שינוי כיוון

דגנית46

New member
שינוי כיוון

היי לכולם, קצת רקע על עצמי... אני בשנות ה- 30 לחיי, יש לי תואר ראשון בחינוך, ותעודת הוראה. עד היום לא נכנסתי לתחום החינוך מכמה סיבות... בראש ובראשונה, המשכורת הנמוכה. כדי לגמור את החודש אני לא יכולה לרדת מתחת למה שאני עושה עכשיו... עוד סיבות הן שלמרות שיש לי תעודת הוראה, אני לא רוצה לעסוק בהוראה ובשביל לעסוק במה שלמדתי בתואר הראשון צריך תואר שני באותו תחום. תחום שגם לגביו אני לא בטוחה (אני מבינה איך זה נשמע אבל כשנרשמתי לתואר שלי היה לו שם אחד ובמהלכו האוניברסיטה שינתה את השם אז יצא שסיימתי עם תואר במשהו שלא באמת בחרתי להירשם אליו)... כרגע אני עובדת במשהו שלא קשור למה שלמדתי ותופסת את זה כעבודה זמנית שאני לא אוהבת ונמצאת שם מסיבות כלכליות בלבד. כבר הרבה פעמים שאלתי את עצמי איך זה שעוד לא נכנסתי לתחום וכנראה שיש לזה סיבה והאם אני צריכה לשנות כיוון. ישבתי עם ספרי הרשמה לאוניברסיטה ועברתי תחום תחום, מסלול ומסלול, ולא הצלחתי למצוא שום דבר אחר שהייתי יכולה ללמוד ולעסוק בו. אני גם חושבת על להמשיך לתואר שני בתחום החינוך אבל מפחדת למצוא את עצמי באותו מצב בעוד 3 שנים... השאלה שלי היא כזו... איך אני יכולה לדעת מה אופציות התעסוקה של כל מסלול לפני שאני בוחרת ללמוד אותו. הכוונה שלי - האם יש מקום שיכול לתת הכוונה, לא רק - מה מתאים לי ללמוד לפי הנטיות האישיות שלי, אלא - אם תלמדי כך וכך, אופציות התעסוקה שלך יהיו כך וכך, הביקוש הוא כך וכך והמשכורת היא כך וכך.. אודה להצעות והפניות למקומות ספציפיים באזור ת"א והסביבה. תודה רבה על העזרה ובהצלחה לכולם! דגנית

לידול

New member
היי

דרך טובה לדעת מה אופציות התעסוקה, הן להסתכל באתר כמו אולג'ובס (אתר לחיפוש עבודה). כל תואר שאת חושבת ללמוד אותו, תיכנסי לאתר ותבדקי האם מחפשים בוגרים של תואר זה. אם מחפשים, תסתכלי איזה משרות מציעים לבוגרים של תואר זה. חוץ מזה, אנחנו גם יכולים לעזור קצת וגם פורומים של אנשים מהתחום. חוץ מזה יש משהו של מכון הדסה, שיש להם מאגר מקצועות שעולה 120 שקל להסתכל בו. http://www.jerusalem.muni.il/jer_sys/publish/HtmlFiles/767/results_pub_id=12673.html

דגנית46

New member
קודם כל תודה על התגובה!!

נכנסתי לאולג'ובס ולא מצאתי שם שום דבר שהייתי רוצה לעשות. אני גם לא חושבת שהמשרות שמצאתי שם מתאימות להשכלה שלי. אני חושבת שאלה משרות אדמיניסטרטיביות שכל אחד עם ניסיון בתחום יותר מהשכלה בתחום יכול לעשות. אני גם חושבת שלא שם אני צריכה לחפש עבודה אחרי תואר שני, אבל אני לא בטוחה איפה כן... אולי בלשכת התעסוקה לאקדמאים? אתרים של משרדים ממשלתיים או ארגונים חברתיים? מכון הדסה זה אופציה אבל זה יותר לאנשים שלא סגורים על מה ללמוד. מה שאני שואלת בעצם - איך אני יודעת איזה מקצועות פוטנציאלים יחכו לי אחרי התואר הספיציפי שאני הולכת ללמוד. אני הולכת ללמוד מדיניות החינוך וכתוב שהסטודנטים יכולים להתברג למשרות בארגונים ממשלתיים או לא ממשלתיים וכו' וכו'. אבל מה שאני רוצה לבדוק זה תכלס - קיבלתי תואר - למי אני פונה? מה הגדרת התפקידים שאני יכולה להציע את עצמי אליהם? מה הביקוש? מה המשכורת?... שוב תודה וכל עזרה תתקבל בברכה!

לידול

New member
היי

אולג'ובס זה אחד האתרים הטובים למציאת עבודה גם לבעלי תארים שניים, דוקטורט וכו'. אם את מחפשת עבודה ממשלתית, תיכנסי לאתר של המשרד הרבלנטי ותסתכלי במכרזים מה הם מחפשים. לא מכירה את התואר "מדיניות החינוך", הוא חשוד בעיניי כתואר בלוף (תואר שלומדים אותו ובסוף אין בו עבודה). סביר להניח שעובדים בסופו בהוראה רגילה בבתי ספר עם כזה תואר. והשכר בהוראה כידוע בהחלט לא גבוה. לא ברור ממה שכתבת במה עשית תואר ראשון ובמה את עובדת עכשיו. התשובה לשאלה שלך, בסוף התואר את שולחת באולג'ובס ובג'ובמסטר משרות לכל מי שרלבנטי, ולכל המשרות באתרים הממשלתיים הרלבנטיים את גם שולחת קורות חיים. מהתיאור שלך את אתר אולג'ובס, נראה שלא גלשת בו או שלא הבנת איך לגלוש בו. אין בו רק משרות אדמיניסטרציה, יש בו משרות מכל סוג שהוא לפי התחום שאת בוחרת לחפש בו. לשכת התעסוקה זה המקום האחרון שאת רוצה לחפש בו עבודה.

למעלה