שינוי מופע

BabaGee

New member
שינוי מופע

ישנם זוחלים שהמופע שלהם בתור צעירים הוא שונה לגמרי מהמופע שלהם כבוגרים. אני מבקש שתכתבו כאן שמות של זוחלים שידוע לכם שהם משנים את המופע שלהם מהקצה אל הקצה (אני לא מדבר על דהיית צבעים/דוגמא נורמליים). אני אכתוב כאן את ה 2 היחידים שעולים לי לראש כרגע והם גם דיי מוכרים לכולנו. זעמן שחור Coluber jugularis : בהיר עם נקודות שחורות--> שחור פיתון עצים ירוק Morelia viridis : צהוב --> ירוק / כחול אני כתבתי שמות של נחשים רק כי זה מה שעלה לי לראש אבל אני מתכוון לכל סוגי הזוחלים.

gazon

New member
אני לא בטוח אבל שמעתי

על סוג של מלך דורנגו לדעתי נהיה שחור שהוא גדל

woma

New member
אתה מתבלבל עם מופע מסויים של

מקסיקן קינג (veriable) גם מילק שחור מתחיל את חייו כצבעוני .

Nailicq

New member
כן

צהע הצהיר מנומר עם פסי אורך וצבע הבוגר חום אחיד...

gaichuk

New member
התלומים הצעירים באיזורי יותר כהים.

גם יש להם פחות לבן וגם הצבע הכללי יותר כהה. הפרט בתמונה ממש מנומר וההבדל בינו לבין הבוגר גדול כמו ההבדל בין שחור צעיר לבוגר. באיזורי התלומים מאד דומים להורים ולפעמים כמעט חומים לגמרי. פרט יפה צילמת.

באזור שלי לנחשים הצעירים גם יש הרבה

נקודות לבנונות שדוהות עם הזמן עד לקבל גוון אפרפר חום אחיד. מה שכן, הבטן נהיית ורודה כתומה ככל שהם מתבגרים ואני מניח שגם בנחשים באזור שלך זה כך.

naja

New member
Emerald tree boa

מתחילים אדומים\חומים והופכים לירוקים. אם אני לא טועה בדרך יש גם פאזה צהובה. ובארץ-כרכן קרינים. מתחיל את חייו עם המון דוגמא שהולכת ונעלמת\נמרחת.

אוראל111

New member
מטבעון מלכותי

"הנחשים האלו בוקעים בצבע כתום עם טבעות ועם הזמן הצבע הכתום דוהה וצבע שחור נוסף בצורה של נקודות וכתמים רנדומליים."זה רשום פה באתר דרף אגב אני חדש (אני מכיר את הפורום הרבה זמן אבל מישום לא הצלחתי להיתחבר אף פעם אבל סוף סוף הצלחתי..)

מצחיק שלי הנחש הזה לא עלה בראש

ג'נגל קרפט morelia spilota cheynei מקבלים צבע צהוב ככל שהם מתבגרים. יש מוטציה של פיתון בורמזי שנקראת פיתון בורמזי ירוק בה הצעירים בוקעים בצבע חום עם פס חום כהה קטוע לאורך הגב וככל שהם מתבגרים הם מקבלים גוון ירקרק והפס דוהה. יש תת מין של חנק הודי שכשהוא מושרץ יש לו דוגמא של טבעות על הגוף וצבע כתום יפה וככל שהוא מתבגר הדוגמא נעלמת והצבע הכתום דוהה.

אוראל111

New member
ניו גיני

גם הניו גיני קראפט משנים את הצבאים שלהם לא?ולא יודע אם זה ניקרא אבל הבואות הוג היילנד משנים את הצבע שלהם ביום ובלילה ביום הם יותר כהים ובלילה הרבה יותר בהירים ואף מגיעים לכימעט לבן ועוש משהו דומה לפיתוני דם הצבע של הראש מישתנה כימעט כול הזמן למשל אם תראה אחד בעל ראש שחור בלילה הוא יהפוך לאפור בהיר ומתקלף עד הבוקר או להיפך אני יודע שזה שונה מהשאלה אך זה ניקרא שינוי צבע

לא שמעתי על שינוי צבע הראש אצל

פיתוני דם. השינוי צבע\ גוון בבואות קונסטריקטור זה דבר ידוע אבל אני חושב שהוא מתכוון למשהו קצת שונה. בניו גינאה לא תמיד יש שינוי כל כך דרסטי, והוא יותר בגוונים.

אוראל111

New member
פיתוני דם

שינוי הראש זה ממאמר כניראה שטעיתי ואני יודע למה הוא היתכוון שינוי רציני מצעיר לבוגר אבל אמרתי שאני מזכיר משהו שונה אבל קשור מיצטער

BabaGee

New member
תודה על התשובות, מחכה לעוד אם יש.

ויונתן צדק, התכוונתי לשינויים קיצוניים במופע ולא על דהייה / שינוי גוון מיזערי שקורה בכל זוחל כמעט.

אוראל111

New member
פיתוני צ"ילדרן

הפיתוני צ"ילדרן מישתנים זה נקרא? כי הדוגמא דואה אם הזמן

naja

New member
לא רק ההוג איילנד.

כל הבואות אמפרטור יכולות לשנות את הגוון שלהן ביום ובלילה או בתקופת ההריון. בקשר לפיתוני דם-אכן צבע הראש של הנקבה שלי משתנה מאפור כסוף לשחור ושל הזכר מחום בהיר לכהה.

למעלה