יש 2 הערות למה שכתבת
יש לי הערות בקשר לדעתך בנושא טיולים בחורף. אני מסכים שסופי שבוע זמן טוב לטיולים בארץ, ואפילו טענתי שחשוב שיום שישי יהיה יום חופשי ולעבור לחמישה ימי לימוד כמו בכל מדינה מודרנית בעולם (6 ימי לימוד כבר לא קיים במדינות המודרניות). הדבר חשוב בייחוד אצלינו מכיוון שכניסת שבת כבר ביום שישי אחה"צ, לכן אני לא מבין למה מתמהמהים עם הנושא הזה. הערה שניה בקשר לחנוכה, חנוכה לפעמים (בשנים המעוברות) חל מוקדם בהתחלת דצמבר - אז אולי בשנים המעוברות בלבד כדאי להוסיף חופשת חורף בסביבות ט"ו בשבט (חג יהודיהמסמל את החורף), כך שגם בשנים האילו יהיה אפשר להינות מהחורף בארצנו בזמן ממושך. לכן כהצעת פשרה, אני מסכים שאפשרי לפתוח את שנה"ל ביום ראשון בשבוע הראשון של חודש אלול (כחודש לפני ראש השנה), כלומר בין ל' באב ל- ה' באלול, ולסיים 44 שבועות אחרי-כן בשנים הפשוטות, ביום חמישי בשבוע באמצע תמוז (בין י' ל- ט"ו בתמוז - אשר חל בהתחלת יולי או לכל היותר בסוף יוני), ולתת חופשת חנוכה בת 8 ימים וחופשת פסח בת 15 יום בלבד (משבוע לפני החג ועד חג המימונה), וחופשת סוכות מחוברת ליום הכיפורים עם גשר בת 15 יום (בין ערב יום הכיפורים למחרת שמחת תורה), וחופש הגדול בת 6-7 שבועות בלבד (לאזן את הפער של 11 יום בין לוח העברי ללוח הגריגוריאני) בין אמצע תמוז לשבוע הראשון של אלול (בין מתישהו ביולי ועד מתישהו בסוף אוגוסט). לעומת זאת בשנים המעוברות הסיום יהיה 46 שבועות לאחר הפתיחה, ביום חמישי האחרון של חודש סיוון, ושבועיים חופשת חורף סביב ט"ו בשבט באמצע השנה. כך גם בשנים המעוברות יהיה אפשר להינות מהחורף - ובנוסף, פתיחת שנה"ל ביום ראשון בשבוע וסיומה ביום חמישי מקלים על כולם, כך שלא יצטרכו להתחיל או לסיים באמצע השבוע, וכמובן מעבר לחמישה ימי לימוד כולל סופשבוע ארוך עם יום שישי חופשי. בנוסף, פתיחת שנה"ל מוקדמת באמצע אוגוסט יהיה רק בשנים המעוברות, בשנים בהם החגים חלים מוקדם. מה אתם אומרים על הצעת הייעול?