שינויים

שינויים

ציינו שינוי אחד שעשיתם לאחרונה ששינה לכם את החיים לטובה, או שינה לכם מרכיב כלשהו ביום יום לטובה
(לדוגמא, "הפסקתי לאכול בשר", "התחלתי לאהוב את עצמי", "התחלתי להתאמן", "הפסקתי להגיד את המילה צריך ואני אומר רוצה, וכו' וכו')

kung fu

New member
אז ככה ! ! !

שיניתי את הרגלי התזונה שלי ממש בימים האחרונים: 1. אוכלת רק כשאני רעבה (למשל, מאז שקמתי לא אכלתי. פשוט אני עדיין לא רעבה. בעבר אכלתי מתוך הרגל על הבוקר). 2. מתאמנת בפעילות פיסית כלשהי לפני שאני אוכלת בבוקר. זאת אומרת, מראש מתאמנת במשהו. למשל, עכשיו אני מרגישה קצת רעב, אבל אני אתאמן לפני. 3. כשאני אוכלת, אז אני פשוט אוכלת כמה שאני רעבה ומה שאני רוצה, אבל ברגע שאני שבעה (למשל זה יכול לקרות אחרי כמה ביסים) אני פשוט מפסיקה לאכול. גיליתי שאני נהיית שבעה מאד מהר.

keoser

New member
ממש ממש יפה, ../images/Emo28.gif

את מתגברת על יצרים שפיתחנו בתרבות המערבית..
לא מזמן גיליתי שגם אני פשוט אוכל כי יש אוכל! ז"א אם אני מזמין משהו טעים במסעדה, אני פשוט אחסל את כל הצלחת ויותר, כי זה פשוט ט-ע-י-ם!!! :) נחמד לגלות שאפשר לשלוט ביצרים בלי לחוש אשמה, או כל דבר בסיגנון.

kung fu

New member
כן!! וגיליתי שזה יותר קל ממה שחשבתי

זה אפשרי ואני מצליחה! היתה לי מעידה אחת למשל אבל אני לומדת מזה
לדוגמא, הזמנתי קוראסון במסעדה, אחרי שאכלתי שם סלט יווני. הייתי שבעה מהסלט אבל חמדתי את הקוראסון. בסוף הוא בכלל לא היה טעים
חה חה!

keoser

New member
לול!!! :)

מדהים איך את מסוגלת לעשות את כל זה בלי שום שפיטה עצמית!

kung fu

New member
השיפוט היה בעבר אם כבר ../images/Emo6.gif

השינוי שעשיתי מבטל כל שיפוט שהיה

keoser

New member
למה שינוי שאת עושה משנה

שיפוט שהיה בך בעבר? כשאני מתנתק מדברים שעשיתי בעבר, אני מרגיש את השיפוט בתהליך ההחלמה בצורה יותר קשה ממה שאני חש כשאשר אני לא מטפל בפצעים. אני חושב שאני לא מצליח להניח לעבר.. וזה לא בנושא אחד. אולי עכשיו אני פשוט מודע לשיפוט שתמיד היה בי? אולי השיפוט תמיד היה כ"כ גדול ואפילו לא הבחנתי בכך? ואפילו -- מדוע אני עדיין שופט את עצמי על דברים שאני משנה? או אפילו שיניתי ואני מרוצה לגביהם? השתחררות מהשיפוט העצמי קשה לי. אולי אני פשוט צריך לקבל אותו בנתיים כחלק ממני?
אולי אני נלחם עם עצמי חזק מדיי וזה גורם לביקורת?

