שינוי פאזה

arilousam

New member
שינוי פאזה

שלום לכולם! כבר זמן מה שאני קורא ומגיב להודעות רבות שלכם הנוגעות לשאלות של כן מצוות, לא מצוות, כן אלוהים לא אלוהים. אלוקים בק´ או אלוהים בה´. דתי, לא דתי, שומר שבת לא שומר שבת... הכל טוב ויפה.. אבל לדעתי אנחנו טוחנים מים פה... המרחב שנוצר פה מסוגל להרבה יותר מזה, אל תחששו לכתוב דעות נוספות או שאלות מעט יותר מרחיקות לכת.. פורום "שיחות עם אלוהים" יוצא מנקודת ההנחה שקיים מישהו/מישהי/משהו שנקרא אלוהים, ותקראו לו איך שאתם רוצים.. היש,הטבע, היקום, בודהה - אפילו קופולה אם בא לכם... אני רואה את אלוהים כהקיום כולו עם כל מה שבו. "אהיה אשר אהיה" - כתוב בספר שמות. אני מודה לקיום על הקיום. אני מודה ליש על אני. אני מודה ליקום על החיים. אני מודה לאלוהים על ההזדמנות. לחיות, ללמוד, לתת, לאהוב, לטעות, לשנוא, לבחור... אני מודה לכל על ה-כ-ל אין זה משנה מי הוא/היא, היכן הוא, ולמה. משנה מה אנחנו בוחרים לעשות כאן, בחיים שניתנו לנו, בחיים שקיבלנו, בחיים שבחרנו לחיות, עוד לפני שהורינו נפגשו והביאו אותנו, בלידתנו, ובכל יום ויום מאז. משנה מי אנחנו, ומי אנחנו בוחרים להיות. היכן אנו בוחרים להיות ברגע הבא. אני שוב ממליץ לכולם , למי שעוד לא קרא, לקרוא את "שיחות עם אלוהים". להכיר את המסר שעליו מדובר בספר, ובספרים שאחריו. בואו נשנה פאזה, נעלה לשלב הבא. נתחיל להיות מי שהיינו רוצים להיות. נעלה פה דברים חדשים. זה כמובן, רק רעיון. הכל נתון לבחירתכם.

snopit

New member
סם

אתה בעצמך אמרת שפה מדברים על הכל כל הקשור לאלוקים אז כולם מדברים על מה שעולה לראש בפעם הראשונה כששומעים "שיחות עם אלוקים"

יש משהו ..

יש יותר ממשהו במה שאתה אומר, אבל בכ"ז מסתבר שרוב משתתפי הפורום הזה תופסים את היקום, הטבע הבריאה, כמציאות אלוקית, וע"כ השיחות כאן נסובות על יש/אין אלוקים, מה הוא רוצה מאיתנו?? וכו´...

arilousam

New member
כנראה שלא הבהרתי את עמדתי

אין לי שום בעיה עם מה שאתם כותבים כאן... אני רק נותן עידוד בעוד תחומים. אל תחשבו שאני שולל משהו, חס וחלילה.

אתה שוכח סם שכל אחד

הוא פילטר שונה לאותה אמת - חשוב מאד לזכור זאת, כי הרבגוניות הזו היא מבורכת. כל אדם הוא תו בהרמוניה הנפלאה של הקיום, ובפורום זה ניתן ממש להיווכח בפלא הזה. לגבי דרכה של היהדות, היא מיוחדת ומופלאת ומאד עמוקה. צריך הרבה אומץ כדי ללכת בה. למה, תשאל ? כי הרבה דעות קדומות יש בנושא, הרבה משקעים ישנם (כן\לא גיוס חרדים, שחיתויות פוליטיות, ש"ס ופרשת דרעי, קמיעות וסגולות, קבלה על רגל אחת, קברי צדיקים, חוקי רבנות, כפיה דתית וכו...וכו...) בקיצור, היהדות כיום מצטיירת (לצערי) כעננה אפורה. כדת פרימיטיבית ומיושנת כזו שנשלטת ע"י רבנים ומוסדות שונים. רובנו מעדיפים לנסוע למזרח ולגלות שם את עצמם מאשר לעשות את זה בבית. גם אני הייתי כזה... אבל הגיע רגע של אומץ, שבו השלכתי לפח את כל מה שידוע, את כל מה שהתקשורת\החברה לימדה, וגיליתי את עצמי מחדש. אלברט

מובן שאני קיים

אולם אין זה חשוב לי כלל וכלל כיצד תקראו לי מבחינתי תקראו לי שלמה. הקריאה לי בשם זה או אחר אינה הופכת אתכם לאנשים טובים יותר ובעלי עוצמה אישית גבוהה יותר. ההתעסקות בכינוי הינה התעסקות גשמית ובלתי רלוונטית. התעסקות בפרטים גשמיים כגון זה מורידה ומחטיאה לחלוטין את המטרה. ונתקלתי אף בבני אדם שדווקא בשל התעסקות מיותרת זו מרגישים כי הינם יוצאים ידי חובה ומפספסים את המטרה העיקרית שקשורה באהבת עצמכם ואהבת הזולת.

למעלה