שינוי כתובת IP ל DC

yossik111

New member
ברשותך מיצו , לא כול כך מסתדר לי ה"ההפרדה"

עבור כתיבת הנתונים שקשורה ל- NTDS.DIT ול- FRS - בלבד (?) , בהנחה שאותו dc יושב על (ומתנהל מול) דיסק אחד בלבד , אזי על פי הלינק שהצעת , יש שם פיסקה המתייחסת לרמות ש"מתחת" לסיסטם כלומר לbios / בקרים / דרייברים וכ'ו
(You may have to disable disk write caching through the vendor's BIOS or a similar tool .) - במקרה הנ"ל (bios) , הdisable יהיה בהכרח גורף (לא רק עבור כתיבת הנתונים...)
יתכן שאני טועה כמובן , אבל זאת דעתי בכול אופן ...
יוס.

מיצו

New member
לא נראה לי שהבנו אחד את השני.

בוא נניח שהדיפולט לדיסק הוא שה- Write Cache מופעל, וזאת על מנת לשפר ביצועים. עד כאן מסכימים?

אם כן, אז כל מה שאמרתי זה שעל מכונה שהיא גם במקרה DC, העניין הזה לא מתנהג באותה צורה. למעשה, על הדיסק שעליו יושב ה- NTDS (וכו') של ה- AD, ה- Disk Write Cache הוא מדוסבל (אהבתי את המילה).

עכשיו. אומרים לך שככה זה, והסיבה לכך היא שאתה לא רוצה לסמוך על הדיסק לבצע את הכתיבה בצורה הזו, וזה בעיקר בגלל כל מה שקשור לטרנסאקציות של כתיבה לבסיס הנתונים. המערכת סומכת על עצמה כדי לטפל בכתיבת הנתונים בצורה האמינה ביותר, ולא סומכת על הקש של הדיסק.

לפיכך, אם ציפית לקבל ביצועים מהדיסק הספציפי הזה, הרי שכעת תקבל פחות ביצועים (אם ביצועים נמדדים אך ורק בזכות אותו קש כתיבה).

Although you can use disk write caching to increase application performance, disk write caching is not recommended for use on a domain controller because it can increase the chance of data corruption and loss.

ועוד:

Disk write caching is a performance improvement feature, which is available on most hard drives, that allows applications to run faster by making it possible for them to proceed without having to wait for data write requests to be committed to the disk. However, these delayed writes can result in data loss if a power outage or equipment failure occurs that causes the loss of the disk write cache data.

yossik111

New member
עכשיו הבנו אחד את השני

ובא לציון גואל

למעלה