שינוי כיוון

meitalsong

New member
שינוי כיוון

שלום, שמי שני בת 29, עובדת בבנק מזה 5 שנים במהלכם למדתי לתואר ראשון במדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש במכללה למנהל. מאז סיום לימודי אני מחפשת להתברג במח' משאבי אנוש בכל אירגון כלשהו וגם במקום עבודתי,אני עוסקת באדמניסטרציה וקופ"ג ואפשר לאמר שמיציתי את התחום, לכל מקום שאני הולכת אומרים לי שאני טובה עם אנשים ומקצועות הטיפול מתאימים לי. לאחרונה קיבלתי תשובה שלילית לגבי מועמדות שהגשתי בבנק למכרז במש"א, אני מרגישה שזהו השלב בו אני צריכה להגיד שלום ולהתחיל פרק חדש במקום אחר, כי הבנק לא פותח לי את שעריו. חשבתי על הסבה לחינוך או עבודה סוציאלית,אבל הבנתי שזה לימודים של שנתיים וזה רק מאוקטובר, האם ישנם מקצועות שאוכל ללמוד ולקבל הכשרה בתחום הטיפול והחינוך כבר עכשיו או שיש דרך להשתמש בתואר לי ולהתקבל למקומות שמאבחנים, מגייסים מייעצים (אני שולחת קו"ח רבים לחב' השמה וכדומה,אך לשווא). מה היית מציעה לי לעשות בהמשך דרכי.. תודה

תשובה לחברת השמה,לתפקידי גיוס יש לרוב צורך בניסיון. העבודה גם לא טיפולית, אלא יותר לגייס עובד ולהתאים אותו לדרישה של מעסיק על מנת שחברת ההשמה תגזור את הקופון של המעסיק בתמורה לכך. את יכולה לראות אם את מתאימה להוראה, או להשלים (כמו שכתבת) לעבודה סוציאלית, ואז כמובן לחכות לשנה הבאה. יש קורסים שנפתחים גם בסמסטר אביב והם טיפוליים-בתחומים של רפואה משלימה, פסיכותרפיה ועוד (אבל לא יכשירו אותך לעבודה סוציאלית או חינוך).

shani ls

New member
היי

היי מיטל, בשלב ראשון הייתי מציעה לך לברר עם עצמך באיזה תחום את רוצה לעבוד. אם בתחום מש"א – אז אל תתייאשי ותמשיכי לשלוח קו"ח. קחי בחשבון שייתכן שתצטרכי להתפשר בהתחלה. אם את מעוניינת לעשות הסבה וללכת ללמוד הוראה אז זה לא מאוחר מדי. אני נמצאת כרגע בתכנית של M.teach שזה תואר שני בחינוך + תעודת הוראה ולכן אני יודעת בוודאות שיש אפשרות להירשם לתכנית הסבת אקדמאים גם בסמסטר ב' (אם את רוצה פרטים נוספים שלחי לי מסרון). לגבי טיפול – האמת שזה מקצוע מאוד רחב ואני לא כ"כ בטוחה באיזה אופן את רואה את עצמך כמטפלת (יש טיפול באמנות/טקסט וכיו' ומאידך יש עבודה סוציאלית). מציעה לך שוב לנסות ולחשוב טוב עם עצמך במה באמת בא לך לעבוד, לדבר עם אנשים שעובדים בתחום (כי לפעמים "מה שרואים מכאן לא רואים משם") ואז ללכת על זה בכל הכוח ועם הרבה סבלנות. ד"א - יש בקרוב ימים פתוחים במוסדות אקדמאים אולי זה יכול לעזור לך. בהצלחה !

meitalsong

New member
התיחסות ..

היי שני, תודה רבה על התגובה,אני אכן קצת מבולבלת. בקשר למש"א, זו כבר תקופה ארוכה מאוד שאני שולחת קו"ח ולא חוזרים כנראה מפאת חוסר נסיוני בתחום ואם חוזרים אז אני שומעת שיועצות השמה בחב' השמה צריכות רוב הזמן למכור ולא באמת לייעץ או לאבחן,אני מחפשת את הפן האיבחוני/טיפולי שבמקצוע ולא יודעת איך להגיע לזה. גם בתחום החינוך יש את הפן הזה ואולי אני באמת צריכה להתחיל בחינוך ולהגיע לאבחון ויעוץ חינוכי ולרדת בכלל מכל מה שנקרא אירגון. האם גם את עשית הסבה מתחום אחר?וכן,אני אשמח לקבל פרטים על כניסה ללימודי החינוך/הוראה בסמסטר ב' הקרוב. החשש שלי הוא שלעולם לא עסקתי בהדרכות בפרונט מול קהל,האם זה משהו שיכול לפוג במהלך לימודיי? מודה לך מאוד על העזרה! מיטל

shani ls

New member
עונה

היי מיטל, אני למדתי תואר ראשון במדעי המדינה וכרגע אני לומדת בתכנית לתואר שני שנקראת M.Teach (שהיא תכנית יחסית חדשה שנותנת הן תעודת הוראה והן תואר שני) כשמסלול ההתמחות שלי הוא במדעי החברה ואזרחות לבית הספר היסודי. האמת היא שעוד לפני שנרשמתי לתכנית יצא לי לא אחת לעמוד מול קהל וידעתי שזה לא יהווה עבורי מכשול
אבל בלי קשר חלק מהקורסים מתייחסים בדיוק לנושא הזה של התמודדות מול כתה. לתכנית להסבת אקדמאים להוראה יש אפשרות להירשם גם בסמסטר ב'. מבחינה זו התכנית מכסה כמובן את כל העניין של עמידה מול קהל וחלק ממנה הוא גם סטאז' מעשי כך שיוצא לך להתנסות "ולהשתפשף". יחד עם זאת - אם תחום ההוראה לא באמת מדבר אליך אלא יותר תחום האבחון והייעוץ החינוכי יש תכניות שעוסקות בקידום נוער וחינוך בלתי פורמאלי שהבוגרים שלהם עובדים עם קהלים אחרים לגמרי ( כמו נוער בסיכון, עבודה בעמותות, מתנ"סים, רשויות מקומיות ועוד כל מיני). זה תחום שונה, מאוד מאתגר בפני עצמו ולא נדרשת בו עמידה מול קהל. שיהיה בהצלחה

למעלה