שינוי יעוד קרקע

ronit2107

New member
שינוי יעוד קרקע

במגרש הסמוך לבניין בו אני מתגוררת היתה תוכנית לבנייה של מרכז מסחרי בברור שעשיתי באגף התכנון ברשות המקומית לפני שנתיים. בתאריך 31.3.04 קיבלתי מכתב רשום ללא ציון כתובת המוען ובו פרסום על בקשה להקלה באחוזי בנייה על מגרש שפורסם על ידי הועדה לתכנון ובנייה של הרשות המקומית. בעקבות מכתב זה הוברר לי ששונה יעוד הקרקע בתאריך בסוף 2003 מיעוד מסחרי לבנייה רוויה בת 8 קומות. בשל השינוי הנ"ל איכות החיים שלי ושל שכניי תיפגע באופן משמעותי כמו כן ערך הנכסים שלי ושל שכניי ירדו בעקבות כך. אשמח לקבל יעוץ כיצד עלי ועל שכניי לנהוג או להגיב במצב הנ"ל. תודה מראש וחג שמח.

ירידת ערך ...

לגבי בקשת ההקלה: =============== יש לבדוק את מהות הבקשה ובמידה ואישורה עלול לפגוע בשווי הנכס שלכם, או באיכות החיים בדירתכם, ניתן להגיש לועדה המקומית התנגדויות במועדים המצויינים בפרסום שקיבלתם. לגבי שינוי היעוד: ================= במידה ואושרה תכנית אשר שינתה את היעוד במגרש הסמוך לבניין בו את מתגוררת ואשר פוגעת בשווי הנכס שלך, ניתן להגיש לועדה המקומית תביעה לפיצויי ירידת ערך בגין תכנית פוגעת. בשני המקרים: ============ ממולץ להתייעץ עם שמאי מקרקעין אשר יבחון את משמעות הפגיעה וייעץ לכם כיצד לנהוג.

למעלה