שינוי - איך מתחילים...?

spsf

New member
שינוי - איך מתחילים...?

שלום לכם, מקווה שתוכלו (אולי...) קצת לכוון אותי ולעזור לי.
אני בת 37. אמא לילד בן שנתיים ועוד אחד בדרך. בשנתיים האחרונות נמצאת עם הילד בבית למעט 2 ימי עבודה בשבוע (למזלי מתאפשר - סוג של משמרות).
עובדת כבר באותה עבודה שנים - פחות או יותר. אני מגיעה מתחום בעלי החיים. בתוך התחום הזה עשיתי כמה וכמה שינויים וכרגע אני עובדת כטכנאית ווטרינרית (אחות ווטרינרית).
כמו שאמרתי - עובדת באותו מקום כבר כמה שנים ולא רואה את עצמי ממשיכה שם מכל מיני סיבות שונות (אפרט אם זה משנה...)
אני ללא תואר, ללא לימודים למעט לימודי תעודה פשוטים בתוך התחום - הם לא ייתנו לי יותר מידי מחוץ לתחום הזה. לא ממש רואה את עצמי הולכת ללמוד כרגע (כמו שכתבתי - בהריון, ועם עוד פעוט בבית, ופשוט לא מאלה שמתים על לימודים).
אחרי כל ההקדמה הזו - אשמח מאוד להכוונה איך למצוא את הכיוון להסבה מקצועית....? לא אכפת לי לעבור קורסים ללמידת מקצוע, אב לא רוצה למשל לעבוד כמוכרת בחנות... אשמח לעבודה מהבית, או לעבודת אמהות עם שעות הגיוניות, והעיקר - לעבודה שמכניסה מספיק כסף הביתה ולא שכר רעב.
איך מתחילים.....?

felix16

New member
שינוי

לא ציינת דברים מאוד חשובים כמו מה את אוהבת, במה עסקת בעבר ומה הכישורים שלך. יש המון קורסים שניתן ללמוד אבל את חייבת להגיד מה העדפות ש שלך על מנת שנוכל לעזור

תשובה

הי לך
ראשית שינוי אפשרי בכל גיל
אולם כשחושבים על הסבה מקצועית
צריך לבדוק מלבד הרצון לפרנסה
את הכוונה: האם את רוצה לעשות הסבה למשהו שמעניין אותך
או שיש סיבות אחרות?
לכן כן אשמח שתפרטי למה את לא ממשיכה למשל באותו המקום
אני מאמינה שברגע שתביני את הפוטנציאל שלך מה מעניין אותך וייחודי בך
אז תדעי איך לכוון את עצמך למקצועות שייתכן ולא ידרשו באמת תואר
לכן את מוזמנת לפרט ולענות גם מה מעניין אותך

אם הסיבה היא רק שעות נוחות או עבודה מהבית אז אני חושבת שהפיתרון הוא קל יותר
תעשי חיפוש אלו מקצועות מבקשים עבודה מהבית ותראי מה דורש פחות השקעה של לימוד

שוב ממליצה שתפרטי
:)

spsf

New member
קצת פרוט

אני רוצה לעשות שינוי מכמה סיבות שונות. אהבתי מאוד את מקום העבודה שלי בעבר, אבל תמיד היתה לי בעיה עם זה שאני כביכול במקום הכי נמוך מבחינת הערכה שם (אני וחבריי למקצוע מן הסתם). להיות אחות ווטרינרית משמע (בארץ) לעשות את כל עבודת הטיפול בבעלי החיים שהיא עבודה קשה ואינטנסיבית, ועדיין תמיד יזכירו לך שלא למדת 8 שנים כמו הווטרינרים, ותמיד ייתנו לך פקודות והוראות וקצת נישחקתי מזה, בייחוד שזה הרבה פעמים מגיע בטונים לא נעימים שגורמים לי להרגיש קטנה ולא חשובה במערכת (דבר שהוא לחלוטין לא נכון כי התפקיד שלי הוא כל התחום הטיפולי בחיות וזה המוןן). בקיצור - עייפתי המיחס וההרגשה הזו והפסקתי להנות מהעבודה, ואם פעם השקעתי במקום את כולי, היום עם ילד ועוד אחד בדרך זה ממש כבר לא אפשרי.
אז בתקופה האחרונה אני עושה את העבודה שלי על הצד הטוב ביותר, אבל שומרת על ראש קטן ולא עושה מעבר, וחושבת על שינוי.
על עצמי אני יכולה להעיד שאני בן אדם מאוד פרפקציוניסט, עושה תמיד את העבודה על הצד הטוב ביותר, אבל שוב - נשחקתי מלהיות "למטה" בעבודה.
אני אוהבת צילום וחושבת שיכולתי להיות טובה בזה, אבל אני לא אצליח לעשות את זה פרטי כי אין לי את הביטחון והמרפקים לדחוף את עצמי קדימה.
מעבר לזה באמת שאין לי רעיונות בראש... רוצה שעות נוחות זה בטוח, הכנסה מהבית יכול להיות נחמד, אבל סביר שכן ארצה גם לראות אנשים... אבל הכי חשוב ניראה לי - לא רוצה להמשיך להרגיש שתמיד פוקדים עליי ונותנים לי הוראות....

הי

אם זה באמת עניינים של הערכה
אז אולי משנה מקום משנה מזל
אני בטוחה שיש וטרינרים שיעריכו את העבודה שלך ולא תרגישי שפוקדים עלייך
אך אם את עדיין מרגישה שזה בעייתי
אולי הייתי חוקרת תחום עבודות בעמותות של בעלי חיים
יכול להיות שזה לא יהיה טיפול אלא ריכוז פרוייקטים וכד'...

אבל שוב אני חושבת שהמידע על עצמך הוא כללי מידיי
אם את רוצה עבודה עם אנשים ושלא יתנו הוראות זה עדיין עולם רחב מאוד
אני מציעה לך מאחר וזה כן מדובר בקריירה שלך
שתבחרי תחום שמדבר אלייך
ותעשי שיעוריי בית
ממש לשבת מול מחשב ולראות אילו תחומים מדברים אלייך
אילו משרות שמתאימות לצרכים שלך ולפי זה להגיש מועמדויות

בהצלחה!

למעלה