שינוי מצב

rbeny10

New member
שינוי מצב

אני כבן 60 ,נשוי עם ילדים מבוגרים. גודלתי אצל אימא בעלת הפרעת אישיות סיכזופרנית. טופלתי כל השנים, כנגד חרדות. כיום, אני מתפקד ברמה די נאותה, למעט פרט 1 חשוב ,המעיב על תפקודי: הילד הקטן שבי,חי תוסס ומלא כעס ורוגז על העוולות שנעשו לו. הדבר בא לידי ביטוי, כלפי הסביבה הבוגרת בכלל,וכלפי הבוגר שבי בעיקר. לטענת המטפלת אני בשלב של פוסט-טראומה, מהנזקים של אימי בילדותי הבעיה מטופלת בשלב זה ע"י שיטת דמיון מודרך (המון עבודה יחידנית שלי) .השיטה אמנם נותנת תוצאות, אך לצערי בקצב הרבה הרבה יותר איטי ממה שאני יכול להרשות לעצמי (למשל: 7 שנים לפנסיה,שרחוקה מלהיות מסודרת) חשבתי כי יש לשקול שיטות טיפול מוחשיות יותר, כמו למשל: היפנוזה, בכדי לקצר את משך הטיפול. המון רצון ואנרגיות מצידי, כדי לעשות המרב בנושא. אשמח לקבל את דעתכם.

גרא.

New member
rbeny10,לא וודאי לקבוע שהטיפול המתאים לך

הוא בהיפנוזה,על כך מן סתם,חייב להחליט המטפל שלך.בכל מקרה כדאי שתדע שיש כמה מגבלות לטיפול בהיפנוזה.ראשית,רשאי לעשות את זה רק מטפל עם רשיון של משרד הבריאות.שנית,אסור לעשות היפנוזה לאדם במצב פסיכוטי,או פרהפסיכוטי,שכן הוא עלול להתקע בטרנס ההיפנוטי במצב הפסיכוטי ולא לצאת משם.וכאן כמובן חשוב הרקע הטיפולי שלך.המשתנה הנוסף הוא העובדה שרק כ-10% מהאוכלוסייה עשויים להיות מדיום טובים ומסוגלים להכנס עד מהרה לטרנס ההיפנוטי.עוד 10% לא מסוגלים להכנס כלל למצב הזה.ושאר האוכלוסייה מתפלגת בין לבין.כך שאם אתה חושב ברצינות על היפנוזה,חשוב שהמטפל,גם יבדוק את הרקע,גם יעשה ניסוי מקובל בכדי להעריך את המסוגלות שלך להכנס למצב הזה.

יש שיטות טיפול יעודיות לטראומה

שמתאימות גם לעיבוד זכרונות טראומתיים. ההמלצה שלי מבין שיטות אלו היא EMDR. מנסיוני היא אפקטיבית יותר מדמיון מודרך (היא כוללת גם חלקים כאלו אבל גם חלקים נוספים).

למעלה