שינוי גודל נוסחה

Belgarath1

New member
שינוי גודל נוסחה

נושא שמפריע לי ב- OO הוא שלא ניתן לשנות גודל נוסחה (לאחר שהוכנסה למסמך למשל). גיליתי שזהו נושא פתוח: http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=5266 נראה שזה פתוח מ-2002. האם יש דרך ללחוץ בכיוון של טיפול בנושא זה? תודה

האם ניתן להסביר יותר את השאלה ?

אישית לא הבנתי את הבעייה, כדאי לפרט עם איזה יישום של אופן אופיס אתה עובד ?

Belgarath1

New member
הסבר

למשל אם אני עובד עם Writer ומכניס אליו נוסחה שיצרתי בעזרת Math. Insert->Object->Formula לאחר יצירת הנוסחה וחזרה ל- Writer אין אפשרות לשנות את גודל הנוסחה (כלומר לא ניתן לגרור את הפינות של המלבן המקיף אותה) (הבנתי שהבעיה זהה ב- Impress). הבעיה גם מתוארת בלינק שנתתי קודם. אני יודע שניתן לשנות גודל ע"י כניסה שוב ל- Math ושינוי ידני של גודל הפונט למשל, אבל זו דרך מאוד לא נוחה לבצע זאת מפני שבדרך כלל יש הרבה נוסחאות והרבה יותר מהיר לשנות גודל בדרך פשוטה כמו גרירת הפינות. ב- MS Office אין מגבלה כזו - ניתן לשנות גודל נוסחה כרצוננו לאחר הכנסתה ל- Word או Powerpoint.

מצאתי פתרון חלקי

כשבוחרים בקובץ חדש ניתן לבחור במספר סוגי קבצים, מסמך טקסט חדש, גליון אלקטרוני חדש... בחר נוסחה בנה את הנוסחה במסך זה, בחלק העליון יש תפריט עם עיצוב. ניתן להגדיל את הפונט. שמרתי את הקובץ, אבל לא הצלחתי לשלב אותו במסמך קיים. בהצלחה

Belgarath1

New member
זה לא מספיק

תודה על המאמץ, אך כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת: אני מודע לאפשרות לשנות גודל פונט ידנית מתוך Math (התוכנה שיוצרת נוסחאות). הבעיה היא שברגע שיש כבר מסמך קיים, עם כל מיני נוסחאות בכל מיני מקומות במסמך או כמה נוסחאות באותו עמוד - מאוד מסורבל לעשות דאבל-קליק על כל נוסחה (כדי לפתוח Math) ולשנות גודל גופן לכל נוסחה. תחשבי על זה כמו על מספר תמונות שיש לך במסמך שמשום מה לא ניתן לשנות את הגודל שלהן - אני לא מוצא בזה היגיון. עוד דוגמה היא למשל כשלוקחים מסמך ומנסים ליצור ממנו מצגת (סיכום שלו). אם יש לך תמונות במסמך את יכולה להעתיק אותן ל- Impress ולשנות את גודלן כרצונך ע"י מתיחה/כיווץ הפינות/צדדים. כאשר אם מדובר בנוסחה לא ניתן לעשות זאת (חייבים להיכנס ל- Math ולשנות גודל פונט). מבחינתי הדבר דומה למסמך טקסט שמנסים לשנות בו את גודל הפונט אך צריך לעשות זאת לכל פסקה במסמך בנפרד. אני חושב שאין workaround לא מסורבל לבעיה הזאת לכן שאלתי המקורית היתה אם יש כאן למישהו את הקשרים/גישה למפתחים של OOo כדי לדחוף את הנושא שהוא כבר נושא פתוח (http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=52...). תודה

כיוונים נוספים

אולי אפשר לשלב את הפונקציות מתוכנה חיצונית, יש אתר רציני שמרכז מאות תוכנות בקוד פתוח, אפשר לבדוק. עוד אפשרות זה להשתמש במיקרוסופט אופיס. אם אתה מוצא פתרון לכל הדרישות שלך, למה לא ?

Belgarath1

New member
לא ציפיתי

לקבל כאן המלצות להשתמש ב- MS Office. חשבתי שכל המטרה היא שלא נצטרך לשלם ל- MS עבור Office (או להסתבך עם תוכנות פרוצות). בנוסף Math של Open Office מוצלחת הרבה יותר מה- Equation Editor של MS. והבעיה אליה התייחסתי נראית לי כמו משהו שלא יהיה קשה לתקן.

צחור

New member
הצבעתי לתקלה זו

זה מאוד פשוט להצביע צריך רק להירשם לאתר ולהצביע. אם התקלה חשובה אז יש לתקנה. מה שאני לא יודעת לעשות זה לדווח על תקלה. יש תקלה בOO במ"ה אובונטו (לא בדקתי לינוקסים אחרים) שהניקוד לא עומד על האותיות. התקלה קיימת ספיציפית בתוכנה ולא במ"ה כי בתוכנות אחרות (דפדפנים, כתבנים אחרים וכו') הניקוד נראה כראוי. אשמח אם מישהו ידווח על זה כתקלה (אני לא יודעת איך מדווחים על תקלה אני יודעת רק להצביע)

עד שהבעיה תיפתר (ולדעתי היא לא)

אני מציע לך להשתמש בפונטים שתומכים בניקוד היטב תחת אופן אופיס בלינוקס, ובראשם Deja Vu Sans.

