שינוי סוג טבלה ב- MYSQL

boaZone

New member
שינוי סוג טבלה ב- MYSQL

היי,

יש לי טבלה שסופרת כניסות לאתר.
היא מגיעה לסדר גודל של 4-5 מליון רשומות (אני מחזיק בה רק חודש אחורה) ולגודל של חצי ג'יגה.

הטבלה היא מסוג MyISAM, ומידי לילה, כאשר יש גיבוי של ה- DB הטבלה ננעלת ואין אפשרות לרשום כניסות, והמון עמודים נופלים.
המערכת הזאת אינה שלי, ובשלב זה לא הולך להיות שינוי באפליקציה או במנגנון הגיבוי.

השאלות שלי:
1. האם שינוי סוג הטבלה ל- InnoDB ישפר את המצב (כי רק רשומות ספציפיות ינעלו ולא כל הטבלה)?
2. האם יש השלכות נוספות של השינוי הזה?
3. האם זה תהליך ארוך וכבד?

תודה וכמעט סופ"ש טוב,
בועז

pitoach

New member
תודה על ההודעה
אלו בדיוק ההודעות שאני שומר

כדי להראות לאנשים למה צריך לקחת איש מקצוע בשלב תכנון המערכת. יש סיבה להצלחת תחום הייעוץ בכלל והאריכטקטורה של מערכות בפרט

אין כמו המערכות שעובדות נהדר על המחשב הנייד של המפתח
ואז הן עולות לאוויר ומבינים מה הן שוות :במציאות

* אני לא רוצה להגיד בכללי מה אני חושב על המערכת, כדי לא לפגוע באף אחד. אני גם לא מתכוון לענות על השאלה כפי שהיא מפני שעצם נתינת התשובה היא שטות לטעמי. זו פשוט לא השאלה הנכונה שצריך לשאול

מה שכן אני אנסה לעזור מעט על ידי כמה נקודות שיוכלו לעזור לכל איד מקצוע ממוצע ואני מצרף את ההמלצה לחשוב על עזרה חיצונית בתכנון המערכת.

1. כל הכנסה של נתון יכולה ליצור נעילות ובכל מקרה היא פעולה כבדה שיש מאחוריה הרבה פעולות נוספות במערכות Relational DBMS! פעולה כזו יכולה לכלול למשל פיצול אינדקסים, בדיקות תנאים ועוד הרבה הרבה פעולות...
* תחשוב כיצד עובדות אפליקציות שאתה מכיר לגבי לוגים! למשל שרתי WEB כמו IIS.
2. חפש חומר על הנושא BULK INSERT
3. חפש חומר על שימוש במחיצות וירטואליות
4. חפש חומר על NOSQL
אני יכול להמשיך אבל בכל מקרה אמרת שאין בזה טעם ואתם נעולים על המשך עבודה בצורה הנוכחית...

לכן יש לי רק להגיד בהצלחה

boaZone

New member
איך אומרים, תודה אך לא תודה

אני מודה לך על העלבונות הרמוזים כאשר באמת אין לך מה מושג מה מדובר.

לא שפכתי את מר גורלי וביקשתי תמיכה רגשית על זה שאני צריך לתמוך במערכות ישנות שלא אני כתבתי, שנבנו לפני 8 שנים עבור מאית או אפילו אלפית מכמות המידע שיש היום, ולא ביקשתי קורס DBA בנושאים לא קשורים או הטפות מוסר טכנולוגיות.

אתה היית מעביר אפליקציה עתיקה שהמחליפה שלה בבניה וכל נגיעה בקוד שלה מרעידה את כל החברה לפאקינג NOSQL??? שאגב, כל כך לא רלוונטי למקרה הזה...

שאלתי שאלה ספציפית ביותר בפורום קהילתי טכני, והתשובות יכולות להיות (של בעלי הניסיון) - לא אל תעביר זה ידפוק הכל, כן תעביר זה פעולה של חצי דקה והגיבוי לא ינעל לך את הטבלה והכל טוב.

אז כן, כולם סובלים, ונראה שגם אתה, אז ראה עצמך פטור מלענות, ואם יש בעל ניסיון שישמח לחלוק מניסיונו (ולא, אתם לא לוקחים אחריות - אני לוקח) - אשמח לשמוע.

מקווה שהתגובה שלי מספיק דוקרת בשביל למנוע ממך "לשמור" את התשובה הטפשית, הלא רלוונטית והמתנשאת שלך.

סופ"ש נהדר לכולם

pitoach

New member
אני מקווה מאוד שהתגובה שלי מאוד רלוונטית

אם לא לך, אז אולי לאחרים. זו המטרה העיקרית בתגובה הקודמת שלי.

* דרך אגב, אין צורך לשלוח עותקים בפרטי, בשביל זה את הפורום ובכל מקרה שלך בפורום את אותה הודעה

** אני מבין לליבך, אבל לצערי העזרה הכי טובה שאני יכול לתת כרגע במרת הפורום זה להציע את מה שהצעתי (אולי אתה לא הכתובת אבל מקבל ההחלטות בחברה כמובן שכן ואם הוא יבין את הדברים אולי גם לך יהיו כלים נוספים).

בהצלחה בכל פתרון שתבחרו

למעלה