שינוי דיזות

AVNER XR

New member
שינוי דיזות

השבוע אני מרכיב אגזווז של וויט ברדרס קומפלט כולל סעפת ומעוניין בקיט דיינו יש מישהו בארץ שמוכר? בזמנו היה שרשור אבל לפי חיפוש לא מצאתי .מדובר בXR650L.

"מייק" שבוע החזיק בזמנו קיטים כאלו

אני משוכנע שדנטל יוכל לעזור לך... גם צוות האחים ברדה ממוסך "ברווז"...

t P R

New member
או שפחות תוכל להזמין מחו"ל

זול ומשתלם בערך 70 דולר (בגבוה) כולל משלוח כנס קודם לאתר DJ ע"מ לאתר את המס' הקטלוגי של הקיט שלך.

45degrees

New member
אם אתה יודע מה המידות

כנראה שתוכל למצוא בארץ את הדיזות יותר בזול. מדובר על חלקים סטנדרטיים בד"כ.

איפה בארץ ?

יש בית עסק שמתמחה בזה או שצריך לעשות קורולציה מאופנועים אחרים ולקנות את הדיזות אצל היבואנים ?

45degrees

New member
תשובות

. שמעתי על בית עסק בת"א ליד רחוב המסגר שמחזיק באופן כללי דיזות לקרבורטורים. כיוון שבד"כ לא מחליפים גם מחטים וכאלה - אם מדובר רק בדיזות אז המקום כנראה מחזיק בכאלה.סיפרו לי על המקום במוסך אישימוטו, אך איני זוכר את שם העסק. 2. דיזות של קרבורטורים הם בד"כ סטנדרטיות. לכן מוסך שמחזיק בדיזות למיקוני - הם יתאימו לכל מיקוני אחר. אותו דבר קייהין, דל'אורטו וכדומה.בנוסף, ישנם מצבים בהם ניתן להחליף אפילו בין יצרנים בדיזות - דיזה של מיקוני לדיזה של קייהין וכדומה. 3. מוסכים שעוסקים הרבה עם כיוונים/תיאומים שונים - בטוח מחזיקים בערימה יפה של דיזות-לעת-מצוא, שניתן להשתמש בהן.4 . גם השיטה שציינת של קורלציה מאופנועים אחרים אפשרית, אך היא מסובכת יותר מאשר ללכת למוסך הקרוב לליבך ולבדוק אם יש לו דיזות במקום. ויש גם אפשרויות אחרות כמו לרכוש חלקים ישירות מהסוכנים של הקרבורטור המסוים בארה"ב או באירופה (היכן שזול יותר). לדעתי אפשרות זו עדיין תצא יותר זולה מ 70 $ לקרבורטור אחד - המחיר לקיט של דיינוג'ט שצויין קודם.

יש לך נסיון מעשי עם העניין ?

כי את התיאוריה של ארבעת סעיפיך אני מכיר.... רק שבמקרה שלי (דיזות לקייהין) היא לא עבדה ובסוף פניתי לדילר באוסטרליה. ההוא ליד המסגר מוכר דיזות לקרב' של רכבים שלעיתים מתאימות (בהנחה שזו אותה חנות). מוסכים מחזיקים מלאי מצומצם למדי, אםבכלל ולרוב מדובר במיקוני. אז שוב... יש לך ניסיון בפועל שהוכיח אחרת ? אם כן... איזה מוסך אתה מכיר שמחזיק מלאי של דיזות במידות שונות ? אולי פיספסתי....

45degrees

New member
יכול להיות

אתה יודע שדיזות הן בד,כ עשויות מאותו החומר ובעלות אותו התבריג לחיבור. ההבדלים שאני ראיתי בין דיזות של מיקוני לדיזות של דל'אורטו למשל אינם במידות - מדובר על אותן מידות (קידוד למאיות של מילימטר) , אלא בעובי של הדיזה עצמה מחוץ לתבריג (הדיזות של מיקוני קצת יותר עבות). הידעת למשל שתוך מנועים יש גם כל מיני דיזות לעיתים. הן לא של יצרן קרבורטורים מסויים, אך עדיין מגיעות עם אותן מידות של תבריג, אותו קידוד של קוטר הדיזה ואותן מידות חיצוניות. לכן יוצא שאם אתה צריך דיזה 170 ולנציג קייהין בארץ יש רק 160, אתה יכול לקחת דיזה של דל'אורטו 170 שיש בשפע בשוק ולהרכיב. כמובן שיש יוצאי דופן שאינם הרוב לדעתי. תמיד אתה יכול להרכיב דיזה ולבדוק שהכל עובד באופן תקין. אם אתה ממש פדנט אתה אפילו יכול לעשות את הבדיקות על דינמומטר. לגבי מוסך שמחזיק מלאי של דיזות אני מכיר אבל הוא לא בארץ
איזה תשובה של חכמולוג הא? העניין הוא שבקופסה המפוצצת דיזות (בחיי שהפנים שלי ברגע שראיתי אותה היו כמו של סינבאד שמצא את האוצר) נעשה שימוש בקרבורטורים מיצרנים שונים ומסוגים שונים. לכן אני מניח שאכן ניתן להצליב בין הדיזות. זהו אחד מאותם תחומים שיצרן הרכב הוא תמיד קניין של החלק - ולכן יתאימו חלקים ממקורות אחרים. דוגמאות נוספות: פלגים, מצברים, צמיגים וכדומה. ההבדל היחיד הוא שהתעסקות עם דיזות היא יותר נדירה.