צחור

New member
זהו שהם לא תומכים בOO

אני לא צוחקת יש בדיוק שני פונטים שתומכים בOO על בסיס לינוקס והם ממש לא הפונטים הנורמלים... אני מציעה לך לנסות לנקד מילים ולראות שהניקוד פשוט לא נמצא על האותיות אלא לידן....

אני מתרגם שירה

ומשתמש בניקוד כמעט מדי יום. הפונטים של DejaVu Sans, שהם פונטים נורמליים בהחלט (פונטי ברירת המחדל באובונטו, מזכירים את arial המיקרוסופטי) תומכים היטב בניקוד תחת לינוקס, והוא מופיע במקום הנכון. הפונטים של מיקרוסופט אכן מתחרבשים עם ניקוד, אבל העניין קשור למנגנון הכללי של הצגת טקסט בלינוקס (שכנראה מסתמך על תקנים אחרים משל מיקרוסופט) ולא בבעיה פרטית של אופן אופיס. לכן אני חושב שזה לא ייפתר בעתיד הקרוב. מעבר לפונט שציינתי, גם הפונט של Ezra SIL תומכים היטב בניקוד - אבל הם מיועדים לטקסט מקראי. את צודקת שהמבחר לא גדול, אבל למי שלא מעצב כרזות ופוסטרים מנוקדים הוא מספיק. איזו הפצה וגירסה של לינוקס יש לך?

צחור

New member
*הפתרון

אובונטו 9.04 (אשדרג ל9.10 כשירד הלחץ מהשרתים) אתה צודק שיש בדיוק שני פונטים שתומכים כראוי בניקוד, הבעיה שלי היא שאני מקלידה לפרופסורית שלא ממש מעניין אותה כל העניין הזה והיא רוצה את הטקסטים בגופן שהוא קרוב לדוד,נרקיסים וtimes. לצורך ההבהרה, היא לא ידעה להגיד לי את שמות הגופנים אלא הראתה לי אותם על דף לאחר שהדפסתי לה טקסט עם שני הגופנים שציינת לעיל (אחד לגוף המאמר והשני לציטוטים). מה שכן, הצלחתי למצוא שני גופנים ששיפרו אותם לטובת הניקוד והם: David YG , Frank Ruehl OT. מיותר לציין שכששאלתי גם פה וגם בפורומים של אובונטו ישראל לא ידעו לענות לי ולתת לי את הגופנים החשובים הללו. אני לא יודעת כרגע לכוון כיצד מורידים את הגופנים הללו כי הגעתי אליהם לאחר שהכרחתי בחור כלשהו לשבת איתי על הנושא וזה לקח לנו שעה וחצי להגיע לשם כי גם בפורומים באנגלית אין את המידע הזה. חשוב שהמידע הזה יהיה נגיש לכל מי שמשתמש בOO. כמו-כן, לדעתי, עדיין יש לפתוח על הנושא תקלה כי תקלה זו ספיציפית לOO (תוכנות אחרות מסתדרות יפה מאוד עם הניקוד על רוב הפונטים)

אם זה אכן כך

ואם אפשר לראות ניקוד היטב בתוכנות אחרות תחת לינוקס (כמו פיירפוקס), הרי שזו באמת בעייה של אופן אופיס. ידוע לי שכל עוד אופן אופיס העברי היה פרוייקט נפרד, הוא טיפל בבעיות הנוגעות לגירסת חלונות בלבד. עכשיו, כשהמצב שונה והפרוייקט מהווה חלק אינטגרלי מאופן אופיס העולמי, האם זה אחרת? האם מפתחי אופן אופיס העברי יטפלו גם בבאגים הנוגעים לגירסת לינוקס?

שוּלה

New member
לא רק בעיה של אופן אופיס

כתבתי תוכנית קטנה בפייתון שמדפיסה את כל הפונטים שבמחשב על המסך, וגיליתי שרק DejaVu ועוד 2-3 מדפיסים ניקוד כמו שצריך (ולא רק ניקוד). כלומר יש ספריה שבה גם Python Imaging Library וגם אופן-אופיס משתמשים והיא הבעיתית. אני לא יודע יותר מזה.

אני הסתדרתי עם ניקוד עד עכשיו

עבדתי עם OO 3.0 באובונטו 9.06 ופונטים של קולמוס בגרסה 1.03 שהתקנתי באופן ידני. הכל עבד יפה ובפונט דיוויד (וצודקת צחור, זה הפונט שצריך לאקדמיה ולא משהו בסגנון sans-serif). עכשיו שדרגתי לאובונטו 9.10 עם OO 3.1, והצרות באו. כל מסמך שלי עם מקף-כתף (אני פדנט) משתבש, ובשביל המקף האומלל הזה אני צריך להתקין את הקולמוס מהחבילות של אובונטו, שמציג ניקוד משובש. נוצר מצב שאני צריך לבחור בין מקף-כתף כמו שצריך לבין ניקוד. כרגע אני מקווה שלא אצטרך ניקוד... מישהו מכיר את הבעיה החדשה הזאת? אחד הדברים שבאמת מעצבנים זה regressions למיניהם. זה כבר עבד, למה עכשיו לא?!

למעלה