kung fu

New member
תשובה

"למה שינוי שאת עושה משנה שיפוט שהיה בך בעבר?" תשובתי: בעבר שפטתי את עצמי על המראה שלי או על האכילה שלי, ועכשיו אני יודעת שאני בדרך הנכונה, אז אין בי שיפוט על מה שאני אוכלת וכדומה. כשאני מתנתק מדברים שעשיתי בעבר, אני מרגיש את השיפוט בתהליך ההחלמה בצורה יותר קשה ממה שאני חש כשאשר אני לא מטפל בפצעים. למה? הרי העבר אינו קיים. מה זה משנה מה עשית?
העבר קיים רק בתודעה שלך. אתה היחידי שמחייה את העבר בזיכרון שלך. הוא אינו קיים! מה שהיה היה. פשוט תסלח לעצמך. תרפה. תרפה. תרפה. כל מה שהיה לא רלוונטי. פעלת לפי מה שידעת אז. פעלת לפי הכלים שהיו לך.
אני חושב שאני לא מצליח להניח לעבר.. וזה לא בנושא אחד. פשוט תניח לו. אולי עכשיו אני פשוט מודע לשיפוט שתמיד היה בי? אולי השיפוט תמיד היה כ"כ גדול ואפילו לא הבחנתי בכך? אולי. אבל אל תשפוט את עצמך בגלל שיפוט שהיה בך. אתה רק מגביר את השיפוט ככה. אם אתה שופט עכשיו, או שבעבר שפטת, תקבל את השיפוט. אל תשפוט את עצמך על שיפוט. ואפילו -- מדוע אני עדיין שופט את עצמי על דברים שאני משנה? או אפילו שיניתי ואני מרוצה לגביהם? אני לא יודעת. אתה כנראה יודע.....
תהיה מודע לכך שאתה שופט בעצם משהו שאינו קיים כבר. אתה שופט פעילות שפעלת לפני זמן מה, שקיימת רק במוח שלך. זהו. העבר היה. עכשיו יש רק את ההווה
השתחררות מהשיפוט העצמי קשה לי. פשוט אל תילחם עם השיפוט. מה זה שיפוט? יש בך מחשבה שאומרת "אני אמור לפעול או להיות X" או "הייתי אמור להיות או לפעול X" ואז יש מחשבה אחרת שאומרת: "אוי אני לא X או לא פעלתי X" ואז יש חלק שמסכים ואומר "אוי אני דפוק, איזה אידיוט אני, או איזה אידיוט הייתי" אלו רק מחשבות.......רק מחשבות ותו לו. אינך חייב להזדהות איתם. כשאתה מזדהה איתם אתה נותן להם אנרגיה. אלו רק מחשבות. הם לא אתה. רק מחשבות שחולפות בתודעה שלך..... אולי אני פשוט צריך לקבל אותו בנתיים כחלק ממני? בדיוק. תקבל את עצמך כמו שאתה. כמו שאתה כרגע עם השיפוט. אתה לא תישאר סטטי בנושא זה. זה ישתנה. כרגע ולתמיד, תקבל את עצמך כמו שאתה. רק מתוך קבלה יכול להיות שינוי. אם אתה נלחם עם מה שאתה כרגע, אתה יוצר יותר מלחמה ושיפוט. אולי אני נלחם עם עצמי חזק מדיי וזה גורם לביקורת? נראה לי שכן
בהצלחה ובאהבה

keoser

New member
טוב נושא השיפוט הרבה

הרבה יותר ברור לי.
אני לומד להרפות בכל תחום ותחום בחיי כרגע. זה מה שאני משקיע בו -- הרפיה הרפיה הרפיה. אני אפילו פחות מאמץ את העיניים שלי עכשיו. פשוט הרפיה טוטאלית :) אני עדיין צריך לקרוא את הדפים של בן לגבי שלב 2.. קיבלתי אתמול :) תודה רבה על הבירור :) בעצם -- גרמת לי להבין ולחזק את מה שידעתי -- תודה רבה
:) איזה יום נפלא!!
:)

mimeli

New member
גמאני הייתי ב"ידאטה"..

חפיסת שוקולד (אבל רק עם מילוי תות, בבקשה!!) ליום. זה מאוד עזר.. למצב רוח שלי!! האמת- אני בתהליך של ירידתה במישקל, מנסה לאכול בצורה מסודרת ובריאה. בשובעות האחרונית - מאז שכל ה"ענין" שכתבתי עליו כאן, התחיל, מאוד הייתי זקוקה לשוקולד- בכמיות מסכריות. מה שכן- הרשתי לעצמי לעשות את זה. עד הסוף, בלי שיפוט! כרגע הקצב קצת ירד ואני לאט חוזרת לתפריט קצת יותר.."נורמאלי".

