שהוא קיבל.
כמה מהאנשים היותר מוכשרים ואיכותיים שפגשתי בצה"ל עשו תפקיד שלכאורה נחשב לא זוהר במיוחד - קציני לוגיסטיקה. אבל למרות שלכאורה התפקיד שלי נחשב ליוקרתי וזוהר יותר, אף פעם לא ראיתי אותם מקנאים בי או מפתחים רגשי נחיתות - למעשה, כשראיתי אותם מתפעלים את המפלצת הזאת שנקראת לוגיסטיקה צבאית ככה שהכל מתקתק בדיוק בזמן ובמקום, הבנתי מה באמת מנצח מלחמות.

ועוד דבר, כעצה לעתיד - אין דבר שמרגיז מפקדים יותר מהורים שמנסים לקדם מולם את ענייני הילדים שלהם. זה נראה מגוחך, ויוצר חוות דעת מאוד שלילית על החייל בתור "ילד של אמא" שפחות סומכים עליו ופחות מתלהבים לעזור לו.

א נ י מ י

New member
הוא עוד לא חייל בינתים

לגופו של עניין,
אני מקבלת את רוב מה שאמרת.
אין לו בעיה לעשות תפקידים אחרים.
אבל תפקידים שיגרמו לו להחשף לשמש לא מתאימים לו בכלל בגלל העור שלו.
ואת זה דחוף לו לפתור. יותר מהעניין של המחשבים.

א נ י מ י

New member
ועוד כמה מילים על התערבות הורים

יש לי עוד בן, שהתגייס בקיץ לצנחנים.
הייתי בימי הורים וטקסים יותר ממה שהייתי כשהוא היה בגן חובה!
אז אולי התערבות הורים מתחילה מהצבא שמזמין אותם להתערב ולא מההורים.
בנוסף, כדי שלבן שלי יהיה טוב אני מוכנה שתצחקו עלי ועליו ביחד. ממילא אלה שאליהם אני פונה עכשו לא יהיו המפקדים שלו.
אני כבר מזמן לא בגיל שזה מזיז לי.

יש הבדל בין התערבות למעורבות

מעורבות נועדה בעיקר לעדכן הורים ולהרגיע אותם.

התערבות... מה כבר הורה יכול לעשות בטלפון שהחייל לא יכול לעשות בעצמו בשיחה עם המפקד? חוץ מלהטריד ולהפריע, ולגרום לכך שהחייל יסומן כבכיין סוג ב' על ידי מפקדיו וחבריו?

אם יש משהו רפואי, אז צריך פשוט להצטייד מראש במסמכים המתאימים ולהסביר את המצב, ואת זה כל בן 18 יכול לעשות טוב בדיוק כמו ההורים שלו. למעשה, אם יהיו עיכובים בירוקרטיים, הם יהיו בגלל הצפת המערכת בכל מיני מתחזים ומערבי-הורים.

אני יודע שהחיילים שלי תמיד פנו אלי בעצמם. אם לחייל או חיילת שלי יש בעיה, אני אמור לשמוע את זה מהם, לא מאבא-אמא שלהם.

DorSht

New member
אין קשר לפרופיל.

גם אני עם פרופיל 72, בגרות 5 יחידות במתמטיקה, 10 יחידות במחשבים וכו',
אבל אני כן הגעתי לחיל התקשוב...

מאבטח בטחוני זה נשמע כמו שם יותר יפה למאבטח מתקנים, שזה תפקיד לרוב שנותנים לאנשים מאוכלוסייה פחות איכותית. מצד שני היציאות הן שבוע - שבוע או 5-9 וכו' ומשרתים רק שנתיים. (אבל סביר להניח שבתור שומר הוא יחשף לשמש)
אני מציע לו להמשיך לחפש תפקידים אחרים, חוץ מזה תקשוב זה לא רק מחשבים. יש גם מקצועות של קשר, טכנאות והפעלה. אולי זה יותר בשבילו.
אפשר לחפש פרוטקציות, כי אתם על זמן שאול.

או שזה "מאבחן בטחוני"

אלה ששואלים אותך שאלות מעליבות כשאתה עושה סיווג בטחוני.
יש לי מכר שבהכנה לפוליגרף שאלו אותו אם הוא עשה סמים, הוא ענה שכן והמאבחנת כמעט קפצה מהכסא.
כמה שהיא התאכזבה לשמוע שמדובר היה במורפיום שהחובש דחף לו אחרי שהוא נפצע בתאונת דרכים...

האמת שמאבחן בטחוני זה לא מה שכתבתם

לא מאבטח מתקנים, ולא הבחורה של הפוליגרף.

מדובר במ"צ שנמצאים במחסומים ושולטים\בודקים את התנועה

מחפש91

New member
רק הערה קטנה

ביטלו את העניין של השנתיים שירות. נכון להיום הם משרתים שלוש שנים כמו כולם.
אגב, גם לנערי מכ"ם העלו את השירות לשלוש שנים. עכשיו רק נשאר לבטל את הקיצור לבני ישיבות ההסדר והצבא יתחיל להיות יותר שיוויוני.

אושי231

New member
זה לא נערי מכ"ם, זה חיילי מקא"מ=

מרכז קידום אוכלוסיות מיוחדות.
והיום זה גם כבר לא נקרא כך אלא חיילי איתן.

למעלה