שינוי מגמה?

שינוי מגמה?

אחד הדברים שמשכו את עיני בסוף השבוע האחרון היה כתבה שפורסמה במוסף סופשבוע של מעריב ועסקה בשודדי ים חיפאים ובעובדה שמפרץ חיפה שימש להם כבסיס במשך למעלה ממאתיים שנה. הכתבה הייתה כתובה טוב (ואני מצרף כאן את הלינק), עסקה בנושא מרתק והחשוב ביותר - חרגה לחלוטין מתחום הכיסוי הרגיל של המוספים מהסוג הזה, דהיינו הגיגיהם ועלילותיהם של סלבריטאים כאלה ואחרים (שבדרך כלל גם אין להם משהו ממש מעניין לומר). על הכתבה היה חתום אדם בשם אורי קציר. בירור קצר העלה שהוא אינו נמנה על צוות הכותבים של המוסף. מה שכן, מדובר במישהו שבשקט יכול היה להיות סלבריטי בעצמו (היה בעבר כתב מדיני בעתי"ם, דוברם של אהוד ברק ושל מפלגת שינוי ועוד), אבל נמנע מכך ועוסק כיום בייעוץ תקשורת ובכתיבה. תוך כדי, הוא גם עובד על התיזה שלו לדוקטורט בהיסטוריה. לקחו אדם שעוסק בהיסטוריה באופן שוטף ומבין משהו כנראה גם בכתיבה ונתנו לו להרים אייטם איכותי. זה מעניין, כי מדובר במהלך מאוד לא שיגרתי. מי שמכיר את הריטואל הקבוע שבו כתב צעיר שאינו מתמחה בנושא ספציפי נשלח לראיין איזה שחקן כדורגל או דדוגמנית ואת כאבי הראש שיש אחר כך במערכת כדי להוציא מהשטויות הטריוויאליות שלהם משהו שגם יעניין כמה מאות אלפי קוראים, מבין על מה אני מדבר. והנה, הוכיחו מעריב ואורי קציר שיש גם אפשרות להכחים ולהעשיר את הקוראים מבלי לחזור שוב ושוב לאותו סטוק נדוש של כתבות חסרות תוחלת שמלבד פרצופים מוכרים ותמונות צבע אינן נותנו לנו דבר. הכותרת שנתתי למסר הזה היא אכן שאלה שתשובה עליה טרם ניתנה. אין לי מושג אם הכתבה הזו מסמנת שינוי מגמה והחלטה מכוונת להתמקד גם בתחומים פחות מכוסים כמו היסטוריה וכדומה. אם כן - כל הכבוד. אם לא - יש מקום לחשוב על כך. קציר הראה כאן שאפשר לעשות את זה ממש טוב, ולא פחות מכך - מעניין.

pilovich shahaf

New member
אם רוחכם נושבת בכיוון חיובי, אזי..../images/Emo92.gif

ביום ה´ ביוני 2002 {מחרתיים}, באולם הכנסים {קומה ב´} בבית הירוק, רח´ וייז 24, רמת אביב, תל-אביב...
כותרת הכנס ...:-
היבטים סביבתיים במערכת האקולוגית של צפון מפרץ אילת- דיון ציבורי...."מי יציל את מפרץ אילת"
ואם בא לכם להכנס לכל הקישורים הרילונטים לנושא, שיאירו את עיניכם על כיצד המדיניות והשיטה במדינה גונבת אותכם, אזי בבקשה כנסו לקיור הזה, וזה רק על קצה המזלג... אני אופטימי- "יש אור בקצה המינהרה"
דנקנר המשך ככה אני אוהב את מדיניותך החדשה במערכת עיתון מעריב, ואולי זה ילמד את התקשורת בכללותה, במיוחד זאת הממומנת בכספי משלם המיסים, להיות הוגנת, מאוזנת, ציבורית, ומעל הכל יהודית ישראלית נטו...

למעלה