kung fu

New member
הי סימון ../images/Emo23.gif

אני לא בדיאטה
דיאטה מלחיצה את הגוף ורק גורמת לו לאגור עוד משקל. בדרך כלל גם מעלים הכל חזרה (את מה שמורידים). אני אוכלת כל מה שבא לי, רק משתדלת לאכול רק כשאני רעבה. היום לא הצלחתי ליישם את זה כל הזמן כי אני לפני מחזור
אבל הצלחתי לאכול בבוקר רק אחרי פעילות גופנית. (טוב האמת שזה היה כבר צהרים עד שאכלתי!!! קמתי בעשר וחצי ואכלתי בשתיים בצהרים)

keoser

New member
אממממממ!! ../images/Emo24.gif

התחלתי להסתכל על דברים באהבה! משפט אחד של חבר, והתחלתי להבין איפה הבעיה שלי. "כשאתה מסביר משהו למישהו, אם הוא לא מבין, הבעיה היא *אצלך*, לא אצלו!" המשפט הזה כ"כ שינה לי את החיים. שיפר לי את היחסים עם אמי מקצה לקצה כמעט. כל פעם שאני מסביר משהו למישהו, אני לא מתעצבן ונהיה מתוסכל. אני פשוט מבין שלא הסברתי כמו שצריך, ואני מסביר שוב. היום כשאני מבקש משהו ממנה והיא לא מבינה, אני מנסה להבין איפה *אני* טעיתי בהסבר, ולא כמה היא לא בסדר שהיא לא מבינה למה התכוונתי. הרי איך אדם אחר יכול להבין מה עובר לי בראש?! כמה יפה הוא כוחו של משפט.. מילה.. טוהר המילה.. מדהים.
אולי נעשה אוסף של משפטים כאלה בכתבה אוניברסלית פה, וכל פעם נוסיף לה? כמו שאת כתבת "הפסקתי להגיד את המילה צריך, ואני אומר רוצה!" (משהו שאני אקח בתור עצה ד"א :) סתם הגיג קטן :) ב-
, יוסי :)

אורלי_ל

New member
שינויים ../images/Emo13.gif

קודם כל בקטע של תזונה: אני מקפידה על דיאטה (לא כסחנית, בכלל לא) באמצע השבוע ו"משתוללת" בסוף השבוע. גיליתי שכשאני משתוללת אז זה פחות... חחח חוץ מזה אני בתהליך התגברות על אהבה נכזבת, כלומר כבר בשלב של ההתגברות. ולבסוף - אני הרבה פחות מתעצבנת בעבודה. זהו

keoser

New member
בא לך לשתף? :)

אני אשמח לשמוע עוד אנשים והמסקנות שלהם לגבי מערכות היחסים שלהם, מדוע לא הצליח, ותהליך הגילוי העצמי אח"כ.. (אותו אישית אני עובר עכשיו :))

mimeli

New member
רוצה מגילה..?

סתאאאם.. התחלתי בעיקר לזרום. עשיתי מאין "סוויץ'" בתפיסה- במקום להתפלל ולבקש פרנסה, למדתי לבקש עזרה למילוי היעוד שלי. וזה כ"כ נכון, מה שהרב אושליצקי אמר- "כשתעשו את היעוד שלכם, הפרנסה תבוא מה'" ..משהו כזה. מאז ששיחררתי את עצמי מדעגת הפרנסה והתחלתי לחפש את יעודי וללכת לפי הלב שלי, גם קיבלתי ככה "דרך אגב" גם עבודה ופרנסה...מה שהוביל אותי לכיוון נוסף: התחלתי לעשות צעדים ראשוניים ע"מ לחזור למכללה ולהשלים את הלימודים שלי- לקבל תעודת הוראה ואפילו תואר.. אני משלימה את הבגרות היחידה שעוד חסרה לי- בספורט(!!!!) ז"א אני אעגיש עבודה בנושא:"הקנית הרגלי אכילה בראים בקרב בני הנוער" ומנסה לתפוס את ראש המגמה שלי במכללה כדי שאוכל לקבוע איתו פגישה, כדי לברר אם ואיך אוכל לחזור ללימודי האומנות שלי. סימון

אורלי_ל

New member
אפרופו יעוד

מעניין, בזמן האחרון חשבתי על זה אבל אין לי מושג מה היעוד שלי...

למעלה