שינוי מיקום בריכה

Aטלי

New member
שינוי מיקום בריכה

יש לנו בריכה בחצר האחורית ובגלל בעיה של שמש רבה על הבריכה אנו רוצים להעביר אותה לפינה יותר מוצלת. האם מיקום הבריכה במזרח (פחות או יותר) מתאים? תאריכי הלידה של בעלי 21.01.1960 ושלי 11.10.1962

מזרח...יש בו הרבה שמש...

האם יש לכם צל במזרח? מה מרחק הבריכה מהבית? היכן ממוקמת הכניסה? מים במזרח יכולים להועיל ולתת אנרגיה חדשה ומתחדשת רק ש...צריך לבחון את המצב טוב טוב מבחינת השטח במציאות. בעיקרון, מים עושים טוב, השאלה היא תמיד מה יש כבר במקום עצמו, כיצד ישפיו המים על המקום מסביב ומה מצב דיירי הבית.

Aטלי

New member
הנה ההסבר

היציאה מהסלון פונה לצד צפון מזרח, כיום הבריכה נמצאת מצד שמאל של המשטח כלומר יותר צפונה, והיא מקבלת גם שמש מהמערב והדרום (מעל הבית) אם נעביר אותה לצד הימני של המשטח ישנה שם פינת טוף די מוצלת, בגלל כיוון הבית היא מקבלת מעט שמש מהמזרח בבוקר ואחר כך הבית מסתיר את השמש. אני מצרפת שרטוט. הצמחיה במקום כוללת דקל משולש (שיהיה צמוד לבריכה אם תעבור)ושאר צמחי צל שמשגשגים. כמו כן ישנם גמד וארנבת מאבן ועוד דוממים מעשה ידי.

Aטלי

New member
הנה ההסבר

היציאה מהסלון פונה לצד צפון מזרח, כיום הבריכה נמצאת מצד שמאל של המשטח כלומר יותר צפונה, והיא מקבלת גם שמש מהמערב והדרום (מעל הבית) אם נעביר אותה לצד הימני של המשטח ישנה שם פינת טוף די מוצלת, בגלל כיוון הבית היא מקבלת מעט שמש מהמזרח בבוקר ואחר כך הבית מסתיר את השמש. אני מצרפת שרטוט. הצמחיה במקום כוללת דקל משולש (שיהיה צמוד לבריכה אם תעבור)ושאר צמחי צל שמשגשגים. כמו כן ישנם גמד וארנבת מאבן ועוד דוממים מעשה ידי.

Aטלי

New member
וכיוון המים

ישנה עדיפות היכן למקם את המפל? אם המיפל יהיה בצד ימין של הבריכה, והמים יזרמו לכיוון הצד הצר של המשטח?

טוב, אני חושבת שכדאי שאסביר קצת...

מים הם יסוד רב עוצמה בפאנג שוי. משמעותם הרבה מעבר לבריכה נעימה ויפה. בחירת מיקום יכולה להיות מאוד משמעותית. השפעתה יכולה להטות את הכף לכאן או לכאן ואני משתמשת בביטויים מאוד עדינים כדי לא ליצור מחשבות לא נעימות... אז... כשאני בוחנת את השטח, אם כן או לא...אני צריכה להיות שם, לראות מה עוד יש שם מבחינה מקצועית ומעבר לכיוונים. ישנה מערכת יחסים בין המבנה לבריכה, החצר, המרחב כולו, ובם מבחינת צורות המבנה.יש להתיחס לעמודי חשמל ולתעלות נקוז בקרקע. בגדול, ובלי שום קשר אליכם, מומלץ להציב בריכה או בצפון, או בדרום מזרח, לפעמים גם במזרח ולפעמים גם את זה לא.בביתי, הצבת הבריכה במזרח, לא עשתה לי ולבעלי טוב.לפעמים מציבים אותן גם בכיוונים אחרים בהתאם לתוואי השטח או הצרכים. אני מסתכלת על מה ששלחת, מבינה את בקשתך ורצונך אבל....גם חייבת להקשיב למה שהבטן שלי אומרת:אי אפשר להמליץ על מיקום או יותר מזה, העברה של בריכה קיימת, רק על פי שירטוט באינטרנט.בעיני, יש לבריכות אלה משקל רב...ולכן...אני מקווה שאת מבינה, את ההחלטה תצטרכי לקבל בעצמך. אני חושבת שאם תגלשי באתרים נוספים תוכלי לאסוף עוד אינפורמציה כללית אולם, המצלתי היא להתיעץ באופן מקצועי ולא להזיז אותה במידה וחייכם מתנהלים בנועם וסיפוק.

למעלה