שינוי כיוון

mlaas4ever

New member
שינוי כיוון

שלום לכולם, אני בן 32, משתחרר בקרוב מצה"ל, כל תפקידיי הם בשטח עד תפקיד האחרון סגן מפקד גדוד, אני בוגר הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
האמת אני קצת אבוד, לא יודע לאן לפנות, לדעתי זה טבעי, אך עדיין יש לי המון ניסיון בניהול, אך ללא ניסיון בתחום הטכנולוגיה. אני רוצה להיכנס לעולם הטכנולוגיה, אך מתלבט על הצעדים הראשוניים, כמו למשל האם להמשיך ללמוד לתואר שני או לשלוח לכל חברה אפשרית קור"ח. אשמח להמלצות ועזרה, תודה מראש.

YuvalGivon

New member
לא ממליץ על תואר שני

שלום לך . אין שום סיבה שלא תתחיל לעבוד כמהנדס אלקטרוניקה בגילך בלי נסיון טכני.אם אתה אוהב את זה ומוכן להשקיע זה אפשרי.אני התחלתי לעבוד כמהנדס אלקטורניקה בגיל 36 .העניין הוא כלכלי תקבל משכורת נמוכה מבני גילך שיש להם כבר נסיון אבל אם אתה רוצה ואוהב את המקצוע ותתן עבודה טובה הפער יצטמצם. לדעתי מוטיבציה ורצון ללמוד יכולים להוות יתרון עבורך מי שישעסיק אותך. כמובן כדאי להתייעץ כיצד לחפש עבודה בצורה נכונה למי לפנות לכתוב קו"ח נכון לפנות למקומות עבודה באופן שישיר . לדבר עם חברים בתחום . וכו' יובל

זה לא שינוי כיוון. זה מימוש ההכשרה האקדמית שלך

קודם כל, יש לך אפשרות להיעזר ביחידת הפרישה של הצבא ולקבל ייעוץ תעסוקתי. שווה לבדוק איתם.
שנית, תחושת חוסר הוודאות מאוד ברורה. לצאת ממסגרת שהיית בה 14 שנה, מסדרת שהוא מאוד מובנית ומגוננת בהרבה מובנים - זה אכן מבלבל. אבל אתה במצב מצוין. אתה צעיר, עם תואר שהוא מאוד רלוונטי בשוק ועם ניסיון ניהולי מרשים. נכון שתצטרך עכשיו להתחיל בתפקיד ראשוני, ורוב הסיכויים שלא תוכל למצוא מיד בהתחלה תפקיד שישתמש ביכולת הניהולית שלך, אבל אין לי ספק שאם "יש לך את זה", אתה תגיע לשם מהר.
אני לא רואה טעם לעשות עכשיו תואר שני. להפך. זה רק יצור פער יותר גדול בין הציפייה שלך ושל השוק לבין הניסיון בפועל. אחרי שנתיים-שלוש בשוק האזרחי תוכל להמשיך ולהתמקצע בלימודים.

בהצלחה!!

mosheyd

New member
אני רוצה לחזק הן את מה שיובל אמר והן את מה שדפנה אמרה.

אני, אישית, אין לי ניסיון בהייטק, אלקטרוניקה וכו'. מה שכן, קרוב משפחה שלי הוא מהנדס ומנהל מפעל, והוא היה אומר בדיוק את מה שיובל ודפנה אמרו לך. החשוב כאן, כמדומני, הוא "לשים רגל" בתוך שוק העבודה. הרבה יותר מכניסה לתואר שני. דמה לעצמך שתפתח במהלך זה, ונאמר עוד שלוש שנים תסיים לימודים - הרי אתה תהיה באותה הנקודה, ואולי אף בעמדת חסר מסוימת.
אפשרות א': מצבך כעת בגיל 32. עם ניסיון צהל"י שאף גורם אזרחי לא יזלזל בו, ועם רצף תעסוקתי.
אפשרות ב': בגיל 35-36, אחרי לימודים וללא רצף תעסוקתי. מי לדעתך הכנה וההגיונית יועדף בשוק העבודה?

מניסיון אישי שקשור לגיל אני יכול לומר לך שאתה במצב שאתה צריך להפעיל מה שאכנה "חשיבה רוחבית", ולא בהכרח ליניארית. בדיוק כמו סוס, כשעיניך מכוסות, ואתה רואה רק את ההתקדמות קדימה, אתה מפספס אפשרויות שהנוף מסביב יכול להציע לך. והנה כמה דוגמאות:
חשבת, למשל, על ניסיון לבקש העברה ליח' מקצעית יותר בתחום שלך בצבא? אין לי מושג מה מעמדך שם, אבל זו גם אפשרות.
חשבת על משטרת ישראל? יש לי חבר שהוא בוגר כלכלה ומנהל עסקים ב"עברית" והוא עכשיו אחרי כמה וכמה שנים כחוקר במשטרה, עם דרגת קצונה - והאמן לי שחייו הם די בסדר גמור. יכול להיות שבשנים הראשונות קצת "יתזזו" אותך מדי פעם לתפקידי שטח, אבל זה רק מאפשר קידום מהיר יותר שלך בדרגות, כמדומני.
בכל מקרה, ללימודי תואר שני תמיד תוכל לפנות גם תוך כדי עבודה במסגרת לימודי ערב.

הייתי ממשיך להציע לך הצעות, אבל אני חושב שהעניין המהותי הוא תחושתך האישית שאינך יודע לאן עלייך לפנות. בדיוק בשביל זה הייתי ממליץ לך המלצה חמה הרבה יותר - וכאן אחזק את דבריה של דפנה. פנה לתהליך ייעוץ מסודר בהקדם כדי לסלול את דרכך העתידית ביתר זהירות ואחריות. אל תאפשר לזמן לצוף מאליו, כי בסוף הוא יציף אותך.

בהצלחה.

למעלה