שינוי לאן?

eitangn

New member
לא???

מי שחי בעבר ולא בעתיד, עתידו מאחריו. אז אל תקראי לזה נקם, אך חיפוש אשמים זה תהליך הרסני, לא בונה. ומי שחושב שיש לו את כל התשובות, ולא מפקפק לרגע, אינו לומד. מילא... דעתך ידועה... נשמע אחרים.

אשרת

New member
בבקשה...

הפורום פתוח, ומי שיסכים איתך יוכל להביע את דעתו. אף אחד לא סותם לו את הפה. אבל כאשר אתה והגרשון מטילםי את האשמה על האופוזיציה בזמנו, זאת חוצפה מדרגה ראשונה לבקש מאחרים לא לעשות זאת.

eitangn

New member
לא מבקש כלום מאיש...

לא מטיל אשמה ולא מבקש כלום מאיש... רק מזכיר את הסיסמא הישנה: אל תהיה צודק, תהיה חכם.

eitangn

New member
חוכמה זה להציב שאלות לפני התשובות

מי שכבר פסק את דברו, כנראה לא עשה זאת מהידברות והתלבטות, אלא נתן לרגשות לדבר. כל כך ברור לך מהו הכישלון ומה סיבותיו?

אשרת

New member
ברור

המעשה הכי חכם שאפשר לעשות זה להכניס את האנשים אשר החריבו את המפלגה מבפנים על ידי השלטת דיקטטורה, ייבוש נוער שינוי, ייבוש הפעילות הסניפית, בחזרה על מנת לשקם את המפלגה. בסדר. שכל גוף ימשיך עם מה שיש לו אם מה שאין לו. אין מצב לאיחוד.

eitangn

New member
אין לי שיג ושיח איתך...

לך יש תשובות פסקניות. את כבר יודעת הכל, שנאמר: your mind is made, not to be confused with facts אני מקוה שיש אנשים שיש להם שאלות והתלבטויות.

אשרת

New member
אתה משעשע אתה.

ברור- הרי זאת המצאה שפורז הנהיג דיקטטורה במפלגה. זאת המצאה - שהוא ייבש את הפיעלות בסניפים ולכן לא היתה בעיה גרעונית של המפלגה. זאת המצאה - שהוא והחבר של לפיד לא ממש אהבו את נוער שינוי. תעשה טובה - אף אחד לא פה טיפש ולא מפגר, וחבל שאתה חושב כך. בנתיים היחיד שנשאר בעמדתו לגבי האיחדו זה אתה, והיחיד שבנתיים מבולבל עם העובדות ומנסה לדבר איתנו בטון פייסני וטוען שאחרים מדברים מתוך הרגש, זה אתה. ההנהגה הישנה נכשלה (לא שהנוכחית היא הצלחה מסחררת בלשון המעטה, ואני בהחלט הכנסתי פה כמה מילות ביקורת על מה שהולך שם, אבל זה לא סותר את העובדה שהנהגה שאתה תומך בה כל כך הרסה בצורה יסודית עוד יותר את המפלגה) וטוב שהלכה הביתה. אתה מוזמן להקים מפלגה או גוף חוץ פלמנטרי ולא לנסות לשכנע אותנו לקבל את הכשלונות הללו חזרה. יש לנו מספיק כאלו משל עצמנו. תודה, אבל לא תודה.

vinney

Well-known member
לי? כן, זה ברור.

כשלון נובע מהנהגה לא מחוברת לציבור, וממפלגה שלא דאגה להחליף את ההנהגה בזמן. את ההנהגה כבר החליפו, למרות שמאוחר מדי. עכשיו צריך להחליף את אלה שאיחרו את המועד.

jak44

New member
איתן תיסלח לי אבל אתה במקום לראות

אם אפשר לעשות משהוא שיצא ממנו רק טוב מנהל כאן מילחמת מאסף ומחפש אשמים במה שהיה תןך היתעלמות מהמציאותשהיא לפי דעתי התחתית שבתחתית בשינוי לגבי השאר איני עוסק כלל כי מי שרצה ללכת הלך לדרכו ובירכתי תלןה אותו ומי שרוצה לקומם את ההריסות שישנס מותן ויתן כתף אבל לא בדרך ההיתנצחות והיתחשבנות על העבר .

eitangn

New member
נהפוך הוא

אני משתדל להטיף לעזוב את העבר, ולראות איך בונים עתיד. ואת זה ניתן יהיה לעשות רק אם יצליחו להתעלות מעל חיפוש אשמים, ורגשות נקם, או חיפוש צדק, ולפעול בשכל.

jak44

New member
איתן נו טוב ד"א מה המצב בחץ

יש שם בכלל עם מי לדבר?

אשרת

New member
אגב, מה הקשר בין השאלה

לתשובה שלך? אני שמה לב שזאת התשובה הקבועה שלך כל פעם ששואלים לגבי המצב הפנימי של שינוי.

התשובה בהתאם לשאלה

הוא שאל שינוי לאן? לי זה נראה לא מציאותי לשאול שאלה כזאת

אשרת

New member
התשובה שלך עדין לא קשורה לשאלה.

הוא לא שאל אם השאלה שלו מציאותית או לא. אם הוא שאל, אז ייתכן שהוא עדין מתעניין בחורבות שהחברים שלך השאירו מאחוריהם והנוכחיים ממשיכים להחריב.

eitangn

New member
כולכם עוד לא קלטתם...

מובילי שינוי דהיום, האופוזיציה מאתמול, נלחמו בהנהגה של אז בטענות של חוסר דמוקרטיה פנימית, והיצליחו, והגענו לאן שהגענו. לאור מה שקורה עכשיו בשינוי, או לא קורה, עולות השאלה האם זה סופי או הפיך. למה זה קרה, והאם זה היה הכרחי, אלה שאלות שעדיף להניח בצד כרגע. נוצרו שתי חבורות, שבעצם יש להן אידאולוגיה אחת. נוצרו מישקעים רבים. אך למרות זאת יש לי הערכה רבה לרבים מהחברים שאתם הלכתי שנים ביחד. תאמיני או לא, אך אני עדיין כואב את הפיצול. אני עדיין מאמין שלעתיד קיים סיכוי רק אם שתי החבורות ישכילו להתגבר על משקעי העבר, ולחזור להיות מפלגה ליברלית אחת. האיבה והתחרות רק מזיקה לשתי החבורות. לסיכום: נמשיך להתעסק עם העבר, זה ישאר עבר, ואין עתיד. אם ישכילו כולם, וזה לא קל ודורש המון ויתורים, להתעלות מעל משקעי העבר, להניח בצד את חיפוה האשמות, ולראות רק את העתיד בפניהם, אני מאמין שביחד יש עוד סיכוי. ושיהיה ברור- זו דעתי האישית ולא שוחחתי עליה עם אף אחד.

jak44

New member
איתן זו דעתי ולא מאתמול ואני מפנה

לדברי מקודם ולזה היתכונתי ברצינות כאם רוצים להיתכתש כאן בפורום זה אולי נחמד אבל לא מעשי וכונתי היתה מעשית למדי .

למעלה