שינוי השם

lola lol

New member
שינוי השם

הייתי מעוניינת לדעת אם יש פה יוצאים שבמסגרת היציאה לעולם החופשי רצו/נאלצו לשנות את שמם ואיך הם התמודדו עם זה..
אני אפרט - השם שלי הוא לא אידישאי אבל גם לא ממש מקובל בציבור החילוני , משהוא בסגנון "חוי". לא בא לי כ"כ להסתובב אתו .
יש לי שם נוסף יותר נפוץ , משהו בסגנון "מרים" שכמובן אני יכולה להחליף אליו
מנגד, אני יכולה לשנות לגמרי לשם אחר ככל שיעלה על דעתי

אני יודעת שזה מעבר לעניין הפרוצדורלי - שינוי בת.ז. אלא לוקח זמן להתרגל ואולי גם פיתחתי "קשר" עם השם הנוכחי שלי...
ספרו לי מנסיונכם איך היה התהליך.

יום דבש

אני שיניתי שם משפחה

המקורי עומד על 10 אותיות (סוד שמור,לא תקבלו תשובה)

קיבצתי 4 אותיות אנרגטיות במיוחד (
) מתוך השם משפחה המקורי והסבתי לשם משפחתי כיום |הדגשׁ| לביא

זה קרה מזמן (גיל 19 אאל"ט) וההורים יודעים מזה,עדיין לא הצלחתי להבין אם הם כועסים או שזה פשוט לא מעניין אותם.

בקשה קטנה

אם את כבר משנה את השם שלך, לא מורן, לא שירן, לא אורטל, לא חניטל, לא אביטל, לא בתאל בקיצור, לא שם של פרחה או ערסית.

מי שההורים דפקו אותה עם שם כזה, משתתפת בצערה

אני מכירה

כמה וכמה יוצאים ששינו את שמם ולדעתי זה אחלה, אני בעד שאנשים ישנו בעצמם דברים שלא מוצאים חן בעיניהם ואם שינוי שם, שהם ממילא לא בחרו, עושה להם טוב, זהו צעד מבורך.

אין שום סיבה לא לשנות משהו שמפריע לך

בעצמך, במיוחד דבר כמו שם
כל עוד זה לא כולל ניתוחים וים של כסף (100 ש״ח בת.ז.) בעיני זה מבורך.

ומנסיון, בהתחלה זה מוזר, ולא תביני שכשקוראים לך בשמך החדש מתכוונים אליך
אבל מהר מאוד תתרגלי אליו, והוא יהיה חלק ממך.
לראיה - אני שיניתי את השם בהיותי חרדית, בשביל שהשם שלי ישמע חרדי יותר. והיום, בהיותי חילונית, אני מחוברת מדי לשם החדש עד שאני לא מעיזה לחזור לשמי הקודם (זה שהוא חרדי ממש לא מפריע לי, אבל זה עניין של אופי)

בקיצור תעשי מה שעושה לך טוב,
הצלחה.

אני שיניתי את השם הפרטי

לא היה הכי קל ופשוט ותמיד היו כאלה שהיתה להם ביקורת על בחירת השם וכאלה שחשבו שהשם הקודם שלי היה בסדר גמור (מה בסדר בלהצטייר בטלפון כמבוגרת בשלושים שנה מגילי האמיתי?)
לקח זמן להרגיל את הסובבים אותי, לקח זמן להתרגל לכך שזו אני החדשה. בעצמי לא חשבתי ששם הוא דבר שמהווה חלק כל כך חשוב בזהות העצמית ובמה שאנחנו קוראים לו 'אני'.
ועכשו אני מנסה להתרגל לא לנתק כשמתקשרים מכל מיני מוסדות ארכאיים ופונים אלי בשמי הישן.
תכלס, היה שווה.

yatusha

New member
תלוי במשמעות

פעם לא אהבתי את השם שלי ועם השנים גדלתי לתוכו והיום אני אוהבת בו.
מושרש בו קשר משפחתי והוא גם מאוד נשי ומעצים בעיניי היום.

חוץ מהנ"ל, השם הזה הוא אני, הוא גם בלתי נשכח (סוג של מותג) אני לא עוד יעל / עדי / קרן / נטע / נגה. עוד לא קרה לי שלא זכרו איך קוראים לי והיום שמות ישנים חוזרים עם כל אפנת הרטרו.

uri80

New member
תלוי. את אוהבת את השם שלך?

אני בדעה שלא צריך לעשות דברים כאלה למען אחרים. שאחרים יתרגלו.
אם לא נח לך עצמך עם השם הזה, זה עניין אחר.

sharon29wow

New member
אני שיניתי את שמי

רציתי שינוי טוטאלי!!
עזבתי עולם אחד וניכנסתי לחדש שם אנשים הכירו אותי בשמי הנוכחי, שרון...

מאוד מהר התרגלתי לשמי זה, לא היה לי קשה עם אנשים מהעבר כשיקראו לי בשמי הישן מלבד חברה אחת חרדית שתלווה אותי
כל חיי!!

יש עוד אופציה

לשנות לשם דומה אבל שנשמע סבבה
למשל שרה-שרית
לאה-ליה
בתאל-אלה
בתיה-בת
שרה-שירה
ציפורה- פייגי- סתם... הבנת את הרעיון
אני בעצמי לא שיניתי את השם שלי- תהילה- זה נשמע שם דתי- אב לפחות זה לא נשמע שם של סבתות- אז טוב לי איתו- אחלה שם, לפעמים חשבתי פשוט לקצר אותו להילה אבל טוב לי ככה- ומוזר לי לשנות שם באמצע החיים..
בהצלחה

Sonic hedgehog

New member
אם יהיה לי בת אקרא לה שרה

אני ממש לא אוהבת את העובדה ששמות תנכ"ים נהיו לא קולים וארכאיים בארץ בעוד במקומות אחרים בעולם נחשבים לשמות קלאסים.
סתם לא קשור, אבל חשבתי להוסיף, carry on

Sonic hedgehog

New member
לא שיניתי למרות שהשם שלי מאוד מאוד לא נפוץ

אפילו בציבור החרדי. מאידך אחותי עם שם שעובד מעולה לפחות באנגלית החליפה. לדעתי תלוי אישיות ועד כמה את קשורה לשם שלך, השם שלי למרות היותו נוראי הוא חלק ממי שאני.

למעלה