שינוי גישה לחיים

בלי

New member
שינוי גישה לחיים

שלום, האם טיפול קוגניטיבי יכול לעזור בלשנות גישה ממורמרת כלפי החיים? קצת לגבי עצמי: בת 23, די עצמאית. עובדת בתור מתכנתת ועושה תואר ראשון במקביל. בעקרון לא חושבת שאני סובלת מבעיות נפשיות מיוחדות, אבל כן יש לי בעיית גישה לאנשים ולעצמי: יש לי הרבה ביקורת כלפי עצמי ונראה לי שזה מה שגורם לי להיות מאוד רגישה לדברים שאנשים אומרים. אני נוטה להיפגע בקלות ולהפגין חזות מבואסת לאורך זמן, גם אם בדיעבד מדובר במשהו מינורי או שהבנתי לא נכון את הכוונה. חשבתי על טיפול קוגניטיבי כי הבנתי שהוא עובד על שינויים התנהגותיים , לעומת טיפול פסיכולוגי (קליני? אני לא בקיאה במושגים...) שבו מדברים בלי סוף על העבר ללא מטרה ברורה.

אכן כן

טיפול קוגניטיבי עוזר בשינוי גישה.... כשהלקוח באמת רוצה לשנות גישה ומוכן להתנסות בכל מיני שיטות לשינוי הגישה. טיפול קוגניטיבי לא עוזר היכן שהלקוח די רוצה להישאר כמות שהוא - אבל ששינוי יקרה רק כי הוא הגיע לטיפולים. רוצה לומר שטיפול קוגניטיבי מצריך עבודה לאורך כל השבוע לא רק בשעה הטיפולית. זו חתיכת השקעה!

בלי

New member
תודה על התשובה,אבל איך בוחרים מטפל?

בהנחה שאני לא מכירה אף אחד שהתנסה בטיפול קוגנטיבי, האם אני פשוט אמצע כל פסיכולוג שמטפל בשיטה זו?

בכל מקרה

החיפוש אחר מטפל זה תהליך. מתחילים באיתור כמה מטפלים באזור מגורייך - כאלה שנמצאים ברדיוס סביר לדעתך, ומרימים טלפון. הטלפון מיועד לברר אם הם עובדים בשיטה קוגניטיבית ואם הם פנויים לקבל עוד מטופל. אחר כך קובעים פגישת היכרות שלאחריה תוכלי יותר להתרשם ולהחליט אם את רוצה להיות מטופלת אצל אותו אדם או לא. חשוב בפגישת ההיכרות להגיד מהן המטרות שאת רוצה להשיג ולשאול את כל השאלות שיש לך.

אלכסנר

New member
מטפלים התנהגותיים/קוגנטיבים

קיים אלפון של מטפלים התנהגותיים /קוגנטיביים.של ארגון אי"טה-(ארגון ישראלי למטפלים התנהגותיים.)פשוט צריך לחפש את האתר של האירגון ושם מופיעה הרשימה של המטפלים עפ"י חלוקה גיאוגרפית.אם את באיזור השפלה-אשמח לטפל בך.050-5543672

למעלה