שינוי בהצעת האוצר

שינוי בהצעת האוצר

יו"ר שינוי, ח"כ יוסף לפיד, אומר, כי "שינוי" תומכת בהצעת האוצר לקצץ בקצבאות ילדים שהוריהם לא שירתו בצבא, אבל בזה לא די, כי צריך לבטל כליל את חוק משפחות מרובות ילדים. עוד אמר ח"כ לפיד בעניין זה, כי הברית הבלתי קדושה בין מר"צ לחרדים איננה חדשה ואיננה מפתיעה וחבל שמה שמאחד את מר"צ והחרדים בתקופה זו היא הדאגה לשלומם של מי שלא משרת בצבא.

גוססי

New member
לפיד שוגה קשות

אסור להעניש ילדים בגלל חטאי הוריהם, ואין זה משנה אם הילדים הם חרדים או ערבים. בכלל, חוק קצבאות הילדים לא צריך לשמש לא כאתנן פוליטי ובודאי לא ככלי לנקמה במיעוטים. יש טענות כבדות משקל בעד ביטול או קיצוץ קצבאות הילדים, אולם כל צעד כזה חייב להשקל ולהתבצע תוך תכנון לטווח ארוך, לא בשליפה מהמותן.

alond

New member
מה ההבדל בין ציניות לסרקסטיות?

בלי ציניות או סרקסטיות

גוססי

New member
ההבדל:

ציניות - השקפת עולם המניחה שהמוטיבציה היחידה לכל מעשי בני האדם הינה תועלתנות עצמית. סרקאזם - אמירה סאטירית ולועגת.

גוססי

New member
יש הטוענים לדבר הנקרא "טוב לב"

נניח שאתה נותן נדבה לקבצן ברחוב. האם אתה עושה זאת מתוך אהבת האדם ועקב רצונך להטיב את מצבו, או שהמניע שלך הוא הרגשתך הטובה בלבד והקבצן אינו אלא תירוץ מזדמן?

גוססי

New member
גם זו סיבה

אולם אני מתייחס לאלה הנותנים צדקה מתוך בחירה ולא מתוך כורח.

sandchicken

New member
כבר אמרנו לך בנטעים שקיום המצות

הוא מתוך בחירה ולא מתוך כורח.

גוססי

New member
אכן אמרתם

אבל לא שכנעתם. אוכל לקבל רעיון זה ברגע בו היהדות תגרוס כי אי קיום המצוות אינו כרוך בשום עונש. כרגע, עד כמה שידוע לי, לא זו העמדה הרשמית.

taro

New member
העמדה הרשמית של מי?

לא מדובר בותיקן; אין כאן עמדות רשמיות.

גוססי

New member
בודאי שיש

אמנם יש כמה ותיקנים (חסידי, ליטאי, ש"סניקי וכו´), אבל לפחות בנושא החטא ועונשו הם די מאוחדים. בגלל חטאינו גלינו מארצנו, בגלל חטאנו היתה שואה, בגלל מזוזות פסולות יש תאונות דרכים וכו´. אין מקריות, הכל מכוון מלמעלה. ולמה בכלל המציאו את העולם הבא? רק כדי להצדיק את מראית העין לפיה אנשים לא נענשים על חטאיהם בעולם הזה וצדיק ורע לו ורשע וטוב לו (מה שלא מפריע לאחוז באותה העת גם בטיעונים שהבאתי בפסקה לעיל... הדת מעולם לא היססה לסתור את עצמה מניה וביה).

taro

New member
סליחה?

זאת טענה מופרכת מיסודה. אני למשל מכיר מספר טיעונים הטוענים שהשואה הייתה מעשה של בחירה חופשית. הייתי רוצה שתבסס את טיעוניך בדבר הותיקן ובדבר אחדות המחשבה שביניהם, שכן עד אז, נראה שאתה ניזון מסטריאוטיפים ושמועות.

גוססי

New member
שאלה:

האם יש זרם יהודי-אורתודוכסי הגורס כי אי קיום המצוות אינו כרוך בכל סנקציה?

taro

New member
אני לא מכיר את כולם

אבל אני כן יודע שהאגדה לא מחייבת, אלא רק ההלכה. הסנקציה תנתן רק על הפרת הסדר החברתי (כמו בחברה החילונית, אגב). באשר לעולם הבא, ידוע שקיום מצוות מתוך פחד בלבד הינה הצורה הנחותה והפחות מוערכת. היות וכל הדתיים כאן ובפורום השני אמרו לך שהם לק מקיימים מצוות כגי לזכות בגמול, אני חושב שזה היה אמור לתת לך תשובה. באשר למה שקורה בעולם הבא, איש לא יודע, ואין זה רלוונטי. הקב"ה הוא זה שמחליט, ולא האדם.

למעלה