שינוי והמפד"ל

שינוי והמפד"ל

הגיעו להבנות בקשר לכך שחוק טל יבוטל. האמת היא, חוק טל חוק מעניין- יש שטוענים גם בשמאל החילוני ואפילו בשינוי, שלמעשה זה חוק חשוב מכיוון שהוא נותן לעולם החרדי את ההזדמנות לצאת לעבוד, ושבמקום להכריח אותם להתגייס, יש לבטל קודם את חוק משפחות ברוכות ילדים ואת ההעדפה לתלמידי ישיבה על סטודנטים, לסגור את רשת החינוך החרדית, ולשלוח אותם ללימודים ואח"כ לעבודה, כמו כל אזרחי המדינה. מה דעתכם? לבטל את חוק טל- כן או לא, ולמה? אני באופן אישי בעד ביטול החוק, אבל זמני קצר, ואין לי זמן להסביר. יום טוב לכולם/ן.

MoonShield

New member
../images/Emo45.gif ביטול

לדעתי, בכל מקרה רק מעטים מהם ילכו לעבוד. (אלוהים יעזור לנו) אם כבר אז עדיף שילכו לצבא, או יעשו שנת שירות - ככה לפחות הם יועילו במשהו ולא יהיו סתם פרזיטים שחיים על חשבון משלם המיסים.

Carl Freeborne

New member
../images/Emo154.gif שינוי לחוק אחר.

לדעתי צריך להכיר בסרבנות מטעמי דת/מצפון גם זו של החרדים, ולאפשר להם (מכורח ברירה של צבא או שירות לאומי) לעשות שירות לאומי של שנתיים. כמו כן, לא ייתכן שגברים ונשים בצבא ישרתו זמן שונה, איפה השויון. שיויון צריך לבוא בכול! - ולכן כל שירות צבאי או לאומי יהיה שנתיים או כל אורך זמן אחר אבל שווה.

לא לסרבנות המונית

דניאל, הפתרון שלך הוא פתרון קבע מצויין לדעתי, אלא שנכון להיום מדינת ישראל נמצאת במהלכה של מלחמה ובסכנה בטחונית גבוהה. לא יכול להיות שבזמן מלחמה, המדינה תוכל להסכים לסרבנות המונית מטעמי דת. סרבנות מטעמי פציפיזם היא מובנת, אבל לא יכול להיות שהמגזר החרדי ישתמש ביהדות כדי להצדיק השתמטמות מצה"ל.

כן לשירות לאומי המוני!

א. תקום ועדת מצפון אזרחית ורצינית אשר תחליט מי יקבל פטור מטעמי מצפון ודת (אין צורך לקבוע הגבלה, אבל קשה לי להאמין שיהיו יותר מכמה מאות כאלו בשנה) ב. הצבא סובל מעודף בכוח אדם בתפקידי הפקידות. ג. פתיחת כל התפקידים כלפי נשים תיצור אף יותר עודף כוח אדם. ד. יש מחסור בכוח אדם בקרב מתנדבי מד"א, סייענים בבתי חולים, במשמר אזרחי וכו' שירות לאומי חלופי לכל אלו תפטור את הבעיה הזו. ה. זה גם ייצור מצב בו כל אזרח ערבי גם יחוייב בשירות לאומי ותופסק גם ההפלייה הזו. ו. זה ישלב אוכלוסיות אשר לא משתתפות במעגל העבודה (גברים חרדים ונשים ערביות בעיקר) אל תוך מעגל העבודה הישראלי והחברה הישראלית. אני כותב בקצרה כי כבר פעמים רבות העלתי את ההצעה הזו, ומעצבן אותי לכתוב עלייה שוב ושוב.

לא הכל שחור ולבן

אפשר וצריך לפתור בשתי דרכים- 1. קרוב למיליון בני מיעוטים בישראל לא מחוייבים בשום שירות למען המדינה, או ליתר דיוק המדינה לא רוצה שישרתו אותה ומונעת מהם זאת. את המגזר הערבי יש לחייב בשירות לאומי. צה"ל גם צריך להכיר בעובדה שגם בנים יכולים להיות פציפיסטים. אין מדיניות רשמית מפלה, אבל הסטטיסטיקה מראה שהרבה בחורים יכלו לעשות שירות לאומי. בקשר לקיצוץ בכוח אדם 'מיותר' בצה"ל- אני מסכים איתך, אבל אני חושב שלא יכול להיות שכלל הציבור החרדי יקבל פטור בשם היהדות. מדובר גם בלוחמים קרביים, מי אמר שהחרדים יכולים להתגייס רק לרבנות הצבאית?!

ועדת המצפון...

כיום היא ועדה צבאית (ובזאת אנו אחת מתוך שתי המדינות היחידיות בהן הועדה היא צבאית) ומשחררת על-פי שיקולים צבאיים בלבד. (נשים אפשר לשחרר, גם ככה יש יותר מדי, גברים שולחים לכלא שיפחדו!) הועדה צריכה להיות אזרחית חלקית או באופן מוחלט כאשר רוב חבריה יהיו פסיכולוגים, אנשי רוח עם ידע בסיסי על עקרונות והיסטוריה של התנועה הפצפיסטית, אנשי דת במקרה הצורך וכדו'. יש לא מעט חרדים אשר מעוניינים לשרת אך הרבנות מונעת את זה מהם, בכל אופן גם אם נילך על worst case scenerio המדינה תרוויח עוד מאות אלפי מתנדבי שירות לאומי אזרחי, ובתפקידיים קרביים אשר תמיד צריך עוד כוח אדם יהיה גיוס נשים שווה וכולל (שגם יעודד חברתית ע"י מערכת החינוך, ושבאופן מעשי ניתן באמת יהיה לשרת בו משמע: שהצבא יתייחס בחומרה רבה לכל תופעה של הטרדה מינית ותקיפה מינית או כל הפליה על בסיס מגדר, בניגוד למה שקיים היום [לא בתאוריה, במעשה...])

