שינויים במצבי רוח

jes899

New member
שינויים במצבי רוח

שלום יאיר,

שמתי לב שהחיים שלי נתונים לשינויים תכופים כל הזמן בנסיבות במצב רוח. אני מתחיל לקרוא את הימים מראש, איך אני ירגיש..
אם למשל היום בעבודה הייתי מלא חיוניות ומרץ, אז מחר אני יהיה עייף מאוד, אם היום בעבודה היה הרבה עבודה, אז מחר בקושי יהיה וכן להפך.
ובמצבי הרוח, אם היום צחקתי הרבה, מחר יהיו נסיבות נסתרות שימשכו אותי לעצב. כמעט בכל שטח בחיים, איזשהי הפכפכות כזאת שאני בעל כרחי
לצריך לזרום עם השינויים האלה וללמוד לחיות איתם ולא רק, אלא שאני ממש צופה אותם מראש ויודע מה כבר יהיה מחר, יש לזה איזכורים במפה שלי? ואיך לקחת אולי על זה שליטה מלאה, אני למדתי לא מזמן טכניקות ב-NLP ובפיתוח כוחות נפש, כדי ללמוד לקחת שליטה לפחות לא על הנסיבות אלא על היחס שלי כלפיהן. שזה מקל מאוד, אבל עדיין השינויים התכופים עדיין קימים.

jes899

New member
דרך אגב

המפה שלי מצביעה (או לפחות בפוטנציאל) על אינטיליגנציה רגשית גבוהה?

ובכן..

הירח משחק תפקיד מרכזי במפה הזו, והזויות שהוא יוצר שונות זו מזו באופיין ובקצב הפנימי שלהן, ומהיות במקום מרכזי ודומיננטי כל כך - גבוה מעל כל המפה כשלל זויות קשורות אליו, כמו אדם שמושיט הרבה ידים - יש עליו הרבה עומס רגשי. אין ספק שהמדובר בסוג של דיאלוג עשיר ורב פנים עם דמות האם, האמיתית או החווייתית על ידיך. הדיאלוג איתה מורכב מאוד וגם לא פתור, והדמות עצמה צבעונית ומגוונת. הזוית המשמעותית כאן עם הירח מכל הזויות שגורמת לדברים שתיארת היא זוית המתח - מקווקוות - בין אורנוס התזזיתי לירח. הזוית הזו גורמת לירח שממילא נע מהר מאוד להשתנות במהירות ולשנות מצבי רוח, והיא קשורה כנראה לחוויות עבר של האם בניתוקים ובשינויים שעברה בחייה ובחייכם המשותפים, שמוקרנים בעקיפין או במישרין גם על חייך שלך. יתכן ויש פה עבודת עומק רצינית לעשות על כל מה שקשור לדיאלוג עם האם, ודיאלוג פתוח ומעמיק איתה עשוי להביא איתו גם תובנות חדשות הקשורות לחייך והדרך שבה אתה מתפקד באופן מודע או לא מודע באופן מקביל לתהליכים הרגשייים שהיא עוברת.

דעתי..

jes899

New member
מדהים

כשאני חושב על מה שאתה אומר, באמת אני מתחיל לראות את הקשר, אבל אני מוכרח להגיד שאני רואה את זה יותר עם אבא שלי מאשר עם אמא שלי, עם אמא שלי כמעט ואין לי שפה משותפת כל כך. יש יחסים סבירים, אמא שלי די מרוחקת וקצת קרירה וצינית כלפיי. אבל היחסים המורכבים ורבי הדמויות הן יותר עם אבא שלי שאליו אני מאוד קשור ואליו אני יותר מגלה דברים אישיים. ואני רואה איך הירידות והעלויות במצבי הרוח כמעט תואמות לחלוטין לשלו בזמן . מדהים. תודה על האבחנה.

ובכן..

ראה, התקשורת המרוחקת הקרירה והצינית היא בדיוק מה שאני מדבר עליו, והזוית עם אורנוס מסמלת בדיוק את זה. אולי משום כך גם מצבי הרוח המשתנים כשהצרכים הרגשיים שלך ממנה שהיו כל כך חשובים לך לא באו לידי ביטוי וקצת קלקלוו את תחושת הבטחון שהיית זקוק לה כילד, ומשום כך מצבי הרוח המשתנים תדיר. יתכן וגם האב סובל בדיוק מהתסמונת הזו ביחסים איתה, ומכאן גם הדיאלוג הרגשי המשתנה לעיתים קרובות כל כך של שניכם. זהו קשר של מעין אחווה גברית מול צרכים רגשיים מול דמות נשים שלא מצליחה למלא אותם, ואולי מכאן גם הקרבה ביניכם. במקומך הייתי בכל זאת מנסה לעבוד יותר על הקשר עם האם, עם נסיון לפתוח דיאלוג כן ואמיתי יותר, שיחות עומק מסוגים שונים, נסיון לקרבה רבה יותר וכל אלה מיזמתך שלך. אם אכן תצליח, לדעתי תראה בעצמך את השינוי גם בדיאלוג שלך עם עצמך ועם העולם.

ושוב, דעתי..

jes899

New member
ליאיר

וואו יש הרבה אמת במה שאתה אומר. לפעמים זה אני ואבא נגדה. בסיטואציות מסוימות. גם אבא שלי קצת מרגיש מקופח שהצרכים הרגשיים לא התממשו איתה. ומכאן הקירבה שלנו. הוא אמר לה פעם שהיא מישהי שקשה לה להיפתח ולדבר. חוץ מזה שאמא שלי מאוד מעורת ומעורבת כל כך בחייהן של אחיות שלה ואחים שלה. ותמיד מקשיבה ומייעצת להם בטלפון וכל הזמן מברכת אותם. כאילו הגוף שלה פה בבית, אבל הנפש, כל הזמן עם אחים עם אחיות שלה, כל הזמן מדברת איתם. אבל עם הילדים שלה, בכלל לא. אין לה שפה משותפת כל כך איתי, יש לי סבתא שאוהבת אותי מאוד מאוד ואני נוהג לבקר אותה, והיא מוכנה לתת לי את העיניים שלה, היא כל הזמן דואגת לי ומתקשרת לבדוק עם הכל בסדר, ותמיד שיהיה לי כסף..ואמא שלי ששומעת את זה עושה צחוק מהקשר שלי עם הסבתא. אמא שלי בדרך כלל שפונה אליי זה או למתוח ביקורת, סתם לבקש אינפורמציה, ממעיטה בערכי לפעמים, ומדברת איתי על כסף. שאלתי אותה פעם יש לך נושא נוסף לדבר איתי חוץ מכסף? אומרת לי לא.
לפעמים שאני והיא במצב רוח טוב, אז אני בא לחבק ולנשק אותה ואני אומר לה שאני אוהב אותה, והיא כאילו דוחה אותי כל הזמן, כאילו אני מציק לה.

למעלה