שינוי מקצוע

שינוי מקצוע

שלום לכולן,
אני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל... יש לי המון שאלות ואני לא יודעת את מי כדאי לשאול (כדי שיהיה נקי מאינטרסים כמובן...)
אני עוסקת בחינוך כ - 10 שנים, בעלת תואר שני בחינוך, וברצוני להיות גננת. בזכות הכרות עם גננת עירייה אחת לא משהו, ואחת מדהימה, החלטתי לאחר המון התלבטויות שזה מה שאני רוצה לעשות כשאהיה גדולה (נגיד עוד שנתיים... בגיל 35 :).
האם תוכלו לעזור לי בהכוונה?
מה ההבדל בין גננת מוסמכת לבין תעודת הוראה לגיל הרך?
אני לא רוצה להיות גננת בגן פרטי אלא בגן עירייה בשכונות פחות חזקות בעירי, ואין לי מושג מאיפה להתחיל...
אשמח לכל תשובה!
תודה רבה!

בעיקרון כדי להיות גננת צריך תעודת הוראה BED

ותואר בחינוך לגיל הרך-לפי מה שיודעת,צריך את השילוב של השניים כדי להתקבל לגני עירייה,אבל כדאי לבדוק את זה.

בעיקרון אני למדתי חינוך יצירתי לגיל הרך בסמינר הקיבוצים ויש לי את התעודה ואת התואר, ואני בהכשרה שלי יכולה להיות גם מורה לא-ב' וגם גננת.

אני מציעה לברר במשרד החינוך לגבי הדרישות ולבדוק התאמה מבחינת ההשכלה-אם יש משהו שאת צריכה להשלים ומשם להניע את הדברים.

בהצלחה

קודם כל - תודה!

את יודעת אולי מה היה שנה שעברה (הבנתי שהיה מסלול מהרי בגלל הרפורמה של חוק חינוך חינם). עם איזו תעודה הם סיימו?

האם יש לך מושג איך ליצור קשר עם המשרד? פניות הציבור?!

שוב - המון תודה!

האמת שאין לי מושג...

תתקשרי למשרד החינוך במחוז שלך ואז יהיה לך מענה קולי שיסביר לך לאן לפנות ובאילו נושאים.

בשמחה

שרוו

New member
היי פרפר

אני בדיוק עושה הסבה להיות גננת. בכל מקרה אם יש לך תואר כל מה שאת צריכה זה תעודת גננת מוסמכת.
כל מכלה לחינוך יכולה לת לך את האינפורמציה.
אני עושה את ההסבה באורנים. אם את צריכה עוד אינפורמציה דברי איתי בפרטי.
בהצלחה.

הסבת אקדמאים

ללא קשר להוראת השעה והמסלול המזורז, כבר שנים רבות קיים מסלול הכשרה לאקדמאים.
אם יש לך תואר ראשון, את יכולה להצטרף אליו. המסלול מוצע בכל המכללות להכשרת גננות. את יכולה לפנות לפגישת ייעוץ ולהערכתי לא תהיה בעיה. במסלול שאני מכירה לומדים שנת לימודים אחת שבה יום מלא בשבוע לימודים במכללה, ושני חצאי ימים בעבודה מעשית בגן מוכר. כמובן שיש להגיש עבודות ולעבור מבחנים, כל אלה בהחלט דורשים השקעה של זמן מסוים.
בהצלחה

למעלה