Alexco

New member
אלון, לא המצאת את הגלגל

נעמי חזן שנים כבר ניסתה להעביר את זה...

הגינגי

New member
זה לא שוויון

זה הנצחת חוסר השוויון. ערבים ונשים במדינה הזאת לא מוכנים לשוויון כי הם יודעים טוב מאוד שזה יעלה להם ביוקר. ובבקשה לעשות שירות לאומי זה נחמד אבלזה לא משתווה לתרומה העצומה שבלעשות שירות צבאי. כל עוד לא נמצאים במדים, ישנים מחוץ לבית בקור וקמיםש\בשש בבוקר למפקד זה לא נקרא שעשית שירות צבאי. סרבנים הם עלוקות, וכיום גם ערבים נשים וחרדים מהבחינה הזאת הם עלוקות על החברה. לא כפת לי שלא יגעו הפציפיסטים בנשק, אבל ללבוש מדים ולעשות שמירות (ללא נשק) זה גם אסור? מי שיכול צריך לתרום, אז אם נשים למשל רוצות שוויון זכויות שיתחילו להראות נכונות לכך. חוק טל לא שוויוני אבל כם היוזמות של הפמינסטיות למיניהם הם לא שוויוניות באותה מידה.

בפתרון כזה אני תומך

וזו גם עמדתה הרשמית של מרצ, וכמו שאלכס ציין נעמי חזן העלתה הצעת חוק בנושא.

Deathatred

New member
חוק טל

טוב רק בתור שלב ביניים, כדי לשלב את החרדים בחברה ובמעגל העבודה. בתור פתרון קבע הוא לא צודק ומפלה.

לא, בגלל

שלצידו של חוק טל מככבים גם חוק ברוכות ילדים, רשת החינוך החרדית שמחנכת לבטלה, והסחטנות של המפלגות החרדיות למען הישיבות.

Yanchu

New member
אני בעד ביטול החוק

אבל רק אחרי שיבוטלו עוד חוקים/תקציבים מפלים כמו חוק משפחות ברוכות ילדים, העדפות לתלימידי הישיבות וכו'. החוק מפלה, ובלי ספק הוא מטיל צל על אופייה השיוויוני של מדינת ישראל. אמיר, כתבת שם על מערכת החינוך החרדית, ועל כך שצריך לסגור אותה. אני מסכים איתך ב100%, אבל אני חייב להוסיף (גם אם אין לזה קשר של ממש להודעה הזו), שבכלל צריך לאחד את כל מערכות החינוך - של כל מזגר. משרד החינוך צריך לטפל בכולם כאחד, בלי שום אפלייה. אשר למספר שעות לימוד, למקצועות וללימדי דת: כל בית ספר, בכל הארץ, ילמד אותו מספר שעות חינוך שייקבע ע"י משרד החינוך. כל בית ספר ילמד בשעות הלימוד הללו אותם מקצועות. כלומר, כולם ילמדו (לדוגמה) 5 שעות מתמטיקה בשבוע. ואשר ללימודי הדת, יוקצו X שעות בכל הארץ ללימודי דת, וכל בית-ספר יחליט על לימודי הדת שהוא מלמד (תנ"ך, קוראן, מורשת...).

PeAcE OuT

New member
ביטול או שינוי טוטאלי שלו!

זה לא הגיוני שחלק לא מבוטל מאזרחי המדינה הזאת פשוט לא ישרתו בצבא, מעבר לתרומה שזה נותן למדינה, זהו סמל כלשהו. וסמל חשוב מאוד, זהו סימן סטטוס מסוים שקיים ואפילו חשוב שהוא יהיה קיים במדינת ישראל. אני מתנגד נחרצות לשמירה על החוק הזה, אבל מסכים לשינוי מסוים של החוק, שינוי שיראה כל אי התגייסות כל שהיא מטעמי פציפיזם ו\או מצפון כמותרת, כמובן בהתאם להגדרות ו-וועדות כלשהן, ואז יהיה שיוויון בין בני הישיבות לבין שאר העם. מעבר לכך, כל אי-מתגייס שכזה, יחויב לשרת את זמן השירות שלו בשירות לאומי! לעיתים זה אף יותר חשוב משירות בצה"ל!

הסכנה שבחוק טל...

חוק טל מאפשר לחרדים לבחור בין שירות דתי לקהילתי..עם העדפה בחוק לשירות קהילתי... שירות קהילתי כמו צבאי יאפשרו להם לקבל זכויות חייל משתחרר וכל ההטבות הקשורות בכך... הבעייה מתחילה בכך שהתנאי בחוק לשירות הקהילתי הוא שהשירות יהיה בקהילה החרדית ולא החילונית...וכן שהדיווח עליו, יהיה ע"י אנשי הקהילה החרדית בלבד... והחשש הוא (קראתי בעיתון), שכפי שיש רשימות פיקטיביות של בחורי ישיבה כדי לקבל מימון מהמדינה, כך עלולות להיות רשימות פיקטיביות של חרדים בשנת שירות, פשוט כדי לאפשר להם לקבל את כל ההקלות והמענקים כמו חייל משוחרר... וכך יוצא שחוק טל עלול אפילו להגדיל את מענקי החינם של האוכלוסיה החרדית ווהשתמטות גם תשתלם להם יותר...

למעלה