כשאתה מדבר על...

דיזות ראשיות אז (אולי) אתה צודק. אני משער שגםאת יש הבדלים.... אבל בדיזות pilot, למשל, אתה תמצא שההבדלים אינם זניחים בצורתן, תבריגן וכו'.... כדי להחזיר את השרשור לנושא, אני חושב שהדרך הפשוטה היא להזמין קיט (איביי ?) או להזמין דיזות מחנות דרך הרשת. אגב... יש קיטים שכן מחליפים בהם את המחט, הקפיץ, הפיילוט והראשית. זה לא רק "דיזות". זה מתכון שלם (שלא תמיד עובד טוב).

45degrees

New member
כן. כל נקודת הדיון היתה במידה

והקיט מורכב רק מדיזות חליפיות

MexMex

New member
זהירות!

מנסיון עגום עם דיזות תחליפיות (לקיהין) שנרכשו דרך דניס-קירק (במחיר של חמישית עד עשירית מדיזה מקורית של קיהין), הן שוות בדיוק מה שהן עולות, אולי קצת פחות. הן אומנם נראות חיצונית אותו הדבר (ללא הסמל של קיהין), אבל פשוט נגזרות בקצה ההברגה בהפעלת מעט כוח עודף בסגירה. ממש מעט. קניתי 5 דיזות. נגזרה הראשונה, נו שוין, קורה לא? נגזרה השנייה...והשלישית. הרביעית והחמישית מצאו את עצמן במגירת ה"לא לשימוש, אלא במקרה חירום".

45degrees

New member
הא כן - ויש גם הנשק האולטימטיבי:

קידוד. קידוד כידוע הוא "קידוח מדויק". ניתן לקחת דיזה במידה קטנה ולקודד אותה למידה גדולה יותר. זעבר ביצעו עבורי באופרוד עבודה כזו, והדיזה עבדה מעולה במשך מספר שנים. כיום הדיזה נמצאת על אופנוע אחר וגם שם עובדת מעולה. בביצוע קידוד אתה צריך לשים לב להשתמש בדיזה בעלת גודל התחלתי כמה שיותר קרוב (הגודל הקטן הגדול ביותר - בלשון מתמטית) על מנת שלא יהיה פער גדול מדי בין החלק הקוני של הדיזה לבין הקדח המקודד עצמו. ואם הבעיה עוברת רדוקציה לקידוד - יש מלא בתי עסק רציניים שיוכלו לבצע עבורך התאמות מסוג זה. המחיר אולי לא יותר זול מאשר להביא מאוסטרליה אך הפתרון יותר זמין.

Bruce L

New member
Chart Of Jets

Well Mikuni and dyno jet jets are completely different. Here is the chart... Mikuni--Dynojet 140-----149.3 150 142.5---152.0 145-----154.7 155 147.5---157.3 150-----160 152.5---162.7 165 155-----165.3 157.5---168.0 170 160-----170.7 162.5---173.3 175 165-----176.0 167.5---178.7 180 170-----181.3 172.5---184.0 185 175-----186.7 177.5---189.3 190 180-----192.0 182.5---194.7 195 185-----197.3 187.5---200 190-----202.7

Dr XR

New member
אתה לא צריך קיט דיינוג'ט

אחרי השינויים שעשיתי לך בקרבורטור, אתה לא צריך קיט דיינוג'ט. תרכיב את האגזוז וסע לשלום.

bikerman

New member
אילו שינויים?אולי גם אני אעשה?

הכלי שלי מגמגם קצת..נגיד בפתיחת גז באופן פתאומי הוא משתנק לשניה ואז פותח.קרבורטור?

למעלה