שינוי כיוון בחיים

puhadov11

New member
שינוי כיוון בחיים

קצת רקע- אני בת 39 (ממש תיכף) אמא יחידנית לשני ילדים קטנים וגננת במקצועי, בשלושת החודשים האחרונים אני בבית עקב פריצת דיסק ומסתמן שלא אחזור לעבוד כגננת.

היות ומשבר גיל ה- 40 ממש בפתח חשבתי לשנות כיוון וללמוד משהו חדש.

ההתלבטויות- מאוד רוצה ואוהבת פסיכולוגיה, אבל ברור שזה ידרוש תואר ראשון+תואר שני, הכוונה לפסיכולוגיה מחקרית או להשאר באקדמיה. זה משהו כמו חלום חיי אבל ברור לי בתור מפרנסת יחידה שזה בעייתי, שאלו לימודים שדורשים הרבה זמן ואנרגיה וכמעט אפס יכולת השתכרות, כנראה שאוכל לחיות מקצת חסכונות ולבקש מלגות.
השאלה- כמה מתפרנסים מזה אחרי כל הלימודים והאם זה ריאלי במצבי?

דבר נוסף שעלה לי- מיידענות וספרנות, ופה אשמח לקבל מידע יותר ענייני כמו מה השכר הממוצע במקצועות אלו? , אילו מקצועות נגזרים מלימודים בתחום?, האם יש תואר שני?

ואיך אני יכולה לברר אם זו עבודה שבכלל מעניינת אותי?

תודה מראש.

לדעתי בגיל שלך ובשלב שלך בחיים

זה יהיה מאד קשה לפתח קריירה אקדמית בתחום כל כך תחרותי כמו פסיכולוגיה.
את תתחרי באנשים צעירים שלימודים באים להם הרבה יותר בקלות,
תצטרכי ללמוד לימודים אינטנסיביים שמשלבים מצד אחד הרבה שינון (צריך לזכור המון) ומצד שני גם כישורים אנליטיים (פסיכולוגיה זה הרבה הרבה סטטיסטיקה)
אין כל כך מה לעשות עם תואר מחקרי בפסיכולוגיה, אלא אם ממשיכים לדוקטורט, פוסט-דוק בחו"ל, ואז מחפשים משרה באקדמיה איפשהו בכל העולם (כי לדעתי בארץ מאוד קשה...מקסימום תוכלי אולי למצוא משרות הוראה במכללות או משהו כזה)
אם זה משהו שממש ממש חשוב לך להגשים- אולי תנסי לעשות את זה במקביל לעבודה כלשהי, למשל באוניברסיטה פתוחה, בקצב שלך, יש להם תואר ראשון שם, וגם עכשיו הם פתחו תואר שני בפסיכולוגיה חברתית, כי ללמוד במוסד רגיל נראה לי יהיה די בלתי אפשרי בשלב שלך בחיים- שאת אמורה לפרנס.

לגבי מידנעות וספרנות- השכר כנראה לא גבוה, אבל זה נשמע לי כמו משהו ישים יותר לביצוע והשתלבות ביחס לפסיכולוגיה.

תשובה

הי
גיל 40 זה עדיין גיל טוב לעשות הסבה
ודרך אגב מחקרים מראים (לפחות בארה"ב) שהרבה אנשים עושים הסבה בגילאים אלו
אז ראשית מאחלת לך בהצלחה.

לגבי פסיכולוגייה מבינה את הקושייה
תחום המחקר וההשתכרות בו ממה שידוע לי
הוא פחות ברור פשוט כי יש כנראה
פחות היצע.
אך שום דבר אינו אפשרי....
אם תחום הטיפול הפסיכלוגי ללא מחקר הוא גם מעניין
יש לימודים של פחות שנים אך אלטרנטיביים בתחום