שינוי התנהגות

SHARONAG2

New member
שינוי התנהגות

שלום רב, כלבי לוקח כדורי פ-נוברביטול עקב רעידות עצבניות בגב, מהרגע שהתחיל לקחת גם ההתנהגות השתנתה: מתנהג בצורה תוקפנית גם כלפינו, פעם כמעט אכל כלב קטן. תמיד הוא היה תוקף זכרים אבל לא כך, הכלב פשוט מפחיד וחוץ מזה גם לא מוכן לאכול, דברתי עם הוטרינר שאומר שאין מה לעשות, אם אפסיק את הפנוברביטול הרעידות בגב יחזרו, אך אינני יכולה להרשות לעצמי את ההתנהגות התוקפנית הזאת, אנא עצתכם ממני המודאגת.

חוות דעת נוספת

הי קשה לי להבין מה הכוונה "רעידות בגב" אבל על פניו זה לא נשמע לי כמו אפילפסיה, ואני לא מכיר טיפול בפנוברביטון למצבים כאלה. כמו שאני נוהג ברוב המקרים, אני ממליץ על 2 דברים: 1. להסתייג מאד ממה שאני כותב כאן כי לא ראיתי ולא בדקתי את הכלב וזה מאד חלקי 2. לשקול להתייעץ עם מומחה בתחום הרלוונטי (נוירולוגיה במקרה הזה) - יש כאלה רק בבית החולים בבית דגן. לא בגלל שאני חושב שהוטרינר שלכם לא בסדר, פשוט בשביל זה יש מומחים, ופעמים רבות צריך עין נוספת, אובייקטיבית ומקצועית כדי להגיע לאבחנות הנכונות ודרכן - לטיפול המתאים. בהצלחה

SHARONAG2

New member
תודה על התגובה

למרות שניאורולוג נתן את הפנוברביטון (זה לא בדיוק רעידות זה אולי פרכוס בגב) אנסה ניאורולוג נוסף בבית דגן אבל לשאלתי האם הפנוברביטון יכול לגרום להתנהגות תוקפנית??

תשובה

פנוברב יכול לגרום לשינויי התנהגות ולעוד מספר תופעות לוואי. זה לרוב חולף לאחר זמן מסוים (הטיפול הוא לכל החיים) מי הנוירולוג?

למעלה