שינוי כיתוביות

שינוי כיתוביות

איך אני משנה צורה או גודל של כיתוביות שהורדו מאתר כיתוביות
בתודה מראש

גיליום

New member
השליטה על הכתוביות נעשית בדרך-כלל בתוכנה שמציגה אותן

שינוי צורת או גודל או צבע או מיקום הכתוביות, נעשה לרוב ביישום שמנגן (מציג) את הכתוביות ולא בכתוביות עצמן. חפש בתוכנה או במכשיר ה-DVD או בסטרימר (או במחשב), את ההגדרות שקשורות לכתוביות וכנראה ששם תוכל לשלוט על תצורת הכתוביות.
ישנם מספר פורמטים של כתוביות, שיוצאים מהכלל והנפוצים ביותר הם SSA ו-ASS, שבהם ניתן לשלוט על הפרמטרים של הכתוביות עצמן, בעזרת שימוש בתוכנה לעריכת הכתוביות ושמירת ההגדרות יחד עם הכתוביות עצמן. במקרים של שימוש בכתוביות מהפורמט הזה, יש לנגן את הסרט בתוכנה שתומכת בהצגת הפורמטים האלה (כלומר יודעת "לפרש" את ההוראות של הגודל, צבע, צורה, ששמורות יחד עם הכתוביות).

בברכה,
גיליום

לגיליום

היגעתי בהגדרות של פורמט לטבלה של תוכנות ליד ה SSA מסומן וי
כמו בכל התוכנות אבל אין אפשרות לפתוח או לשנות רק לבטל את הסימון.
איפה במחשב אפשר למצוא את התוכנה בשביל לשנות.
ושוב תודה על העזרה אני לא כל כך מתמצא.

גיליום

New member
עם אילו תוכנות אתה משתמש?

ציין בבקשה בדיוק מה אתה מנסה לעשות. כתוב את שמות התוכנות שאתה מפעיל..
כשאתה כותב "בהגדרות של פורמט לטבלה של תוכנות", זה לא נותן מידע.. אם אני לא מבין מה אתה מנסה לעשות, אני לא יכול לעזור. אל תשכח שאני לא רואה את מסך המחשב שלך, אלא רק יכול להסתמך על מה שאתה רואה וכותב..
נסה להסביר שוב היכן הבעיה ונעזור לך לפתור אותה.

חג שמח,
גיליום

לגיליום

האם צריך להוריד תוכנה למחשב בשביל לשנות כיתוביות? אני מציג את הסרט
עם מדיה פלייר קלאסיק ומדביק כיתוביות מהורדה, כאשר הסרט מופעל אפשר
להיכנס להגדרות דרך האייקונים המוסתרים למטה שכתוב עליהם LAV אבל לא
מצאתי אופציה לשנות כיתוביות.
בתודה מראש רפי

גיליום

New member
כדי לשנות כתוביות, צריך להשתמש בתוכנה לעריכת כתוביות

אם אתה רוצה לערוך כתוביות בפורמט srt או sub, התוכנה הכי פופולרית היא: Subtitles Workshop. עדיפה גרסה 2.51. היא ישנה יחסית, אך מניסיון, היא מתפקדת יותר טוב מהגרסה החדשה.
אם אתה רוצה לערוך כתוביות בפורמט SSA או ASS, תוכנה חינמית מומלצת היא: Aegisub.
בכתוביות בפורמט srt ו-sub, כאמור לא ניתן לקבוע את המאפיינים החזותיים (גופן, צבע, גודל וכדומה), אלא רק לשנות את הכתוביות עצמן (הטקסט).
בכתוביות SSA ו-ASS, ניתו לקבוע מאפיינים ויזואליים ולשמור אותם יחד עם הכתוביות.
במדיה פלייר קלאסיק, כדי לשנות את המאפיינים של כתוביות מסוג srt, יש ללחוץ על המקש 'O' (או) ובחלון שיפתח, יש בצד השמאלי ענף שנקרא "Subtitles" ותחתיו מופיעות ההגדרות של תצוגת הכתוביות.
לגבי האפשרות להציג כתוביות SSA מתוך מדיה פלייר קלסיק, אני לא בטוח שקיימת (אולי בגרסאות חדישות יחסית, כמו מדיה פלייר קלאסיק הום סינמה, שלא מותקן במחשב שלי ולכן אני לא יכול לבדוק..)
בברכה,
גיליום

לגיליום

תודה על ההסבר המפורט, בסוף הפיתרון היה מאד פשוט, בחלון של המדיה קלאסיק,
תצוגה-הגדרות-ואפשרות לקבוע את צורה וגודל האותיות.
רפי

mikibelo2

New member
הוספת הכתוביות בפרימייר CS6

היי גיליום,
הורדתי את התוכנה שמלצת עליה - WORKSHOP.
אני עורכת סרט בפרימייר CS6 וחייבת להוסיף כתוביות מכיוון שלא מבינים את המילים, בכל הקטעים..
איך מסנכרנים בין שתי התוכנות?
תודות :)

למעלה