שינוי מרפסת..

aviad99

New member
שינוי מרפסת..

שלום,
ראיתי דירה שיש בה מרפסת פנימית ארוכה (תריסים כלפי חוץ), חצי ממנה צורף לסלון והחצי השני מסופח לחדר השינה. (יש קיר שמפריד בין המרפסת לחדר השינה.)
השאלה, אם אני הופך את החצי השני שצמוד לחדר השינה למעין מרפסת שירות, האם זה חוקי? כלומר, להוציא את התריסים, להגביה את המעקה שעליו התריסים נמצאים לגובה של כ 90ס"מ. על זה לשים מסילות, חלון הזזה ותריסים של מרפסת שירות.
תודה

aeonf

New member
לא בדיוק מותר

זה יותר בגדר האפור, אין פה שחור ולבן.
בעיקרון גם לסגור מרפסת עם תריסים אסור, לפתוח מרפסת דווקא מותר כי זה מחזיר את המצב למצבו החוקי, להגביה מעקה בטח ובטח שאסור.
יש מקומות שאוכפים דברים כאלה ויש מקומות שלא.
&nbsp

aviad99

New member
אבל מדובר במרפסת שכבר עם תריסים.

מאושר והכל. כל הבניין בצורה הזו. מה שאני אומר זה להגביה את המעקה שעליו נמצאים התריסים (תריסים גבוהים של מרפסת סטנדרטית) ולשים במקום תריסים של מרפסת שירות.

פרל דוד

New member
להערכתי המקצועית לא אמורה להיות כל בעייה.

מדובר לפי הבנתי בתיקון קוסמטי בלבד.

alondr

New member
דוד אני לא מסכים איתך

אם הוא משנה את גודל התריסים ומשנה את חזות הבניין הוא כבר צריך היתר בנייה ... ולא בכל רשות מאפשרים בכזאת קלות לשנות את החזית האחידה של הבניין
יש רשויות שמעלימות עין ויש כאלה שקונסים ומוציאים צו הפסקת עבודה... זה מאוד תלוי בעיר...

שינויים במרפסת בדירה קיימת.

מרפסות "פנימיות" היתה דרך תכנונית לגיטימית (וחוקית כמובן) בשנות ה-60 (אולי גם 70) להוסיף שטח לדירות.
שטח זה לא נחשב כשטח עיקרי/מגורים. אם אין היתר לסיפוח השטחים האלו לחדרים כפי שציינת
הרי שמדובר על חריגת בניה שלא בהיתר. זה שהפיקוח בחר כנראה שלא לפעול בעניין זה דבר אחר.

מה שאתה צריך לעשות זה לגשת לארכיב ולהוציא את ההיתר המעודכן של הדירה/בניין.
מה שמופיע בו מבחינת תוכנית וחזית - כך זה צריך להראות. כל פעולה שסותרת זאת הינה חריגת בניה.
ללא היתר זה שיטת מצליח, אם מדובר על חזית קדמית מאד סביר שגם תזכה לביקור של הפיקוח.
מומלץ שתפנה קודם כל למחלקת מידע במנהל ההנדסה בעירך ותברר את הנושא ועמדת העיריה.

הסכמתי איתך עד הביקור של הפקח

אני לא יודע איפה הדירה אבל אם תטייל בכל רחוב שתבחר באקראי נניח במרכז תל אביב, נסה לחפש ולו בניין אחד ללא חריגות בניה. החל מסגירת מרפסות ועד הוספת וגריעת חלונות ועוד מניפולציות. פקחים לא כל כך ממהרים להגיע, רק במקרים של חריגות בוטות מאד או אם יש תלונות מהשכנים.

aeonf

New member
תנסה בת"א להגביה מעקה ב90 ס"מ

ותראה איך מהר מאד יגיע אליך פקח.
מה שעושים זה מסתירים את זה בעזרת תריסים בכאילו.
&nbsp

אתה כנראה לא מכיר מספיק את נחת זרועה של הפיקוח על הבניה.

ולא רק בעיר תל-אביב... תנסה בהרצליה לדוגמא.
נכון שיש דברים ישנים שלא ממהרים להתעסק איתם אם בכלל.
מאידך, כל פעולה חדשה שנעשת בשטח ללא היתר מטופלת בהתאם.

אני מכיר הרבה יותר טוב ממה שאולי נדמה לך

את מה שהיה לי להגיד אמרתי ואין לי עניין להיכנס להתנצחויות.

לפי החוק אסור לשנות את חזות הבניין

אבל אם מדובר בבניין ישן שבמהלך השנים כבר עשו בו שינויים (גם התריסים שאתה מתאר לא נשמעים מקוריים) אז סיכוי שיעבור בשלום. ואני רוצה להבהיר שאני לחלוטין לא מעודד לעשות שינויים כאלה, רק מתאר את המצב הקיים.

למעלה